Main menu

header

634 20 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Legenda Hollywoodului Kurt Russell a dezvăluit că a fost pilotul care a dat nas în nas cu o formație de lumini care din 1997 încoace este considerată un zbor al unor OZN-uri, incidentul fiind cunoscut ca „luminile din Phoenix”.

„Lumini organizate, care zburau în formă de triunghi”

În cadrul unui interviu pentru BBC, starul american a uimit întreaga lume când a afirmat că a văzut „la prima mână” o formațiune de lumini care a rămas inexplicabilă din 1997 încoace. La două decenii distanță de la incident, vedeta descrie că pilota, aflându-se în avion împreună cu fiul său vitreg, Oliver, când a văzut „un număr de lumini organizate care zburau în formă de triunghi”. Povestea a fost, de altfel, confirmată de Oliver, iar descrierea momentului a impresionat o lume întreagă. „Am văzut șase lumini deasupra aeroportului zburând absolut aliniate în formă de V. Le priveam. Nu eram la mare distanță și mi-am spus că nu știu ce sunt. Oliver m-a întrebat dacă sunt în regulă. Am raportat incidentul”, susține Russell.

Și un alt pilot a raportat incidentul

Nu s-a întâmplat nimic timp de câțiva ani, până când starul, aflat acasă împreună cu soția, actrița Goldie Hawn, a aflat că există o investigație din partea autorităților americane care se ocupă cu obiectele zburătoare neidentificate. „Am aflat într-un final că și un alt pilot de aviație raportase incidentul”, spune starul. În ultimii 20 de ani, forțele aeriene americane au pretins că unul dintre grupurile luminoase văzute în acea seară era o escadrilă de avioane care zburau în formație. Pe de altă parte însă, mulți martori de la sol au descris că au văzut o serie de lumini care zburau fără zgomot, aliniate în formă de V, ce au dispărut, apoi au reapărut brusc. Toate aceste mărturii fac parte dintr-un episod ce a inclus declarațiile a mii de oameni care au afirmat că au văzut lumini în formă de triunghi zburând organizat deasupra orașului Phoenix, ca și în Sonora, Mexic.

„Fascinant rămâne faptul că episodul mi s-a șters practic din memorie în toți acești ani. Nici Oliver n-a mai adus vorba despre asta vreodată. Acesta este pentru mine cel mai straniu aspect al întregii povești“ (Kurt Russell)