Main menu

header

de Iulian D. Moleianu

Apariţia Djinilor, entităţi superioare care au influenţat planeta înaintea oamenilor, a fost subiectul mai multor lucrări ştiinţifice şi religioase. De data aceasta asistăm la congruenţe între teoriile ştiinţifice, filosofice, pe de-o parte, şi litera Coranului, care vorbeşte despre Djini ca despre salvatorii Lumii. Şi totuşi, misterul planează asupra acestor personaje, iar rolul lor istoric sau civilizator rămâne o enigmă.

Controlorii lumii s-au născut înaintea lui Adam
Entităţile care reprezintă subiectul discuţiei noastre din acest număr au declanşat o mulţime de controverse încă din Antichitate. Adevărul despre Djini a fost ascuns ochilor curioşi ai plebei, poate tocmai pentru că marea masă a oamenilor nu trebuie să ştie cine sunt adevăraţii conducători ai lumii. Însăşi denumirea „Djin” înseamnă, de fapt, în araba veche „a ascunde, a disimula”. În timp ce trupurile Îngerilor sunt create din lumină, corpurile Djinilor sunt parte din „focul esenţial”, „flacăra esenţială” sau din „focul fără fum”. De altfel, Coranul precizează clar că ei „au fost creaţi înaintea omenirii” (Suraia XV, 26 şi 27), iar unii savanţi speculează chiar că Djini ar putea fi oamenii dinaintea apariţiei lui Adam, despre a căror existenţă se vorbeşte timid în Biblie. Specialiştii occidentali în ocultism au şi ei teoria lor, astfel că au încercat să-i descrie ca fiind eter sau chiar un fel de plasmă.

Îngerii, Oamenii şi ei, prezenţi în Coran
Poate părea ciudat, dar, deşi deseori se situează pe poziţii antagonice, oamenii de ştiinţă şi credincioşii fanatici au o trăsătură comună. Atât în privinţa adepţilor diferitelor religii, cât şi în aceea a savanţilor, se poate trage o concluzie izbitoare, şi anume că, fiind atât de dogmatici în convingerile lor, ei cred că sunt posesorii întregului adevăr referitor la tot ce se întâmplă pe Pământ şi în Ceruri şi niciodată nu se obosesc să caute descoperirile sau revelaţiile propuse de alte sisteme de valori. Acesta este un mare păcat, pentru că studiul asupra marilor religii ale lumii oferă indicii preţioase referitoare la adevărata natură a aşa-numitului „fenomen OZN”, care ne preocupă pe toţi în zilele noastre. Spre exemplu, religia islamică vorbeşte, la modul concret, despre existenţa a trei feluri diferite de fiinţe inteligente în Univers şi furnizează, surprinzător, detalii legate de natura, rolul şi activităţile acestora. Vorbim, aici, despre Îngeri, Oameni şi… Djini.
Îngerii sau Mesagerii sunt entităţile sau energiile coborâte din neant pentru a vesti ceva, de a anunţa schimbările din Univers. Cea de-a doua categorie a „personajelor” care populează planeta este reprezentată de oameni, entităţi cu corpuri fizice, create din elementele chimice şi minerale ce aparţin tabelului lui Mendeleev. Ei bine, cea de-a treia categorie este alcătuită din fiinţe create înaintea omului şi care se numesc Djini.

Elementele tabloului lui Mendeleev se repetă
Filosoful rus P.D. Ouspensky a elaborat o teorie referitoare la posibila existenţă a unor niveluri subtile de materie, în care elementele tabelului periodic de elemente, specific propriei „lumi chimice”, sunt repetate şi astfel ele formează esenţa (celulele) acestor entităţi. De asemenea, savantul american Meade Layne nota: „Entităţile OZN şi navele lor îşi au originea în Lumea eterică densă”, prefaţând astfel teoria propusă mai târziu de Ouspensky. Layne a publicat volumul „Sosirea gardienilor” în anul 1958 şi a format un adevărat curent de adepţi, care susţin că o parte dintre Djinii, evident aceia binevoitori, sunt chiar „gardienii oamenilor”.

