Main menu

header

619 19 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Filcu

Cu siguranță există viață după moarte, iar persoanele dragi încearcă să transmită mesaje din lumea unde nu există durere, nici suferință. Care sunt semnele prin care puteți recunoaște prezența acestora, descoperiți în rândurile următoare.

Contactați în mod direct sau indirect

Potrivit specialiștilor, comunicările după moarte sunt experiențe spirituale care apar atunci când o persoană care a decedat este contactată în mod direct sau indirect de un membru al familiei sau de un prieten foarte apropiat. Atunci, cei trecuți în neființă încep să comunice, iar pământenii le simt prezența, le aud vocile, simt atingerea celor decedați, le simt mirosul sau chiar îi văd. Dar asta nu e tot. Au existat cazuri în care au primit telefoane de la cei decedați sau au experimentat fenomene electrice ciudate precum aprinderea bruscă a luminii, televizorului sau radioului. Nu în ultimul rând, au avut loc întâlniri cu cei trecuți la dreapta Domnului, printr-o experiență în afara corpului. Mesajele cel mai frecvente, exprimate verbal sau nonverbal, sunt: „Eu sunt bine”, „Nu vă întristați pentru mine”, „Totul este în regulă”, „Sunt fericit”, „Vă iubesc”, „Ne vom vedea din nou”, „Voi avea grijă de voi”, „Vă mulțumesc”, „Nu vă faceți griji pentru mine”, „Vă rog, iertați-mă!”.

Voci captate a căror proveniență e necunoscută

Cu totul incredibile sunt și multe cazuri în care aparate de înregistrat au redat voci ale unor persoane… trecute în lumea drepților. Astfel, la Centrul de Studii în Transcomunicații din Luxemburg se găsesc înregistrări audio cu un cunoscut special în transcomunicații, mort în anul 1974, Constantin Raudive. Cum au reușit însă prietenii săi să înregistreze aceste mesaje pe care Constantin le-a transmis dintr-o altă lume rămâne un mister. Și celebrul cântăreț norvegian Costi Jurgenson a avut parte de o întâmplare care i-a schimbat viața. Din neatenție, a lăsat magnetofonul să funcționeze, iar când a verificat banda, a avut un șoc: a auzit vocea mamei care-l chema. Și tot el a avut surpriza după ce a lăsat același magnetofon în apropierea casei pentru a înregistra sunetul păsărilor să descopere pe înregistrare vocea unui bărbat care a vorbit în norvegiană. După multe cercetări, s-a aflat că acea casă aparținea unui pianist care a decedat cu mult timp în urmă.

Bătrânul de la televizor

Un caz cu totul ieșit din comun este cel al unui bărbat pe nume Francesco Padro, care într-o seară a urmărit un film la televizor împreună cu familia. La un moment dat însă, emisiunea s-a întrerupt, iar pe ecranul televizorului a apărut un bătrân care, preț de câteva secunde, i-a privit insistent. Evident că această imagine nu a avut absolut nicio legătură cu filmul pe care familia l-a vizionat. La început, Francesco Padro a crezut că este vorba despre o defecțiune tehnică și a sunat la postul de televiziune. Numai că cei de acolo l-au asigurat că nu a fost vorba despre așa ceva, pentru că totul a fost în regulă. Semnale morse a căror origine rămâne necunoscută au fost captate încă din perioada anilor ’30, iar în anul 1947 însuși savantul Von Szalay se spune că a înregistrat pe vinil atât murmure, cât și voci. Tot în aceeași perioadă, marele inventator Marconi, în timpul unor teste radio, a primit mai multe mesaje de la voci necunoscute, despre care el însuși a afirmat că sunt interferențe care nu pot fi explicate. Sunt toate acestea iluzii sau este chiar realitatea crudă?

Printre metodele utilizate de-a lungul vremii pentru a comunica uşor cu morții se numără scrierea automată, masa turnantă, planșeta OUI-Ja, taburetul magic sau oglinda magică