Main menu

header

726 3 1de Călin Popa şi Raluca Ogaru

Priyanka Chopra a câștigat titlul de Miss World în anul 2000. Avea 17 ani și de atunci a devenit un model de succes, o renumită actriță și cântăreață, dar nu numai atât: vedeta indiană este implicată în numeroase acte de caritate și o susținătoare a unor importante proiecte internaționale.

Regim de fitness foarte strict

726 3 2Priyanka Chopra este nu doar una dintre cele mai bine plătite actrițe de la Bollywood, ci și un model pentru generația sa. Prin stilul de viață și proiectele în care se implică, Priyanka demonstrează că a fi imaginea unor branduri de top poate însemna și transmiterea unui mesaj pentru generațiile viitoare. Disciplina este cuvântul de ordine în viața și cariera actriței. Felul minunat, proaspăt, perfect în care arată se datorează unui regim de fitness foarte strict, de la care nu se abate. Chiar dacă are un metabolism de invidiat și nu este predispusă la îngrășare, vedeta nu renunță la stilul de viață riguros și sănătos.

A slăbit 20 de kilograme pentru un rol

726 3 3Foarte conștiincioasă la capitolul exerciții fizice, Priyanka Chopra nu exagerează cu antrenamentele, dar nici nu le „sare”. Execută o combinație de exerciții cardio, menținere a greutății și yoga. Atunci când este nevoie - cum a fost cazul rolului Marry Com, din filmul „Dil Dhadakne Do” -, actrița poate slăbi rapid și 20 de kilograme. Rutina sa de fitness include 15 minute de alergare, flotări, serii de 25 de salturi pe banchetă, 20 de exerciții pentru biceps. Nu este mare amatoare de sesiuni cu greutăți, în schimb preferă exercițiile de rezistență. Iar prin practicarea cu regularitate de yoga, actrița își menține flexibilitatea.

Bea apă de cocos pentru energie

Toată această disciplină sportivă este însoțită de un regim alimentar bazat pe reguli la fel de stricte, dar nu exagerate. Pentru menținerea energiei, vedeta bea apă de cocos. Dacă în weekend-uri se mai răsfață cu câte o prăjitură tradițională, chiar ciocolată, în restul timpului primează meniurile cu foarte multe vegetale, pe care actrița le adoră. La micul dejun, Priyanka mănâncă ouă și cereale, la prânz un fel tradițional indian, la care adaugă o porție consistentă de legume crude, gustările sunt de regulă pe bază de carne de curcan sau salată de verdețuri, iar la cină vedeta preferă o supă ușoară. „Nu pot să spun că țin o dietă anume. Dacă nu mai intru în vechii pantaloni, trec imediat la salate, proteine și supă. Dacă încă mă încap hainele în care vreau să pot intra, nu am o problemă să mănânc pizza”, mărturisește vedeta.

„Mâncați ceea ce vă place măcar o dată pe săptămână!”

726 3 4Viața de actriță a purtat-o pe Priyanka Chopra pe toate meridianele și i-a oferit o mulțime de experiențe. „Cel mai ciudat lucru pe care l-am mâncat vreodată au fost niște viermi. Eram în Zimbabwe pentru un proiect UNICEF și am vrut mâncare locală. Acești viermi erau o delicatesă acolo. Ca să nu jignesc localnicii, am mestecat un vierme din acela prăjit cam un minut și jumătate, apoi am reușit să-l înghit. A fost o mare realizare”, povestește vedeta. Cât despre meniurile de vacanță, pe plajă, Priyanka spune că adoră înghețata. „Nici nu-mi place acest desert în mod deosebit, dar pe plajă nu este nimic mai bun”, spune actrița. Per ansamblu, Priyanka nu este adepta interdicțiilor alimentare. „Mâncați ceea ce vă place măcar o dată pe săptămână, încercați să gătiți acasă și feriți-vă, pe cât se poate, de hrana procesată și de grăsimile saturate”, adaugă vedeta.

Mască tradițională pentru piele strălucitoare

726 3 5Fermecătoarea actriță își asigură strălucirea tenului într-un minut, cu o formulă de mască străveche, realizată din ingrediente naturale și care realizează mai multe operațiuni în același timp: exfoliază, hidratează, conferă strălucire și curăță în profunzime. Poartă numele generic de masca ubtan și are nenumărate variațiuni pe aceeași temă, în funcție de tipul de ten schimbându-se doar proporțiile ingredientelor, care la bază sunt următoarele: 1 lingură cu făină de grâu, 1 lingură cu besan (făină graham), 1/2 lingură cu turmeric, 1 lingură cu caș, câteva picături de zeamă de lămâie și apă de trandafiri câtă este necesară pentru o pastă omogenă.

După amestecarea tuturor ingredientelor se aplică pasta rezultată pe față și pe gât, se lasă să se usuce și, înainte de clătire, se masează, uscată, pe piele, cu degetele. După înlăturarea cu apă călduță se folosește loțiunea hrănitoare obișnuită, cu o formulă ușoară. Priyanka Chopra a învățat să folosească masca de la mama sa, care i-a spus, de asemenea, să utilizeze uleiul de cocos pentru demachiere.

În geanta fără de care nu pleacă nicăieri, Priyanka Chopra poartă un batic pentru cap, loțiune de protecție solară, balsam de buze, o carte și o pereche de căști pentru telefon

Model de succes, cântăreaţă şi una dintre cele mai bine plătite actrițe de la Bollywood are un stil de viață riguros și sănătos

„Merg la plajă cu faţa curată“

726 3 6Priyanka Chopra are un program foarte încărcat, dar găsește întotdeauna timp pentru a se îngriji. Demn de remarcat, înainte de toate, este faptul că vedeta are părul lung și strălucitor, pe care îl masează cu uleiuri calde de trei ori pe săptămână. În fiecare zi își curăță, îşi hidratează și îşi tonifică tenul, pentru luminozitatea căruia actrița bea și o cantitate corespunzătoare de apă. