Main menu

header

16-04-1- Anunţ umanitar

Valentin are 29 de ani şi o poveste foarte tristă. La vârsta de 16 ani a fost diagnosticat cu o formă de cancer limfatic, şi anume boala Hodgking. A suferit două operaţii, iar după acestea a urmat tratamentul cu citostatice, în timpul căruia a contactat o infecţie cu virus hepatic de tip B şi o toxoplasmoză, care în timp au devenit boli cronice.

Medicamentul costă 1.023 de lei
Valentin a petrecut mult timp de unul singur prin spitale, fără să fie ajutat de cineva. „Tatăl meu a decedat când eu aveam 12 ani, iar mama are şi ea probleme de sănătate şi nu putea să lipsească mereu de la serviciu pentru a sta alături de mine, deoarece este singura care întreţine familia. De-a lungul anilor am trecut prin greutăţi foarte mari, am fost foarte aproape de moarte, dar Dumnezeu a hotărât că încă nu venise vremea să plec din această lume”, ne-a spus tânărul. Când a crezut că problemele sale s-au rezolvat a primit din nou veşti triste: i s-a spus că are transaminazele mărite şi i s-a recomandat medicamentul numit Pegasys Peginterferonum Alfa 2A. Dacă nu îl ia cât mai repede, starea sa se poate agrava rapid. „Pentru că medicamentul este foarte scump, costă 1.023 de lei, am făcut un dosar medical pe care l-am depus în luna ianuarie 2012 la Casa de Asigurări de Sănătate din Vâlcea, în speranţa că poate o să-l obţin gratuit. De atunci a trecut mai bine de jumătate de an şi nu sunt speranţe că o să primesc medicamentul. Aşa cum v-am spus, doar mama lucrează, eu am o pensie de handicap de 234 de lei pe lună şi nimeni nu vrea să mă angajeze din cauza bolii. De aceea, vă rog din suflet să mă ajutaţi!”, ne-a spus Valentin.

• Persoanele care doresc şi au posibilitatea să-l ajute pe Valentin Gheorghe Tarlete, din Râmnicu- Vâlcea, ne pot suna la redacţie sau îl pot contacta direct pe el la numărul de telefon 0726/39.72.36.