Main menu

header

749 3 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Una dintre cele mai apreciate frumuseți clasice de la Hollywood, Jessica Chastain, arată o piele impecabilă, o siluetă de vis, umeri netezi și un păr demn de prințesele din povești. Marele secret este alimentația.

Alimentația îi întreține frumusețea

Jessica Chastain, pe numele ei adevărat Jessica N. Howard, este născută în California de Nord, la 29 martie 1981. Primul său rol a fost în adaptarea tv a filmului „Dark Shadows”, urmând apoi partituri episodice în „ER”, „Veronica Mars”, „Close to Home” și „Law and Order: Trial By Jury”. În 2008 actrița și-a făcut debutul în filme odată cu apariția în „Jolene”, iar în ultimii ani a strălucit în „Domnișoara Sloane”, „Marțianul” și recentul „Jocuri secrete”. Cariera sa a urcat pas cu pas, iar astăzi este una dintre vedetele care dau sfaturi prețioase femeilor care vor să arate la fel de strălucitoare ca ea. Cel dintâi exemplu de fundament pe care se sprijină aparența perfectă a pielii vedetei este dieta. Jessica este vegană din 2007 și consideră că acest tip de alimentație îi întreține frumusețea. Nu doar atât, dar a ajutat-o și să revină la greutatea ideală după ce a fost nevoită să se îngrașe pentru rolul din „Culoarea sentimentelor”.

„Mențin o dietă foarte curată”

749 3 2Jessica Chastain a devenit vegană dintr-o pură întâmplare. A avut o prietenă care a renunțat la un plan de două săptămâni de astfel de meniuri. Actrița l-a preluat și i-a plăcut atât de mult, încât nu a mai renunțat. „Imediat am început să am mai multă energie decât avusesem vreodată în viață. Nu pot spune că mi-am dorit să devin vegană, dar am ascultat ce îmi comunica propriul corp”, punctează vedeta. Înainte de a adopta acest regim a fost pescatariană timp de 15 ani. „Îmi plac foarte mult brânzeturile și peștele. Dar am început să am colesterolul mărit și doctorul a vrut să-mi dea medicamente. Nu aveam nici 30 de ani, cum să încep să iau pastile pentru colesterol? Mi-am dat seama că de la fructele de mare mi se trăgea problema”, accentuează Jessica. După o perioadă de veganism a încercat din nou vechiul fel de alimentație: „Am mers la restaurant și am comandat pește cu risotto și imediat mi s-a făcut rău; nu emoțional, ci fizic”, adaugă actrița. Având credința că hrana este foarte importantă, Jessica folosește exemplul propriu: „Mențin o dietă foarte curată. Veganismul a adus o schimbare majoră în viața mea”, afirmă ea, altfel mare amatoare de înghețată, dar tot în varianta vegană, ca să nu pună kilograme nedorite.

Întinderi la prima oră, mers pe bicicletă și yoga

Forma fizică de invidiat, cu talia subțire și musculatura frumos conturată, nu vine doar din dieta vegană. Actrița, fostă balerină și dansatoare profesionistă, face multă mișcare și foarte diversificată. În majoritatea dimineților se trezește la ora 5:30 pentru a face întinderi. Iar pentru roluri mai speciale, cum a fost cel al agentei din „Zero Dark Thirty”, a mers la sală și a făcut antrenamente riguroase. În ciuda faptului că este celebră, Jessica merge la sala de fitness din cartierul unde locuiește. „Nu sunt genul de vedetă care să-și ia instructor personal”, explică actrița. Un foarte bun exercițiu pentru umeri pe care îl practică Chastain este următorul: întindeți-vă pe podea cu fața în jos și cu brațele poziționate în lateral. Ridicați brațele ușor, apoi mișcați-le rapid și repetat pe verticală, timp de 15 secunde. Repetați de patru ori. De asemenea, una dintre activitățile fizice preferate ale actriței este mersul pe bicicletă. „Încerc să fac asta de câte ori îmi permite programul”, spune vedeta. În plus, adoră yoga, care o relaxează și îi echilibrează simțurile. „Prefer exercițiile care aduc beneficii și corpului, și minții”, mărturisește Jessica.

Masa se prelungește patru ore când merge la socrii italieni

749 3 3Nominalizată la Premiul Oscar de două ori, în 2012 și 2013, câștigătoare a Globului de Aur pentru rolul din „Zero Dark Thirty”, Jessica vorbește deschis despre impresia pe care a lăsat-o regimul său vegan părinților soțului său, Gian Luca Passi de Preposulo, italieni de origine. „Familia mea e din California, a lui din Veneto. Ai mei nu vorbesc italiană, ai lui foarte puțină engleză. Așa că la mese am arătat mult cu degetul și a fost multă mâncare pe masă”, povestește Jessica. Cât despre diferențele de abordare a hranei și alimentației, actrița punctează faptul că „americanii termină de mâncat într-o oră. Când am ajuns în Italia am realizat că acolo masa se prelungește patru ore. Prânzul de duminică se întinde de la ora 13:00 la ora 17:00. Mănânci un fel delicios, îl termini și pe al doilea, iar mama soacră îți umple din nou farfuria. Așa că am învățat să tot învârt alimentele pe platoul din față câte ore este nevoie”, descrie Jessica. Cel mai rău a fost când a anunțat că este vegană: „Soacra mea a spus «Nicio problemă, avem pește»”, povestește actrița.

„Îmi place foarte mult fructul durian; are gust combinat de ceapă, usturoi, avocado și ananas“

Exemplu pentru propria mamă, care a deschis un restaurant

749 3 4Mama actriței, Jerri Hastey, nu doar a urmat exemplul fiicei sale, dar a devenit chef specializat în meniuri vegane și a deschis un restaurant cu acest specific. Detaliind despre toate acestea în cadrul unui interviu, Jessica a spus că „am petrecut împreună două săptămâni și mama a mâncat ceea ce am consumat și eu. S-a simțit extraordinar și, întoarsă acasă, a constatat că nu există restaurante de acest tip, așa că a deschis unul”. Mai mult, mama sa are și o rulotă în Santa Rosa, California, pe care i-a cumpărat-o chiar celebra sa fiică.