Main menu

header

508 23 1de Dana Purgaru

La începutul fiecărui an, oamenii caută să afle ce le rezervă viitorul și pleacă urechea spre diverși prezicători, clarvăzători și ghicitoare. Poate cel mai important profet al omenirii este Nostradamus, cel care, în urmă cu cinci secole, a scris celebrele sale catrene, în care se spune că a ascuns viitorul omenirii.

„Viața și moartea vor întări Europa de Est”

Potrivit cărții lui Mario Reading, care a interpretat profețiile medicului, cabalistului şi farmacistului francez Michel de Nostredame (1503-1566), care a devenit celebru după ce a publicat, în 1555, lucrarea intitulată „Profeţiile”, 2015 se arată a fi un an plin de noi provocări. Iată un catren care se presupune că se referă la perioada imediat următoare:

„Femeia-bărbat se va îndrepta spre Nord Va supăra aproape întreaga Europă și restul lumii Două eșecuri o vor pune în dezechilibru Viața și moartea vor întări Europa de Est”.

Reading consideră că prezicătorul a făcut aici referire la Hillary Clinton, care ar putea câștiga alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, devenind astfel prima femeie președinte din istoria SUA. Se pare că, potrivit profețiilor lui Nostradamus, șeful Statelor Unite ar fi asasinat, și astfel soția fostului președinte Bill Clinton va prelua cârma SUA. Potrivit profeției, ar putea izbucni un conflict în nordul Europei, în care SUA s-ar implica. Deși în prezent pare greu de crezut, situația din acea zonă clocotește din cauza cantităților impresionante de petrol de la Polul Nord, pe care mai multe națiuni vor să pună mâna cât de curând, deoarece rezervele de petrol exploatate în prezent se epuizează rapid.

Despre această profeție, Mario Reading spune că „După ce va deveni prima femeie președinte a Statelor Unite, Hilary Clinton va înstrăina o mare parte a Europei”, fapt ce va „întări” această parte a lumii.

Cutremure mari în Italia și în Statele Unite

508 23 2Potrivit altor surse, în perioada care urmează vor avea loc evenimente teribile ce vor schimba radical lumea în care trăim. Interpretările catrenelor spun că vor avea loc mai multe atentate împotriva a patru premieri din diverse colțuri ale lumii, că vor urma războaie grele și că se va declanșa o continuare agresivă a crizei financiare la nivel global, care va afecta mai multe țări, în special Franța și Germania.

De asemenea, se pare că profetul a scris despre o erupție de proporții a Vulcanului Vezuviu și despre un mare cutremur în Italia, dar și într-una dintre Americi, fapt ce va provoca o criză umanitară de proporții.

„O mișcare în pantă a pământului, o mare calamitate, Peste Pământurile din Vest și Lombardia Va fi foc pe navă, ciumă și captivitate; Mercur în Săgetător. Saturn „dispare”.

Conform unor interpreți, cutremurul cel mare ar lovi California în jurul datei de 25 noiembrie 2015.

„Morții se vor ridica din morminte”

Una dintre cele mai importante profeții pentru 2015 se referă la „ridicarea morților din morminte”, despre care se presupune că are legătură cu descoperiri medicale de mare importanță. Conform interpretării catrenelor celebrului Nostradamus, până în 2020, cercetătorii vor avansa uluitor de mult în acest domeniu, al „vieții fără de moarte”, însă se pare că, deși durata de viață va fi foarte mult prelungită cu ajutorul tratamentelor revoluționare, omul va fi ireversibil afectat de mediul înconjurător, în special de radiațiile solare din ce în ce mai puternice, fapt ce îl va împiedica să se bucure de acest „elixir al tinereții”.

Orizonturi nebănuite pentru comunicarea cu oamenii și cu animalele

Alte două predicții se referă la dispariția taxelor - nu se știe încă exact despre ce ar putea fi vorba -, dar și la „căderea” barierei lingvistice, probabil datorată avansării tehnologiei traducerilor. Nostradamus a mai scris și despre faptul că oamenii vor putea comunica şi cu animalele, tot ca urmare a descoperirilor științifice.

Potrivit uneia dintre cele mai interesante predicții, Apocalipsa prezisă de maiași ar fi fost interpretată greșit pentru sfârșitul anului 2012 și s-ar putea produce în 2015

Următorul conflict armat mondial, din motive economice

Potrivit altor specialiști care analizează cursul actual al istoriei și alcătuiesc predicții economice, științifice, politice și demografice, 2015 ar putea aduce un nou virus ce ar decima populația, asemănător cu Ebola, dar și un război mondial declanșat din motive economice. De asemenea, în lunile care urmează se așteaptă o creștere a numărului de atacuri cibernetice de mare amploare.

Smartphone-ul, din ce în ce mai utilizat şi mai potent

508 23 3Conform experților în descoperiri tehnologice, 2015 va aduce revelații în ceea ce privește hainele inteligente, ce transmit informații despre purtător (precum cele medicale), noi realizări în domeniul printării 3D, programe inteligente ce pot identifica persoane și obiecte din fotografii, o creștere uimitoare a vitezei WiFi, noi dovezi în ceea ce privește telepatia virtuală la distanță, creșterea capacității de stocare a datelor pe dispozitive din ce în ce mai mici, electrocasnice din ce în ce mai „deștepte”, tendința către eliminarea plăților cu bani cash, controlarea obiectelor cu ajutorul smartphone-ului și multe alte descoperiri greu de imaginat în prezent.