Main menu

header

646 20 2de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Una dintre cele mai vehiculate teorii ale acestei toamne este cea potrivit căreia de la data de 23 septembrie începe numărătoarea inversă spre sfârșitul lumii.

Marea Piramidă indică momentul în care lumea se va sfârși

Piramida din Giza, una dintre cele șapte minuni ale Antichității, uimește încontinuu și rămâne unul dintre centrele de pornire ale multor mistere și speculații. Unele dintre acestea afirmă că faraonii erau obsedați de spațiul cosmic și că piramidele erau aliniate planetelor. Cea mai recentă speculație pe tema faptului că Marea Piramidă arată cu exactitate momentul în care lumea se va sfârși vine de la un numerolog amator, David Meade, care pretinde că a decodificat mesajul pe care îl conține monumentul și atrage atenția că în curând vine Apocalipsa. Acesta a legat poziția anumitor planete de versete din Biblie și a ajuns la concluzia că lumea se va sfârși în momentul în care corpul ceresc Nibiru, cunoscut și ca planeta X, va intra în coliziune cu Terra. Nibiru va fi vizibilă începând cu 23 septembrie, iar ciocnirea ar urma să se petreacă în luna octombrie.

„Soarele se va întuneca”

Șocanta predicție apare în cartea lui Meade, „Planet X - The 2017 Arrival” („Planeta X - Sosirea din 2017”), și a fost suficient de convingătoare încât să genereze o masivă publicitate și răspândire atât în Statele Unite, cât și în Marea Britanie. Mulți amatori de teorii ale conspirației s-au grăbit să susțină că marea eclipsă de soare care a avut loc la 21 august a fost de fapt preambulul acestui final al omenirii, una dintre nenorocirile prorocite de Biblie în legătură cu acest deznodământ. Meade argumentează cu pasajul din Biblie care spune că „Soarele se va întuneca” înainte de Apocalipsă. Și completează cu „descoperirea” că Marea Piramidă desemnează aceeași zi de 23 septembrie ca fiind începutul sfârșitului. „Este, într-adevăr, foarte ciudat că sursele indică același moment precis, 20-23 septembrie 2017”, declară Meade.

Două tuneluri arată spre cer

Numerologul ar fi descoperit două tuneluri importante orientate în unghiuri precise în interiorul Marii Piramide și care arată cu exactitate un loc de pe cer. Pasajul care coboară indică spre Steaua Regulus, din Constelația Leului, iar pasajul ascendent arată spre Jupiter, numită și „Planeta lui Mesia”. „Rezumând, se poate spune că Marea Piramidă a fost construită cu 5.000 de ani în urmă de cineva cu cunoștințe avansate, iar monumentul însuși este un marker pentru toamna anului 2017”, adaugă Meade.

Planeta care va zdrobi Terra „se ascunde” în constelația Orion

Un eventual cataclism generat de planeta Nibiru este speculat încă din 1976, când scriitorul Zecharia Sitchin pretindea că două culturi antice vorbeau despre acest corp ceresc care trece pe lângă Soare o dată la 3.600 de ani. Toate aceste speculații au stârnit zâmbete în lumea oamenilor de știință, dar susținătorii teoriei au de partea lor anunțul astronomilor de la Institutul de Tehnologie din California, care susțin că există o planetă de zece ori mai mare decât Pământul, care se pare că se „ascunde” în constelația Orion, notează „Daily Star Online”. Coincidență sau nu, Marea Piramidă este aliniată perfect cu această constelație, iar expertul care a descoperit-o, Mike Brown, a declarat că acest corp ceresc (pe care l-a numit Planeta 9) va deveni vizibil de pe Terra în 2017.

„Posibilitatea de a ști că există o nouă planetă este generatoare de entuziasm. Este totuși prea devreme să vorbim despre descoperirea unei așa-numite Planete X“ (Jim Green, director de divizie în cadrul NASA)

Calcule şi coincidenţe

646 20 3Calculele lui Meade (foto) se potrivesc cu alte profeții despre sfârșitul lumii. Michael Parker, care are un blog pe această temă, crede că Apocalipsa va veni începând cu 23 septembrie, iar eclipsa din august a anunțat reîntoarcerea lui Iisus pe Pământ. La rândul său, redactorul unei publicații evanghelice, Gary Ray, afirmă că procesul de sfârșit al Pământului va continua până la o a doua eclipsă de Soare, la 8 aprilie 2024, lucru cu care Meade este de acord. Iar reverendul Donna Larson avertizează și ea că lumea se va sfârși în acest an.