Main menu

header

11-00-1- anunţ umanitar

Gheorghe-Viorel Vintilă are 15 ani, şi în urmă cu câteva luni a primit un diagnostic crunt: cancer de colon. Părinţii săi sunt disperaţi, mai ales că, după operaţie şi cura de citostatice pe care o urmează în prezent, fondurile lor, şi aşa puţine, sunt pe sfârşite, iar tratamentul e abia la început.

Diagnosticat cu cancer la colon la 15 ani
După ce a acuzat dureri de burtă în nenumărate rânduri, Gheorghe-Viorel a fost dus de mama sa la medicul pediatru, apoi la un alt medic şi la altul... „Am doi copii, unul de 8 ani şi celălalt de 15. Cel mare mi s-a plâns în mai multe rânduri de dureri de burtă, aşa că l-am tratat şi eu cu ce m-am priceput mai bine, ca la ţară. Când am văzut că starea de rău persistă am început să umblu cu el pe la doctori. La spitalul din Alexandria au hotărât să îl opereze de apendicită, însă în timpul intervenţiei şi-au dat seama că e vorba despre cancer”, ne-a spus cu durere în suflet Mirela-Daniela Vintilă, mama băiatului.

Are nevoie de 5.000 de lei pentru o analiză
A urmat o nouă intervenţie la un spital de specialitate din Bucureşti, unde i-a fost extirpată tumoarea la colon, însă, din păcate, aceasta este malignă. „În octombrie a primit diagnosticul, în noiembrie a fost operat, iar imediat după aceea a început să facă citostatice. De când am aflat ce are suntem copleşiţi de durere, stăm numai prin spitale, dar nu ne pierdem speranţa că până la urmă va fi bine”, a mai adăugat, disperată, mama lui Gheorghe-Viorel. La sfârşitul lunii aprilie, băiatul urmează să facă un PET/CT, analiză care le va arăta medicilor pentru ce tratament să opteze în continuare. Aceasta costă peste 5.000 de lei, o mică avere pentru familia Vintilă, care se descurcă doar cu un salariu minim pe economie. De aceea, mama face un apel disperat către toţi cei care au puterea de a ajuta.

• Cei care doresc să îl ajute pe tânăr ne pot contacta la adresa redacţiei sau o pot suna pe mama sa la numărul de telefon 0786.412.808.