Main menu

header

614 17 1de Sorin Dumitrescu

Zonă comparabilă cu Muntele Athos al grecilor, Munţii Buzăului sunt consideraţi o zonă unde fenomenele ciudate se manifestă ca la ele acasă. Sunt fenomene diverse, mergând de la izvoare radioactive, la apariţii de OZN-uri, dispariţii de persoane şi multe altele. Localnicii denumesc zona „Ţara Luanei”, o lume a manifestărilor paranormale. Mai mult de atât, dacă se poate mai mult... Munţii Buzăului sunt consideraţi o zonă sacră. Zonele sacre pe Pământ există din cele mai vechi timpuri, ele sunt adevărate perimetre energetice, în care se pot petrece anomalii magnetice, dematerializări ale corpului sau călătorii în spaţii atemporale. România este un teritoriu bogat în astfel de regiuni cu mare încărcătură energetică, iar Munţii Buzăului se înscriu în această categorie.

Cum au dispărut alpiniştii în 1981

Cele mai ciudate fenomene din zonă sunt dispariţiile de persoane. Unele au dispărut de tot, iar altele au dispărut dintr-un loc şi au fost găsite în altul după ceva timp şi nu îşi aduc aminte nimic din ce li s-a întâmplat. Singura explicaţie, una însă, evident, greu de acceptat de omul obişnuit, care nu are însuşiri extrasenzoriale, ar fi teleportarea. În anul 1981 s-a întâmplat un caz concret de dispariţie a unui alpinist. Împreună cu mai mulți tovarăși „de pasiune”, acesta se antrena escaladând o stâncă oarecum izolată de masivul muntos. A urcat cam trei sferturi din stâncă şi a văzut nişte semne ciudate săpate în piatră, care păreau a fi foarte vechi. Nu s-a oprit şi a ajuns sus, pe stâncă, unde s-a aplecat să ridice un obiect ciudat, şi în secunda următoare, sub privirile fratelui, care se afla jos, la baza stâncii, a dispărut. Evident, Miliţia de la acea vreme nu a crezut o iotă din poveste şi a încercat o reconstituire, cu scopul de a-l determina să mărturisească „fapta”. De faţă era şi tatăl celor doi, şi el alpinist, şi acesta a urcat la rându-i pe stâncă. Şi atunci s-a produs incredibilul, sub privirile a mai bine de zece oameni, inclusiv miliţieni. Tatăl a pus şi el mâna pe obiectul cu pricina şi a dispărut la fel ca fiul său! Din acel moment, cazul a fost preluat de unităţile speciale create în cadrul Securităţii de generalul Ilie Ceauşescu, dar fără a se găsi vreo explicaţie sau fără ca tatăl şi fiul dispăruţi să mai fie văzuți vreodată. Nereuşind să descopere niciun indiciu sau să găsească vreo pistă, cei de la Bucureşti au luat decizia dinamitării stâncii. Astăzi, când condiţiile de lucru şi aparatura aflată la dispoziţie sunt la un standard mult mai ridicat ca în anii ’80 ai secolului trecut, s-a ajuns la concluzia că în zonă se deschid porţi temporale în mod natural, şi astfel sunt absorbiţi şi oamenii.

Aspirat într-un tunel cu lumină strălucitoare

Zona mai este recunoscută şi pentru anomaliile magnetice, pentru un pisc care atrage toate fulgerele, pentru izvoare radioactive şi pentru o regiune unde solul e negru tăciune de multă vreme, ca și când ar fi fost ars. Grupa specială pe experienţe extrasenzoriale creată de Ilie Ceauşescu a continuat să facă tot felul de cercetări. La un moment dat, s-a decis să se apeleze la serviciile unui medium, care a fost dus într-o zonă de anomalii energetice din Munţii Buzăului, cu scopul de a spune apoi ceea ce a văzut. Spre uluiala celor prezenţi la experiment, mediumul a dispărut din faţa lor, dar nu a păţit la fel ca alpiniştii, fiind găsit după o oră, căzut la un kilometru de locul unde dispăruse. Şi-a revenit cu greu şi a început să explice ce i s-a întâmplat. A fost aspirat într-un tunel din care se vedea o lumină foarte puternică, o radiaţie luminoasă de mare intensitate. A descris apoi un peisaj superb, în care existau şi câţiva oameni „altfel decât noi”.

