Main menu

header

856 3 1de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Perceput în general ca o activitate statică, specific sedentarilor, gamingul surprinde cu rezultatele unei cercetări de ultimă oră, care pune în evidență faptul că, în realitate, a juca jocuri pe computer timp de două ore echivalează, din perspectiva arderii caloriilor, cu 1.000 de abdomene.

Competiția mărește ritmul cardiac

Potrivit unei cercetări de anvergură, derulată de Cercetările efectuate de compania Stakester, jucătorii pe computer de sex masculin pot arde 420 de calorii într-o sesiune de joc de două ore, în timp ce femeile înregistrează o performanță chiar mai remarcabilă, „topind” până la 472 de calorii - echivalentul a 1.000 de abdomene, notează „New York Post”. „Știm cu toții că orice competiție ne mărește ritmul cardiac și majoritatea am experimentat așa ceva la aceste jocuri. Nu este o surpriză faptul că gamingul arde calorii, dar suntem surprinși să vedem cât de multe dispar în timpul unei sesiuni de două ore”, explică Tom Fairey, fondator al Stakester. În cadrul studiului, cercetătorii au folosit dispozitive inteligente pentru a măsura ritmul cardiac și caloriile arse de 50 de jucători, în timp ce efectuau abdomene și când au stat în fața computerului - bărbații au ars în medie 210 calorii pe oră, iar femeile circa 236 de calorii în același interval.

Practicanții au o masă corporală mai apropiată de optim

Nu este pentru prima dată când cercetările indică faptul că jocurile video ar putea fi recomandate pentru scăderea în greutate. Anterior, o echipă de experți de la Universitatea de Tehnologie din Queensland a descoperit că jucătorii pe computer au șanse mai mari de a avea o greutate corporală apropiată de optim decât restul adulților. Sondajul a arătat, de asemenea, că persoanele care iubesc gamingul au mai puține vicii decât publicul larg și sunt semnificativ mai active, fiind influențate de jocurile video. După ce au analizat indexul de masă corporală pentru 1.400 de jucători din 65 de țări, specialiștii au putut pune în evidență faptul că practicarea e-sporturilor este mai sănătoasă decât s-a crezut până acum. „Descoperirile studiului contestă stereotipul jucătorului obez morbid, al comportamentului sedentar și implicit al deteriorării stării de sănătate”, detaliază cercetătorul Michael Trotter.

Organizația Mondială a Sănătății clasifică excesul practicării jocurilor pe computer ca fiind afecțiune mintală