Main menu

header

747 3 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Damian Lewis este unul dintre actorii la modă ai Hollywoodului și cel care s-a remarcat prin roluri puternice în filme precum „Miliarde”, „Camarazi de război”, „Homeland” sau „Curtea lupilor”. Cel mai recent film al său, „A fost o dată la… Hollywood”, a avut premiera vara aceasta și este un motiv în plus pentru ca Damian să fie considerat un actor talentat și un bărbat atrăgător. În viața privată, el este căsătorit de 12 ani cu actrița Helen McCrory, alături de care are o fiică și un fiu. Familist convins și actor desăvârșit, Damian Lewis este și un bărbat râvnit, pe bună dreptate, de multe femei.

Are grijă de piele folosind loțiune de plajă cu factor de protecție ridicat

747 3 2Se spune că persoanele cu pielea palidă și, mai ales, roșcații îmbătrânesc mai repede. Din fericire, Damian Lewis este aici să demonteze acest mit. Actorul devenit celebru mai ales grație rolului din „Homeland”, care i-a adus și un Glob de Aur, arată fantastic la 48 de ani. Deși este un mare iubitor al surfului și, în general, al activităților în aer liber, sub soarele arzător, actorul nu uită niciodată să folosească loțiune de plajă cu factor de protecție ridicat. În felul acesta, el se ferește de arsurile solare care, mai târziu, se pot transforma în riduri, pete pe piele sau, și mai rău, în cancer de piele. Actorul este atât de grijuliu cu pielea, încât participă deseori la evenimente caritabile care promit să doneze bani pentru vindecarea bolilor de piele, în special la copii. Într-un sondaj pe tema celor mai atrăgători actori de la Hollywood, publicat recent în Statele Unite ale Americii, Damian a ocupat un loc fruntaș în preferințele fanilor. Explicația specialiștilor? Actorul „sfidează toate definițiile frumuseții convenționale”, iar șarmul său britanic pare să nu treacă neobservat în rândul femeilor. Cu siguranță și părul său arămiu deschis îl face atrăgător, fiind un element aparte care îi dă un plus de mister. Ca să nu mai vorbim despre ochii verzi pătrunzători, un alt element de fizionomie care îl particularizează pe Damian Lewis față de restul actorilor de la Hollywood.

Este înnebunit după carnea de pui sub toate formele de preparare

747 3 3Și apoi mai este și fizicul său atrăgător, care îl face atât de plăcut. Damian Lewis cântărește 86 de kilograme la o înălțime de 1,85 m. Perfect, am putea spune, mai ales că această greutate este întreținută cu o dietă echilibrată. Actorul este înnebunit după carnea de pui sub toate formele de preparare. De aceea, după un mic dejun bogat în proteine care îi dau energia necesară pentru zilele agitate, la prânz el optează deseori pentru carne de pui. Asezonat cu salate sau legume sotate ori orez, puiul este nelipsit din meniurile actorului. Cât despre cină, totul depinde de locație. Acasă preferă salatele ușoare, dar dacă se află în oraș la restaurant, actorul nu zice niciodată nu unei fripturi generoase. De altfel, greutatea nu pare să fi fost vreodată o problemă pentru Damian Lewis, care s-a considerat mereu „un tip slăbuț care trebuie să meargă la sală dacă vrea să pună ceva mușchi pe el”. De fapt, asta l-a ajutat foarte mult atunci când a trebuit să-l interpreteze pe Nicholas Brody, sergentul american ținut prizionier de Al-Qaeda timp de opt ani.

Antrenamente serioase și...

747 3 4Ce îl mai ajută pe Damian Lewis să se mențină în formă este faptul că face foarte mult sport, sub orice formă. De cele mai multe ori este vorba despre antrenamente serioase sub îndrumarea trainerului personal, Pat Hanry. Acesta a realizat sesiuni speciale cu exerciții personalizate pentru actor timp de cinci ori pe săptămână. Fiecare antrenament durează 90 de minute și constă în exerciții de cardio pentru încălzirea și punerea în funcțiune a mușchilor, dar și exerciții de forță. Acestea din urmă sunt, de fapt, exerciții compuse care presupun seturi repetate de genuflexiuni, ridicări de greutăți la piept, exerciții la bancă și flotări. „Lucrez cu Pat de cinci ori pe săptămână, iar antrenamentele sunt intense. Rezultatele sunt fantastice pentru că am reușit să adun masă musculară exact cât doream într-o perioadă foarte scurtă de timp”, a explicat actorul. Ce-i drept, Damian se menține suplu la aproape 50 de ani și intră perfect în pielea personajelor pe care le interpretează.

... mișcare de plăcere

Dar Damian Lewis face mișcare și de plăcere. Pe lângă antrenamentul oficial, el adoră să se angreneze în tot felul de activități care presupun mișcare. Fan înfocat al echipei de fotbal Liverpool, actorul a lăsat scena pentru terenul de fotbal în nenumărate rânduri. De cele mai multe ori a fost pentru a se amuza, însă nu puține au fost ocaziilr în care Damian „și-a arătat crampoanele” în meciuri de caritate. Chiar și când a fost nevoit să joace împotriva faimosului fotbalist Zinedine Zidane, Damian Lewis s-a arătat neînfricat, spre deliciul publicului prezent la eveniment. Iar când nu joacă fotbal, adoră să facă surf. Actorul și-a etalat de nenumărate ori fizicul pe plajă și a încercat cu măiestrie valurile oceanului. Tot ca divertisment, Damian Lewis adoră să meargă cu bicicleta și a fost văzut, în repetate rânduri, gonind pe străzi, semn că vede în ciclism și o formă de a face sport. Iar dacă fotbalul, surful sau ciclismul sunt sporturi destul de accesibile, Damian Lewis are o pasiune și pentru un sport mai rar abordat de bărbați, și anume golful. Ca un britanic adevărat, actorul se dedă crosei ori de câte ori are prilejul, dar mai ales atunci când, iată, din nou, o face în scop caritabil.

La aproape 50 de ani, actorul din „Miliarde” şi „Homeland” are un stil de viață echilibrat și asta se vede în felul cum arată

„Lucrez cu Pat de cinci ori pe săptămână, iar antrenamentele sunt intense. Rezultatele sunt fantastice pentru că am reușit să adun masă muscurată exact cât doream într-o perioadă foarte scurtă de timp“