Main menu

header

619 18 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Poate oare mintea umană să acționeze ca o telecomandă cu care se pot mișca obiectele și se poate influența lumea? Răspunsul specialiștilor în telekinezie, unul dintre fenomenele paranormale cel mai controversate, este afirmativ. O dovadă că puterea omului este infinită.

Al treilea ochi

Înrudită cu telepatia și clarviziunea, telekinezia este menționată din cele mai vechi timpuri. Cum reușește însă o persoană să miște sau să lovească lucruri fără să le atingă? Teoretic pare imposibil, dar practic la baza acestei acțiuni stau două lucruri: gândurile și vibrațiile. Specialiștii afirmă că orice om are asemenea putere, însă puțini sunt cei conștienți de acest lucru. Mulți copii sunt capabili să vadă câmpuri energetice până în jurul vârstei de 5 sau de 6 ani, când creierul începe să facă diferența între câmpul interior și cel exterior. Asta explică de ce unii bebeluși râd la unele persoane și plâng când văd aura întunecată a altora. Este vorba despre copiii de cristal sau despre cei indigo născuți cu glanda pineală (al treilea ochi) deplin activată, care au incredibile puteri telekinetice. Deschiderea și cizelarea abilităților psihice reprezintă o evoluție naturală. Planeta continuă să fie inundată cu energii de lumină, emisfera dreaptă a creierului uman începe să se trezească datorită celui de-al treilea ochi, ADN-ul este transformat din bază de carbon în bază cristalină, iar conexiunile devin mai puternice. Doar prin exercițiu și perseverență se pot accesa cele mai înalte niveluri de vibrații.

„Nimeni nu are mai mult talent și mai multe reușite decât Nelia Mihailova”

619 18 2Astfel a fost caracterizată rusoaica Nelia Mihailova de cei mai mari specialiști în fenomene paranormale. Femeia a căpătat puteri extrasenzoriale la vârsta de 14 ani, după ce a fost rănită de un bombardament de artilerie într-o luptă pe care a dus-o pe front alături de Armata Roșie, așa cum singură a declarat: „Într-o zi eram foarte iritată și bulversată. Mă îndreptam spre un bufet când, deodată, un ulcior a început să se deplaseze spre marginea raftului, a căzut și s-a spart în cioburi”. Din acel moment, viața rusoaicei a luat o turnură cu totul neașteptată: luminile se aprindeau și se stingeau în jurul său, ușile se deschideau şi se închideau, iar obiectele zburau prin cameră. Spre deosebire de multe persoane cu astfel de capacități, Nelia și-a dat seama că ea este responsabilă de aceste fenomene și că poate să dirijeze această energie după propria voință. În urma unor examene întreprinse la Institutul de Meteorologie din Leningrad (actualul Sank Petersburg), s-a confirmat că Nelia a avut în jurul corpului un câmp magnetic de zece ori mai redus decât cel al Pământului. De asemenea, s-a constatat că femeia a prezentat și un tip neobișnuit de unde cerebrale, voltajul produs în partea din spate a capului fiind de 50 de ori mai mare decât cel produs în partea din față. Acest lucru a fost dovedit în urma unui experiment cu totul ieșit din comun: a fost spart un ou crud într-o soluție salină, conținută de un acvariu plasat la 1,80 metri de Nelia, apoi (filmată permanent de camere) aceasta s-a concentrat până a reușit să separe albușul de gălbenuș și să le îndepărteze unul de altul, un lucru pe care nimeni vreodată în lume nu a reușit să-l mai facă.

Eusarpia Palladino, femeia care și-a folosit „dublul ectoplasmatic”

La începutul secolului al XX-lea, un alt personaj a uimit lumea în ceea ce privește telekinezia. Este vorba despre un medium cu totul excepțional, Eusarpia Palladino, o telepastă ieșită din comun, în stare să dezvolte la distanță o forță de trei ori mai mare decât forța sa reală demonstrată. Aceasta a susținut întotdeauna că și-a folosit „dublul ectoplasmatic”, adică a fost în stare să combine fantasticteleplastia cu telekinezia. Potrivit mărturiilor unor participanți la experiențele făcute de Eusarpia, când aceasta și-a exercitat forța telekinetică asupra unor obiecte, a apărut mereu în semiîntuneric o mână ectoplasmatică care a apucat obiectul și l-a absorbit imediat. Uneori, mâna a arătat ca o prelungire sau mai multe, iar în urma unor cercetări a reieșit faptul că acestea ieșeau din orice parte a corpului femeii și puteau să ia orice formă, fie de pârghii, tije sau brațe. Femeia a avut niște performanțe remarcabile chiar la lumina zilei, când, fiind într-o ușoară stare de hipnoză, și-a plimbat mâinile deasupra sau împrejurul unor obiecte, iar acestea s-au deplasat. În momentul acela, Eusarpia a declarat că a simțit senzații de frig de-a lungul coloanei vertebrale și furnicături în vârful degetelor.

Fenomenul are nevoie de prezența substanței

Conform specialiștilor, pentru ca fenomenul telekinetic să se realizeze este nevoie de prezența substanței, adică o anume densitate a atomilor în mediul înconjurător. Atunci când densitatea scade sub o anumită limită, fenomenul încetează. În acest sens au fost descoperite materiale care alterează efectul forței telekinetice. În urma experimentelor s-a constatat totodată că o traumă suferită de o persoană îi poate da acesteia puteri paranormale prin acționarea unor centri neutilizați ai creierului. În același timp însă, activitatea acestora dăunează sănătății organismului. De aceea, orice individ, indiferent cu câte puteri extrasenzoriale a fost înzestrat, nu poate rezista la experiențe prelungite de telekinezie.

Cei mai buni telekinetici ai lumii au fost marii asceți care au știut să-și controleze puterea fizică și mintală

Eleonora, unealta diavolului?

În anul 1926, o fetiță de doar 12 ani, din județul Dorohoi, pe numele Eleonora Zugun, a speriat o țară întreagă. Asta deoarece în jurul acesteia au început să zboare și să plutească fără niciun motiv diferite obiecte. Considerată de săteni drept o unealtă a diavolului, copila a fost izolată și închisă într-un adăpost unde urma să rămână până la sfârșitul zilelor. Povestea sa a ajuns însă la urechile contesei austriece Wassilko-Sereeki, cunoscută ca fiind unul dintre personajele cel mai preocupate de paranormal. Aceasta s-a aflat în trecere prin România și a adoptat-o pe micuța Eleonora, apoi a dus-o la Viena, unde a fost supusă unor cercetări în scopul descoperirii manifestărilor din apropierea sa. Celebrul paranormal Pat Price a fost cel care i-a adus fetiței o jucărie, însă aceasta s-a spart singură în prezența micuței, iar un cuțit aflat pe masă a zburat cu o viteză uluitoare deasupra capului lui Price, în timp ce alte obiecte au început să zboare prin cameră. Ca urmare, Price a început să o studieze pe Eleonora, iar rezultatele au fost uluitoare. Periodic pe corpul fetiței au apărut stigmate sub formă de pete roșii și urme de mușcături profunde despre care ea afirma că au fost produse de... dracul. Price însă și colegii săi au afirmat că stigmatele au fost cauza unei autopedepsiri inconștiente a fetiței pentru o culpă ascunsă.