Main menu

header

Dieta macrobiotică, un mod de viaţă sănătos

19-07-1

de Elena Nedelcu

Dieta macrobiotică se bazează pe consumul redus de grăsimi, pe conţinutul ridicat de fibre şi pune accentul pe cereale integrale şi legume. Termenul macrobiotic provine din limba greacă şi înseamnă „viaţă lungă”, tocmai de aceea acesta este mai mult decât un regim de slăbit, reprezintă un mod de a trăi sănătos, care include, pe lângă alimentaţie, şi partea fizică, spirituală, ecologică. Regimul macrobiotic încurajează vieţuirea în armonie cu natura şi alimentaţia bazată pe ceea ce oferă aceasta la timpul şi în spaţiul respectiv. Printre vedetele care urmează această dietă şi sunt total satisfăcute de rezultate se numără Madonna, Thalia, Demi Moore (foto) şi Gwyneth Paltrow.

Read more: Dieta macrobiotică, un mod de viaţă sănătos

Secretul Gabrielei Cristea: apa

17-07-1de Maria Petrache

- Vedeta de la Kanal D vă sfătuieşte cum să slăbiţi fără prea mult efort

Gabriela Cristea are o căsnicie reuşită cu omul de afaceri Marcel Toader. Din mariajul lor mai lipseşte doar un copil. Pentru a se simţi pe deplin fericită, vedeta Kanal D a dat jos 20 de kilograme în ultima perioadă, dar ne-a spus că nu mai poate slăbi şi doreşte să consulte un nutriţionist în acest sens. Am fost surprinşi să aflăm şi că prezentatoarea emisiunii „Noră pentru mama” are o grădină în miniatură creată în propriul balcon.

Read more: Secretul Gabrielei Cristea: apa

Nutriţionist Marlena Pascu: „Slăbiţi sănătos cu dieta Dukan“

23-08-1de Cristina Tache

Noul regim de slăbit la modă adoptat de tot mai multe doamne şi domnişoare este programul Dukan. Cel care a inventat această dietă, Pierre Dukan, este unul dintre cei mai cunoscuţi nutriţionişti francezi, cu o activitate în domeniu de peste 30 de ani. Acest program se deosebeşte de altele prin faptul că, deşi asigură o pierdere rapidă în greutate, presupune şi o perioadă de menţinere, pe care o putem respecta cât mai mult timp posibil. Doctor nutriţionist Marlena Pascu (foto) ne-a explicat de ce această dietă dă rezultate şi cum trebuie ţinută corect.

Read more: Nutriţionist Marlena Pascu: „Slăbiţi sănătos cu dieta Dukan“

Dieta care vă pregăteşte să fiţi vedete: New York

17-07-1de Ana Trifan

Dacă aţi admirat-o pe Heidi Klum defilând, la doar câteva săptămâni după ce născuse, în haine mulate şi fuste scurte, trebuie să ştiţi că îşi datorează silueta dietei „New York” şi antrenorului de fitness David Kirsch (foto).

Read more: Dieta care vă pregăteşte să fiţi vedete: New York

Slăbitul brusc e foarte riscant

de Ana Trifan

Curele de slăbire (sau mai bine zis înfometarea), care presupun pierderea unui număr mare de kilograme într-o perioadă scurtă, duc deseori la probleme grave de sănătate. Mai mult decât atât, după o pierdere bruscă în greutate, kilogramele se reinstalează mult mai uşor.

Read more: Slăbitul brusc e foarte riscant

5 mituri despre dietă, demontate chiar de medici

de Maria Petrache

Medicii atenţionează că o mulţime de sfaturi despre diete care circulă între prieteni sunt doar simple mituri şi nu au efectul scontat asupra organismului nostru. Aşadar, nu este suficient să bem foarte multă apă sau să facem ore întregi de sport dacă numărul de calorii pe care le consumăm este ridicat.

