Main menu

header

754 3 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Ultimii ani au însemnat pentru iubita și atrăgătoarea actriță Eva Longoria, cunoscută în toată lumea pentru rolul din „Neveste disperate”, dar nu numai, o serie de schimbări majore: divorțul de baschetbalistul Tony Parker, apoi căsătoria cu Jose Baston și venirea pe lume a fiului vedetei. Eva Longoria este mai strălucitoare și mai în formă ca niciodată.

„Secretul imaginii este combinația dietă-exerciții”

După divorțul de sportivul american, Eva Longoria a trecut printr-o perioadă dificilă. „Eu ajunsesem să nu mai mănânc aproape nimic și ce mi s-a părut cel mai îngrozitor era faptul că toată lumea îmi spunea cât de bine arăt. În schimb, mă aflam în cea mai nesănătoasă perioadă a vieții mele”, își amintește actrița. Încet, încet, Eva s-a întors la a mânca sănătos și la a face exerciții care s-o mențină în formă. „Pe măsură ce înaintez în vârstă, lumea vrea să știe secretul din spatele felului în care arăt, dar nu este decât combinația dietă-exerciții. Unii mănâncă ce trebuie, dar nu fac mișcare, alții aleargă și se hrănesc cu cartofi prăjiți. Nu merge la jumătatea drumului. A arăta bine înseamnă să le faci pe amândouă”, detaliază Longoria.

„Este senzațional să alergi în jurul Turnului Eiffel la 7:00 dimineața!”

754 3 2Născută la 15 martie 1975, Eva Longoria este la vârsta la care trebuie să fie foarte atentă cu dieta și sesiunile de antrenamente, întrucât standardele Hollywoodului sunt la fel de stricte cum au fost mereu. „Mă antrenez foarte serios. Lucrez în fiecare zi, am un antrenor personal și fac de toate: alergare, yoga, pilates, ciclism. Le combin constant, în așa fel încât să nu fac aceleași exerciții două zile la rând”, adaugă vedeta. Dar cel mai mult îi place să alerge. „Am fost în Australia și am făcut jogging în jurul Grădinii Botanice, apoi la Paris am alergat în jurul Turnului Eiffel. Cred că joggingul este una dintre cele mai bune forme de exercițiu. Nu doar te menține în formă, dar vezi și atracțiile turistice. Este senzațional să alergi în jurul Turnului Eiffel la ora 7:00 dimineața!”, mărturisește actrița.

„În fiecare zi schimb rutina de exerciții”

În ceea ce privește celelalte tipuri de exerciții pe care le face pentru a se menține în dimensiunile ideale carierei sale, Eva Longoria afirmă că nu este ușor, dar nici nu se dă în lături. „Antrenorul meu vine acasă și uneori mă târăște jos din pat, în timp ce eu protestez în toate felurile. Apoi începe greul: fac o oră de exerciții serioase, bazate pe ridicare de greutăți, mai ales de când am născut, iar antrenorul trebuie să schimbe rutina în fiecare zi, pentru că sufăr de deficit de atenție. Așa că este kickboxing într-o zi, apoi cardio, după aceea yoga și tot așa. În fiecare zi schimb exercițiile”, adaugă vedeta.

Din nou în formă, după naștere

754 3 3În iunie 2018, Eva Longoria a dat naștere primului său copil, un băiețel pe nume Santiago Enrique. Cu toate acestea, când a decis că este timpul pentru a reveni la formele apetisante de dinainte de sarcină, actrița a apelat la serviciile antrenorului Grant Roberts. Acesta i-a realizat un antrenament personalizat care presupunea ca ea să vină la sală de cinci ori pe săptămână pentru cel puțin o oră, timp în care exercițiile cardio și ridicarea greutăților îi erau cele mai bune prietene. În plus, actrița a ținut o dietă serioasă. „Nu am mai băut vin, nu am mai mâncat zahăr sau carbohidrați timp de câteva luni”, povestea Longoria în primăvara acestui an.

Mic dejun cu fructe de pădure

După ce termină exercițiile pe care le face la prima oră, Eva Longoria merge acasă și pregătește un mic dejun copios pentru soțul său și unul cu ingrediente foarte atent alese pentru ea. „De regulă, dimineața mănânc albușuri cu șuncă de curcan și spanac. De asemenea, uneori îmi fac micul dejun cu fructe de pădure. Și Baston preferă alimentele sănătoase, dar nu este un rob al obiceiurilor, așa cum sunt eu, așa că îi pregătesc prăjitură cu orez sau ou ochi cu avocado”, menționează actrița. Prânzul este întotdeauna plin de legume. „Când sunt acasă, mănânc piept de pui la grătar cu spanac, avocado, broccoli, varză de Bruxelles, orice garnitură care înseamnă legume verzi, pe care le ador. Aș putea foarte ușor să fiu vegetariană, am crescut cu legume și le prefer înaintea a orice. Și nu au nevoie decât de puțin ulei de măsline, nu trebuie să le acoperim cu brânză sau să le înecăm în sosuri”, mărturisește vedeta.

Gătește pentru prieteni

La cină, Eva Longoria se răsfață cu somon cu sparanghel sau pulpe de pui la grătar, cu orez brun. „Sunt o adeptă a moderației, iar uneori, când organismul o cere, pot renunța și trei luni la zahăr sau la carbohidrați cum sunt pâinea sau pastele”, declară actrița. Iar atunci când prietenii mă roagă, pregătesc pentru ei supă mexicană cu tortilla, guacamole sau o friptură specială, din carne frecată cu ardei iute”, adaugă vedeta. Pentru a-și completa necesarul de energie, Eva Longoria poartă în geantă gustări sănătoase - migdale, brânză uscată, iaurt cu vanilie, felii de castraveți sau de fructe. „Îmi place enorm să gătesc, dar când sunt la filmări, trebuie să am gustările potrivite”, adaugă Eva.

„Întotdeauna protecție solară!”

Eva Longoria mărturisește că nu a lăsat la voia întâmplării frumusețea naturală „din dotare”. „Mama m-a învățat că trebuie să am grijă să-mi protejez pielea de razele UV. Tenul de la 20 de ani este cel cu care va trebui să ne prezentăm în lume și la 40 de ani, și la 50 de ani, așadar este important, chiar dacă sunt de origine latină și noi oricum avem o nuanță mai închisă a pielii. Și noi avem nevoie de protecție solară, la fel ca toate tipurile de ten”, explică Eva. În rest, actrița este adepta moderației. „Îmi place să mănânc sănătos, dar îmi place și pizza. Încerc să păstrez măsura în tot ceea ce fac, iar când vine vorba despre dietă, pot trece oricând la o detoxificare, renunț complet la anumite alimente sau intru într-o perioadă de veganism. Întotdeauna funcționează”, povestește actrița.

„Pentru mine este foarte important să fiu conștientă de ceea ce bag în propriul organism“

Reţetă de vedetă: guacamole picante

Ingrediente: 8 avocado mari tăiate, 2 roșii tocate, 1 ceapă tocată, 1 mână cu frunze de coriandru, 3 ardei iuți Serrano, curățați de sâmburi și tocați fin, sare, zeama de la 4 lămâi, chipsuri de tortilla.

Mod de preparare: într-un vas se amestecă avocado, roșiile, ceapa, coriandrul și ardeii. Se toarnă deasupra sarea și zeama de lămâie, amestecând ușor. Se servește cu chipsuri.