Main menu

header

678 18 2de Silviu Ghering şi Sorin Dumitrescu

Bazat pe o poveste reală, filmul „The Haunting in Connecticut” („Misterele Casei Bântuite”) este un horror produs în 2009, în centrul căruia se află familia Campbell, al cărei fiu adolescent, pe nume Matt, este diagnosticat cu cancer și trimis să urmeze un tratament medical adecvat în nordul statului Connecticut. Obligați de situație să se mute într-o nouă locuință, situată în apropierea clinicii în care trebuie să fie tratat Matt, soții Sara și Peter Campbell constată că fiul lor este din ce în ce mai afectat de activitatea paranormală ce pare să se desfășoare atât în interiorul, cât și în vecinătatea imediată a casei.

Preotul enigmatic din țara lui Dracula...

Deși pun inițial pe seama stresului cauzat de maladie evenimentele supranaturale violente care îl implică pe Matt, părinții săi fac cercetări și descoperă că s-au mutat într-o fostă... morgă! Evident, cu un istoric întunecat. Disperată, Sara apelează la ajutorul unui preot enigmatic, pe nume Nicholas Popescu, de origine, evident, din țara lui Dracula, care să exorcizeze casa de fantome. Numai că efectul este complet opus așteptărilor, starea de sănătate a lui Matt se înrăutățește brusc, mai mult chiar, aparent inexplicabil, și viețile tuturor sunt puse în mare pericol. Cum se termină tensionata poveste vă invităm să aflați vizionând filmul, disponibil pe DVD în România.

Familia Snedeker a trăit aievea teroarea din casa bântuită

Povestea din „Misterele Casei Bântuite” se bazează pe fapte reale. Soții Sarah, casnică, și Michael Snedeker, electronist, au trăit întreaga grozăvie pe pielea proprie, iar toate întâmplările din film sunt bazate pe amintirile lor. Totul a început în 1986, când soarta a lovit din greu familia Snedeker: unul dintre cei patru copii ai lor, Paul, de 15 ani, s-a îmbolnăvit de cancer. Pentru a fi mai aproape de spitalul unde primea tratamentul necesar, ei s-au mutat în Southington, Connecticut. Ghinion sau predestinare, într-o locuință care fusese înainte centru de pompe funebre... N-a trecut o lună, și Paul, băiatul bolnav, a început să le povestească părinților săi că vede în casă patru umbre întunecate de bărbați în robe lungi și cu niște coifuri țuguiate pe cap (gen Ku Klux Klan...) și un demon îmbrăcat în costum negru, de maestru de ceremonii funerare. Comportamentul lui Paul s-a schimbat vizibil, a devenit din ce în ce mai retras și a început să aibă accese de violență, total absente până atunci din viața sa greu încercată.

Filmul e departe de grozăviile întâmplate în realitate!

Casa familiei Snedeker a fost cercetată de Lorraine și de Ed Warren, doi soți cunoscuți ca mari pasionați de paranormal, specializați în astfel de cazuri bizare. Ei au ajuns la concluzia că foștii locuitori ai casei au comis acte de necrofilie și necromanție. Din această cauză, spiritele celor decedați nu își găseau liniștea. Ei au relatat că filmul bazat pe povestea familiei Snedeker, plasat în Top 3 filme horror în anul apariției, 2009, nu se apropie nici pe departe de proporțiile grozăviilor care s-a descoperit că s-au întâmplat în acea casă.

„Ed Warren mi-a pus la dispoziție rezultatele cercetărilor sale din acea casă funerară, și eu am considerat că nu pot face publică grozăvia întâmplată acolo în totalitatea sa malefică. Chiar și așa, după aprecierile criticilor și afluența de public, eu zic că am făcut un film de văzut“ (regizorul Peter Cornwell)

678 18 3„The Haunting in Connecticut“ („Misterele Casei Bântuite“) / 2009

  • Regia: Peter Cornwell
  • Distribuția: Virginia Madsen, Kyle Gallner, Amanda Crew, Elias Koteas, Martin Donovan, Ty Wood
  • Produs de: Gold Circle FilmsProductions, Sweetpea Entertainment (SUA)
  • Durata: 92 de minute
  • Premiera în România: disponibil pe DVD