Read more: 5 mituri despre dietă, demontate chiar de medici

Nutriţionist Marlena Pascu: „Ardeiul iute este un aliment eficient în dieta anticelulitică”

23-08-1de Cristina Tache

Aspectul inestetic, de coajă de portocală, reprezintă o problemă pentru femeile de toate vârstele. De obicei apare pe şolduri, coapse şi fese, iar, odată instalat, cu greu mai poate fi eliminat. Celulita este de fapt o inflamaţie a celulelor adipoase, asociată cu acumularea de lichide celulare şi creşterea în volum a adipocitelor. Cauzele apariţiei acestei afecţiuni sunt numeroase, însă un prim pas în ameliorarea ei este adoptarea unei diete sănătoase, bazată pe anumite tipuri de alimente. Doctor nutriţionist Marlena Pascu (foto) ne-a vorbit despre ce înseamnă o dietă anticelulitică şi cum putem preveni şi reduce aspectul de coajă de portocală.

Read more: Nutriţionist Marlena Pascu: „Ardeiul iute este un aliment eficient în dieta anticelulitică”

Fructe şi legume cu zero calorii

de Elena Nedelcu

Poate cel mai enervant lucru la o cură de slăbire nu este faptul că vă înfometaţi, ci că trebui să vă număraţi caloriile, astfel încât să nu depăşiţi numărul recomandat zilnic. De multe ori se întâmplă să nu ştiţi exact câte calorii aţi consumat la o masă şi dacă, la final, dieta va avea rezultate. Din fericire, există şi alimente care nu vă adaugă nicio calorie şi pe care puteţi să le savuraţi cu plăcere oricând şi oricât.

Read more: Fructe şi legume cu zero calorii

Dieta în funcţie de culori

de Maria Petrache

Dacă vi se pare plictisitor să ţineţi o dietă şi toate elementele acesteia sunt prea complexe, vă sugerăm să încercaţi ceva mai vesel: dieta în culori! Aceasta este disociată şi durează maximum şapte zile. Ea poate fi repetată, luând o pauză de una până la trei săptămâni. Nu uitaţi însă că înainte de a începe orice dietă este recomandabil să consultaţi medicul de familie sau pe cel nutriţionist.

Read more: Dieta în funcţie de culori

Cornelia Marin: „Reguli de nutriţie valabile toată viaţa. Citite, gândite, înţelese, probate şi acceptate de mine”

34-10-1de Gabriela Niculescu

Dacă în capitolele de nutriţie prezentate în săptămânile trecute am abordat noţiuni generale ale produselor BIO, reguli, detalii şi corectarea miturilor despre povara slăbirii, în ultimul episod al nutriţiei sănătoase, Cornelia Marin ne spune regulile ce trebuie respectate toată viaţa pentru a avea o sănătate de invidiat, o rezistenţă crescută în faţa bolilor şi a oboselii şi un stil de a trăi frumos. După cum chiar ea ne-a învăţat, o dată ce am înţeles cum trebuie să mâncăm şi să ne întreţinem o formă fizică excelentă, alimentaţia sănătoasă şi sportul vor deveni o obişnuinţă pentru fiecare dintre cei care au voinţa şi răbdarea să încerce. Alături de Cornelia şi noi vă urăm succes în aplicarea noţiunilor prezentate până acum!

Read more: Cornelia Marin: „Reguli de nutriţie valabile toată viaţa. Citite, gândite, înţelese, probate şi...

Cornelia Marin: „Nu concep alimentaţia sănătoasă fără sport”

34-10-1de Gabriela Niculescu

- Cum slăbim şi cum ne menţinem (II)

În numărul trecut al revistei, la capitolul nutriţie sănătoasă, am abordat subiectul slăbirea şi menţinerea după pierderea kilogramelor suplimentare. Interviul nostru continuă cu acest subiect, iar Cornelia Marin (foto) ne oferă informaţii preţioase despre alimente comune, desfiinţează mituri ale dietelor experimentale şi ne dezvăluie drumul cel mai realist către un stil de viaţă sănătos. Puteţi afla informaţii utile şi pe www.fibrio.ro.

Read more: Cornelia Marin: „Nu concep alimentaţia sănătoasă fără sport”