Main menu

header

834 3 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Cotată ca unul dintre cele mai eficiente regimuri alimentare în anul 2020, cu proiecție firească în 2021, dieta militară propune un plan relativ simplu, care vă poate scăpa de cinci până la zece kilograme într-un timp scurt.

Aport redus de calorii

Planul de dietă militară implică un regim strict timp de trei zile, urmat de patru zile „libere”, iar ciclul săptămânal se repetă până când atingeți obiectivul scontat. Deși nu are neapărat legătură cu structurile militare, acest regim a fost, totuși, conceput de nutriționiștii din Armata SUA, pentru a menține soldații în formă. Practic, dieta militară este un regim de scădere în greutate pe baza unui aport scăzut de calorii, despre care se afirmă că promovează pierderea semnificativă în greutate în doar o săptămână. În primele trei zile trebuie să urmați un plan de masă cu conținut scăzut de calorii pentru micul dejun, prânz și cină. Nu există gustări între mese. Aportul total de calorii în această fază este de aproximativ 1.100-1.400. În restul zilelor săptămânii este suficient să mâncați sănătos și să păstrați în continuare, pe cât se poate, un aport caloric mai scăzut decât necesarul.

Model de regim în zilele cu restricții

În perioada cu restricționarea aportului caloric la maximum 1.100 de calorii, se pot consuma la micul dejun o felie de pâine prăjită cu două lingurițe cu unt de arahide, o jumătate de grepfrut, o ceșcuţă cu cafea sau cu ceai. La masa de prânz se consumă o felie de pâine prăjită, o jumătate de cană cu ton, o ceșcuţă cu cafea sau cu ceai. La cină, dieta militară prevede 85 de grame de carne, o cană cu fasole verde, un măr mic și o cană cu înghețată de vanilie. În a doua zi, aportul de 1.200 de calorii prevede la micul dejun o felie de pâine prăjită, un ou fiert tare, o jumătate de banană și o ceșcuţă cu ceai sau cu cafea. Prânzul constă dintr-un ou fiert tare, o cană cu brânză de vaci, 5 biscuiți cu sare, o ceșcuţă cu cafea sau cu ceai. Cina include doi cremvurști de pui, o jumătate de cană cu morcovi și tot atâta broccoli, o jumătate de banană și tot atâta înghețată de vanilie. Cele 1.100 de calorii din cea de-a treia zi includ la micul dejun o felie subțire de brânză cheddar, 5 biscuiți cu sare, un măr mic, o ceșcuţă cu cafea sau cu ceai. La prânz se consumă o felie de pâine prăjită, un ou gătit după preferință și o ceșcuţă cu cafea sau cu ceai. Cina implică o cană cu ton, o jumătate de banană, o cană cu înghețată de vanilie.

Reguli mai lejere pentru restul săptămânii

Pentru restul de patru zile ale dietei, regulile sunt mult mai lejere, dar se recomandă menținerea aportului caloric scăzut, în jurul a 1.500 de calorii, notează healthline.com. Gustările sunt permise și nu există restricții pentru grupurile alimentare. Potrivit promotorilor acestui regim, orice modificări personalizate, cum ar fi renunțarea la arahide în caz de alergie, trebuie să se facă respectându-se strict aportul caloric al înlocuitorilor. De asemenea, pentru rezultate sporite, se poate recurge la o cană cu apă fierbinte cu zeamă de lămâie în fiecare dimineață.