Main menu

header

791 3 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Cu formele sale apetisante și talia minusculă, Scarlett Johansson a fost declarată pentru a doua oară în anul 2019 cea mai sexi femeie de pe planetă. Rolul „văduva neagră” din „Răzbunătorii. Sfârșitul jocului” i-a adus 35 de milioane de dolari, ceea ce a plasat-o direct în fruntea listei Forbes a celor mai bine plătite actrițe de la Hollywood. Dar aceste vârfuri sunt rodul unui regim de viață aproape spartan, cu mult efort în sala de antrenament și cu o dietă frugală, preponderent vegană.

Practică zilnic yoga, arte marțiale, alergare

Scarlett Johansson este nelipsită din toate topurile celebrităților, de la recordurile de câștiguri la succesul filmelor în care apare. Are 35 de ani, a adunat nenumărate premii și este, neîndoielnic, un model profesional. Dar cine este de fapt în spatele acestei faime? O femeie care și-a dorit să facă actorie de când era copil - a și debutat de foarte mică, de altfel - și care este decisă să facă toate eforturile pentru a fi prima în domeniul său. Și, cum cinematografia actuală presupune o formă fizică impecabilă, iar personajul care i-au adus marile succese este cel al unei luptătoare de top, Scarlett se antrenează ca un atlet profesionist în fiecare zi, fără excepție. Chiar și când nu merge la sală, actrița lucrează cel puțin 30 de minute de exerciții combinate de yoga, arte marțiale, alergare, hiking. „Asta face parte din toată personalitatea mea și din felul meu de a-mi stimula metabolismul”, spune vedeta.

Exerciții militare, genuflexiuni, flexări, gimnastică, răsuciri…

791 3 2Rolul din „Răzbunătorii. Sfârșitul jocului” a dus-o pe voluptuoasa actriță la sesiuni dure de exerciții de tip militar, centrate pe ridicări de greutăți, dar gândite în așa fel încât să nu știrbească cu nimic formele naturale atât de admirate ale actriței. Scarlett a exersat temeinic și intensiv aptitudinile de luptător de top pe care le cere personajul, ca și forța sa uimitoare, care trebuie să pară autentică. „Scarlett a abordat pregătirea ca un atlet de elită care intră în formă perfectă pentru o competiție. Punând foarte mult profesionalism în acest proces, corpul nu a făcut altceva decât s-o urmeze”, remarcă antrenorul personal al actriței, Eric Johnson, fondator al Homage Fitness, din Miami. Sesiunile de antrenament au inclus în conceptul de „întărire integrată a fundației” gimnastică, ridicare de greutăți, cățărare, aruncări de minge medicinală, genuflexiuni, flexări, răsuciri. Pregătirea a avut ca scop racordul perfect dintre mișcare și forță. „Am lucrat nu doar la provocările asupra corpului pe care le aduc aceste exerciții, ci și la stimularea minții pentru țelul final”, își amintește actrița.

Regim ciclic de carbohidrați și post

791 3 3Pregătirea atletică a actriței a inclus și un regim special, adaptat în fiecare zi necesarului de energie. Astfel, Scarlett a intrat într-o ciclicitate a consumului de carbohidrați, alternând zilele în care îi consuma preponderent cu cele în care îi „schimba” cu grăsimi sănătoase, menținând în permanență aportul recomandat de proteine, pentru susținerea efortului fizic și creșterea masei musculare. De asemenea, Scarlett a recurs la postul intermitent, cu „ferestre” minime de 12 ore fără hrană, urcând în unele cazuri la 15 ore, în funcție de programul filmărilor. „A durat un timp până am reușit să intru în forma dorită. Am menținut acest stil de viață peste un an”, își amintește vedeta.

Dietă preponderent vegană și somn „pentru destresare”

Ovăz, fructe proaspete, verdețuri, legume, salate... aceasta e dieta preponderent vegană pe care o urmează Scarlett Johansson. Consumă mai multe mese pe zi, în principal salate, plus proteine ușoare. Totuși, atunci când se întâmplă să „înșele” regimul, o face cu „slăbiciunea” cea mai mare, cheeseburgerul. „Întotdeauna mă destresez cu ajutorul somnului. În rest, cred că este absolut necesar să tăiem grăsimile din meniu, dar numai pe cele trans și saturate. Cele nesaturate, din ulei de măsline, avocado sau quinoa, sunt esențiale pentru sănătate”, recomandă Scarlett.

Piele sensibilă, tratată cu ulei de cânepă

Scarlett Johansson are câteva trucuri prin care reușește să-și facă pielea foarte sensibilă, cu predispoziție spre iritații, să arate impecabil. În primul rând, nu folosește loțiuni hidratante standard, ci doar formule foarte ușoare, lăptoase. Mai departe, nu aplică pe față cosmetice care conțin parfum și își tratează chipul cu mască naturală din miere sau cu formule de măști organice o dată pe săptămână. Foarte atentă la felul în care abordează forma tenului, Scarlett este un fan al spălatului pe față cu oțet din mere și își hidratează pielea, atunci când este nevoie, cu ulei de cânepă, foarte bogat în acizi grași Omega 3. În cazul în care îi apar neplăcutele semne ale iritației, actrița recurge tot la un ingredient natural, aplicat local: zeama de lămâie, simplă sau diluată în puțină apă.

Stilul său personal a evoluat spectaculos de-a lungul anilor, Scarlett transformându-se astăzi într-un adevărat sex-simbol, fiind considerată urmaşa lui Marilyn Monroe

„Cândva eram foarte aspră cu tenul meu, îl curățam prea mult. La un moment dat, am realizat că nu este nevoie decât de formule blânde, ușoare și potrivite pielii, care să hidrateze intens. Atunci mi-am schimbat complet rutina de înfrumusețare”

Ochii, evidenţiaţi cu trucuri simple

791 3 4„Nu am crezut niciodată că ochii ar fi punctul meu forte”, mărturisește Scarlett Johansson. Deși mulți admiratori ar dezaproba această afirmație, actrița folosește, totuși, câteva trucuri ingenioase pentru a-și face privirea pătrunzătoare și ochii să iasă în evidență. Astfel, din trusa de machiaj a artistei nu lipsesc niciodată tușul de ochi și o mascara de foarte bună calitate. De asemenea, deși îi place teribil cum arată cu pielea bronzată, actrița recurge la autobronzant, pe care îl aplică și în zona ochilor, ca să nu fie nevoită să se expună la soare. Iar pentru a-și menține buzele în forma sexi pe care o cunoaște o lume întreagă, vedeta are grijă să nu aplice niciodată un strat de ruj peste celălalt, ca să nu facă buzele să arate „mai mici și aranjate în grabă”.

Scarlett Johansson își curăță personal, temeinic, pensulele și periile pentru machiaj, o dată pe săptămână