Iblis, Diavolul suprem, descris ca Înger şi Djin
De data aceasta, asistăm la o serie de legături esenţiale între Djini şi ceea ce numim astăzi Umanitate. Chiar dacă majoritatea Djinilor sunt demoni sau diavoli, însuşi Coranul specifică faptul că mulţi dintre aceştia sunt „buni” şi capabili să ne „salveze”. Cartea sfântă a lumii arabe menţionează clar că însuşi Profetul Mohamed a fost trimis drept Mesager atât pentru Omenire, cât şi pentru Djini, aşa încât, la „vremea de pe urmă”, unii dintre Djini vor intra în Paradis, iar alţii vor face cunoştinţă cu flăcările Iadului. În Coran, Iblis - Diavolul suprem - este descris atât ca Djin, cât şi ca Înger. Explicaţia este simplă şi se găseşte în faptul că Iblis este fiinţa supremă cu statut de Înger, care s-a revoltat împotriva lui Dumnezeu şi care, în textele creştine, poartă numele Lucifer. Pentru pasionaţii de paranormal şi pentru cititorii familiarizaţi cu fenomenul OZN şi cu trăsăturile „extratereştrilor”, nu va fi greu să găsească paralelismul dintre trăsăturile Djinilor cu cele ale entităţilor despre care se spune că ne „vizitează” planeta. Şi în privinţa acestora, teoriile savanţilor sunt similare, iar imaginaţia creatorilor de romane sau filme SF zburdă cu nonşalanţă. Un lucru este însă sigur. Se pare că aceşti Djini au existat încă dinaintea apariţiei omului pe Terra, mai există şi astăzi, dar încă nu este cunoscută în totalitate natura lor fizică. Şi, mai ales, adevăratul lor scop.

Spectre luminoase în Galeriile dintre cele două Corei

O posibilă dovadă că Djinii trăiesc şi astăzi este mărturia unor studenţi sud-coreeni, care declarau anul trecut că, studiind galeriile care leagă Coreea de Sud cu RPD Coreeană, s-au trezit în faţa mai multor entităţi luminoase, ale căror corpuri variau de la starea fizică de sferă la aceea plată, a unei coli de hârtie. Istoricii sud-coreeni au trăit această experienţă la 70 de metri în subteran, în momentul în care au vizitat un aşa-numit „tunel de agresiune” săpat de armata comunistă nord-coreeană, în scopul de a invada Coreea de Sud, şi care a fost descoperit de autorităţile de la Seul în anul 1978. Astăzi, tunelul funcţionează atât ca muzeu, cât şi ca obiect de studiu pentru studenţii la istorie şi geologie.

• Profetul Mohamed a fost trimis drept Mesager atât pentru Omenire, cât şi pentru Djini

În oglindă, de cealaltă parte a Axei Spaţiu-Timp

Se pare că originea Djinilor trebuie căutată într-o altă dimensiune sau în alt cadru de timp şi de spaţiu. Unii cercetători americani consideră că aceştia au apărut chiar aici, pe Pământ, „într-un alt Univers paralel, în oglindă cu cel al nostru, de cealaltă parte a Axei Spaţiu-Timp”.
Deşi Coranul nu specifică acest amănunt important, se pare că Djinii ar exista şi astăzi şi ar avea o formă fizică exactă, fiind de fapt entităţile pe care astăzi le numim în mod generic „extratereştri”. Mai mult, partizanii acestei teorii susţin că alte specii ale lor ar avea o stare materială mult mai avansată, similară cu aceea a „metatereştrilor” sau a „ultratereştrilor”, cum au încercat să-i definească unii ufologi, mai exact nişte „persoane” capabile să trăiască în paralel în mai multe Universuri paralele.