Main menu

header

666 20 1de Roxana Istudor

Profund încredințați că unii sunt posedați de demoni, părinți biologici sau spirituali se dedau la exorcizări violente chiar și la început de mileniu trei. Unele victime se cred posedate, altele nu...

Menstruaţia... neregulată

La Templul Achappan, din sudul Indiei, în fiecare an circa 2.000 de femei de toate vârstele se lasă biciuite timp de cinci ore pentru a da posibilitatea unui preot „să scoată din ele spiritele rele”. Îngenuncheate, icnesc de durere sub privirile rudelor, care speră că în acest fel vor fi „vindecate”. Stând la rând pentru tortură, obligată de părinți să facă asta, o tânără afirmă că „familia crede că sunt posedată pentru că nu manifest interes pentru învățătură. Acum toți colegii vor râde de mine când vor vedea urmele de bici de la locul unde se presupune că te vindeci de boli mintale”, explică tânăra, citată de „Daily Mail”. Un alt motiv major pentru care se crede că fetele sunt posedate de spirite malefice este... menstruația neregulată. „Este o credință a persoanelor religioase și o practică străveche. N-o putem schimba”, afirmă unul dintre preoții care iau parte la ritual. De aceeași părere sunt și femeile vârstnice, care vin aici din proprie inițiativă: „O sesiune de biciuire vindecă toate bolile, fizice sau mintale. Am primit bice în ultimii zece ani și m-am vindecat de toate”, povestește o sexagenară.

Nisip îndesat în gură şi în ochi!

La capătul celălalt al lumii, lucrurile stau cu totul altfel. O femeie din California a fost reținută pentru că și-a mușcat, şi-a strangulat și şi-a bătut fiica în vârstă de 11 ani, în încercarea de a o... exorciza. Kimberly Felder și-a dezbrăcat copila și i-a îndesat în ochi și în gură nisip de pe plajă, de față cu o duzină de martori, susținând sus și tare că scoate demonii din fată. Apoi a lovit copilul cu un lemn și a continuat agresiunea până când un martor a sunat la Poliție. Femeia a fost arestată pentru tentativă de omor, iar micuța, dusă la spital, cu răni multiple. Dacă martorul curajos nu ar fi intervenit, este foarte posibil ca mama, convinsă că în fiica sa se află un demon, să sfârșească prin a o ucide.

şi Eduard Popa