Main menu

header

819 3 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

De o frumusețe răpitoare, cu un accent de mister care o face suficient de versatilă pentru a interpreta deopotrivă roluri pozitive și negative, Eva Green este nu doar fermecătoare, ci și inteligentă și plină de o modestie care dă foarte bine printre celebrități în ochii marelui public. Aceeași abordare marcată de măsură o manifestă vedeta și în stilul de viață.

„Datorez felul în care arăt faptului că întotdeauna am fost slabă, am gene bune”

819 3 2Prezența magnetică a Evei Green în pelicule de mare succes de box-office, ca „Regatul cerului”, „Copiii domnișoarei Peregrine” sau în seria Bond, „Casino Royale”, a făcut din fermecătoarea actriță de origine franceză un model al generației de artiști pe care o reprezintă. Atunci când este întrebată care sunt secretele siluetei de vis pe care o afișează la cei 40 de ani împliniți în 2020, vedeta invocă genele bune. „Datorez felul în care arăt faptului că întotdeauna am fost slabă, am gene bune. Nu întotdeauna mănânc sănătos”, recunoaște Eva. Pentru a menține acest avantaj, actrița acordă atenție alimentelor pe care le consumă și, în același timp, folosește metoda simplă a controlului porțiilor. „În felul acesta, pot mânca tot ce vreau, atâta vreme cât ceea ce îmi place este în cantitate mică. În felul acesta, nu simt niciodată că aș avea vreo interdicție”, povestește Eva.

„Scap de oboseală cu sucuri verzi”

Prinsă între cerințele de suplețe pe care le imprimă cariera la Hollywood și tendința de a fi indulgentă cu ea însăși, Eva Green încearcă să introducă în dietă cât mai multe legume, pentru a compensa pentru produsele hipercalorice la care se mai „dedulcește” uneori. „Trebuie să mănânc mai multe legume, pentru că încă mai consum carbohidrați, asta mă calmează”, recunoaște actrița. Pe de altă parte, însă, Eva nu stă cu mâinile în sân așteptând să vadă pe propria piele dacă genele invocate sunt mai puternice decât mâncarea. „Îmi place să fiu propriul chimist și să-mi fac tot felul de sucuri verzi. Am descoperit că alimentarea aceasta lichidă mi se potrivește. Amestec mere, morcovi, varză kale, struguri. Am avut o perioadă în care eram foarte obosită și am rezolvat problema cu aceste formule. A fost o revelație”, povestește vedeta într-un interviu.

„Legumele organice la aburi păstrează nutrienții”

819 3 3Cum Eva Green este o vedetă în plină ascensiune și care întotdeauna pare să emane o prospețime unică, stilul său de viață este „întors pe toate fețele”, iar răspunsurile vedetei demonstrează o dată în plus cât de importantă este alimentația pentru păstrarea frumuseții. „Consum doar fructe și legume organice. Nu știu să gătesc, așa că mi le prepar la aburi, pentru că păstrează toți nutrienții. Mănânc mult broccoli, varză și salată, ca să-mi susțin sistemul imunitar”, detaliază actrița, care adaugă că își începe fiecare zi cu un pahar mare cu apă cu lămâie.

„Alergarea îmi elimină tot stresul”

819 3 4Pentru a se menține în cea mai bună formă pentru filmări solicitante, în care trebuie să arate mereu perfect și pe care să le poată duce la bun sfârșit cu multă energie, Eva Green acordă atenția cuvenită mișcării, dar nu exagerează. „Îmi place să alerg, asta îmi elimină tot stresul. Mi-aș dori să fiu mai disciplinată, pentru a face meditație, ca Madonna”, arată vedeta. Pe lângă alergarea de fiecare zi, minimum 30 de minute și în care arde circa 600 de calorii, Eva Green recurge și la Pilates, sesiuni care îi alungesc musculatura, îi îmbunătățesc postura și capacitatea de concentrare, îi mențin silueta suplă și flexibilitatea musculară. Alte exerciții pe care le face vedeta sunt cele cardio, precum și alte tipuri de antrenamente care nu sunt extrem de solicitante, dar se dovedesc foarte eficiente, dat fiind felul în care arată Eva Green de fiecare dată când apare pe covorul roșu.

Înot, pedalat, drumeții

819 3 5Mare amatoare de a-și petrece timpul în aer liber, Eva Green profită de fiecare ocazie de a pleca în drumeții, înoată, își ia bicicleta și face lungi trasee, care nu doar o relaxează, ci o ajută și să se detașeze, ard numeroase calorii prin activități foarte plăcute și în plus, îi reglează ritmul cardiac și respirația. „Nu sunt mare fan fitness, așa cum sunt mulți colegi de breaslă de la Hollywood. Atunci când am filmări, abia aștept să ajung acasă să beau un pahar cu vin, dar alerg în fiecare zi, pentru că îmi echilibrează mintea, este un fel minunat de a lăsa în spate tot ce mă apasă”, detaliază Eva.

Antrenamente dure pentru „300: Ascensiunea unui imperiu”

819 3 6Pentru a face față rolului din „300: Ascensiunea unui imperiu”, partitură negativă și cu alură războinică, Eva Green a lucrat intens cu antrenorul personal Tim Jones. Ca să fie convingătoare în filmările cu lupte, actrița s-a antrenat timp de trei luni, câte cinci ore pe zi. „Exercițiile au fost dure și mi-au plăcut la nebunie. Trebuia să fiu credibilă când executam atâția bărbați puternici. După toate acele antrenamente, mi s-a întărit formidabil musculatura și ajunsesem să percep aceste exerciții ca pe un drog, poți să devii dependent de ele. Abia după ce s-a terminat totul mi-am dat seama că nu puteam continua în același fel pe cont propriu, eu sunt genul care trebuie scuturat, motivat în fiecare zi, pentru că fac de regulă exerciții mult mai ușoare”, argumentează actrița. În stilul caracteristic, Eva a ales calea moderației și continuă să lucreze cu Tim Jones pentru a păstra beneficiile antrenamentelor intense fără să-și facă din ele un scop.

„De fiecare dată când trec prin perioade încărcate, recurg la masajul tibetan, care imediat mă face să mă simt mult mai ușoară“

„Folosesc regulat gelurile de curăţare şi loţiunile uşoare, hrănitoare“

819 3 7Eva Green are mare grijă de pielea sa, care este foarte uscată, sensibilă și are nevoie de hidratare corespunzătoare. „Sunt foarte atentă cu ce pun pe chip. De regulă nu folosesc deloc fard, pentru că nu-mi place nici să-mi acopăr pistruii, nici să încarc inutil tenul. În schimb, folosesc regulat gelurile de curățare și loțiunile ușoare, hrănitoare. De asemenea, nu uit niciodată de protecția solară, pentru că am o slăbiciune pentru senzația pe care mi-o dau razele Soarelui pe chip și, totodată, sunt dependentă de anticearcăn”, punctează actrița. În ceea ce privește machiajul, acesta este concentrat în zona ochilor, vedeta având o preferință pentru modelul „smokey eyes”. Iar la capitolul vestimentație, Eva Green poate fi văzută deseori în public în ținute retro, pentru care are o adevărată pasiune.