„Poarta lui Dumnezeu” şi „Oamenii lui Anu”

„Ţara Luanei” e numită şi „Poarta lui Dumnezeu”. Un grup de cercetători japonezi a venit în România şi au ajuns la concluzia că Vârful Omu din Bucegi e primul pol energetic al Pământului, iar în Munţii Buzăului ar fi al treilea. Nu sunt lipsite de sens ideile conform cărora „Luana” ar proveni din sumeriană şi ar fi o traducere gen „Oamenii lui Anu”, Anu fiind zeul cel mare al sumerienilor, al cărui simbol era o cruce cu raze de soare. Specialiştii vorbesc şi despre o reţea de tuneluri care ar fi vechi de peste 5.000 de ani şi cu o lungime de aproape opt kilometri. România are o reţea de tuneluri pe care le cunosc bine şi cercetătorii din străinătate, şi serviciile secrete americane, punctul central fiind Munţii Bucegi, unde se spune că au şi fost făcute descoperiri ale unor rămăşiţe de uriaşi. Reţeaua este legată subteran departe, până în Tibet şi în Podişul Gobi din Mongolia, iar ceea ce există în Munţii Buzăului ar fi o ramificaţie a acestor legături subterane. De altminteri, astfel de rămăşite, care depăşesc cu mult dimensiunile unui om de astăzi, au fost găsite şi în Munţii Buzăului.

Reţea de schituri şi grote de pustnici

Nu întâmplător, într-o astfel de zonă cu evidentă încărcătură energetică deosebit de puternică nu puteau lipsi lăcaşurile de cult. Multe schituri și peşteri ale pustnicilor. Pe o suprafaţă de nici zece kilometri, între localităţile Aluniş-Nucu-Bozioru, există o adevărată inflaţie de schituri şi de biserici rupestre, plus lăcaşuri ale pustnicilor, precum Peştera lui Iosif sau Grota lui Dionisie. Nici nu s-ar fi putut altfel, pentru că, să ne reamintim, în zonele înalte de munte se află şi sanctuarul dacic de la Sarmizegetusa, și cel din Munţii Ceahlăului, vestitul munte sfânt din zona Moldovei. Un lucru este cert şi bine ştiut, în special ca urmare a fenomenelor uluitoare din zona Bucegilor, inclusiv în cercurile marilor servicii secrete din lume, în special SUA, că România are multe centre energetice formidabile, cum puţine există pe suprafaţa Pământului, ceea ce întăreşte ideea că dintotdeauna acest teritoriu a fost unul cu profunde conotaţii sfinte.

„Am venit de Dincolo. Peisajul e asemănător cu cel pământean, dar în culori mult mai pure. Şi am văzut şi oameni, o femeie şi o fetiță aidoma ei, de părea o clonă, un bătrân şi un alt bărbat, cu ten gri, altfel decât noi...“ (au fost primele cuvinte ale mediumului dispărut și regăsit la un kilometru depărtare)

Inexplicabila „ceaţă albastră“

În urma unor teste efectuate în perioada 1978-1981, în regiunea Bozioru, a rezultat că în anumite situații când se întrunește un număr nedeterminat de factori electromagnetici (geomagnetici, biofizici, meteorologici), este posibilă dispariția instantanee a unor persoane. În această zonă au loc unele fenomene paranormale ce încă nu pot fi explicate prin legile fizicii, așa cum le cunoaștem în prezent. Inexplicabilă este şi „ceaţa albastră”, strălucitoare, cu irizări ciudate, care se manifestă sub formă de cupolă, măsurată cu un dispozitiv pentru radiații luminoase şi având 28.000 de grade Kelvin. Acest fenomen este însoțit de o concentrare a infrasunetelor de foarte joasă frecvenţă (3,4 Hz) şi de un zgomot de fond foarte supărător pentru ființele vii. Omul poate avea stare de greaţă, cefalee, simte că îi vibrează toate celulele. În acele momente pot apărea halucinații, vizuale şi auditive. În cazul în care subiectul uman depășește o limită de siguranță, el poate fi „aspirat” violent în interiorul acelei ceţi albastre, care ia forma unui vârtej. Sună a „Triunghiul Bermudelor”, nu? Și chiar este, asemănările fenomenelor fiind multiple...