Main menu

header

644 19 1de Roxana Istudor

Atunci când unei persoane i se întâmplă ceva straniu, explicațiile pot fi multiple, unele chiar raționale. Dar cum rămâne cu episoadele paranormale care implică zeci sau sute de oameni?

Au început să verse, au leșinat ori au intrat în delir

Totul a început cu alarma dată de o elevă de la Școala „Elsa Perea Flores”, din Peru. Fata a spus că a văzut o figură întunecată stând la pândă în capul scărilor. A și descris apariția - un bărbat înalt, cu o barbă lungă, neagră. Tânăra a menționat și un inexplicabil sentiment de groază la vederea arătării. Profesorii au investigat declarația, dar nu au descoperit nimic suspect sau ieșit din tiparele zilelor obișnuite în unitatea de învățământ. Totuși, la scurt timp, peste 20 de elevi au fost loviți în același timp de senzații de greață accentuate, au început să verse, au leșinat ori au intrat în episoade de delir.

100 de copii au avut manifestări similare

Cadrele medicale din școală au fost total depășite de situație. Au căutat explicațiile raționale, cum ar fi intoxicațiile alimentare sau eventuală poluare cu substanțe otrăvitoare, virusuri ori bacterii care ar fi putut cauza această criză severă. Nu s-a găsit vreun indiciu despre existența măcar a unei umbre de explicație plauzibilă. Fenomenul a luat apoi o amploare incredibilă. În următoarele trei săptămâni, circa 100 de copii au avut manifestări similare, în paralel cu declarațiile despre apariția omului cu barbă lungă. Toate aceste episoade au determinat autoritățile locale să ia în calcul și un eventual fenomen paranormal, de posedare în masă a elevilor de un spirit malefic, așa că au adus preoți care să sfințească fiecare sală de clasă. Și au întărit dispozitivul medical al școlii.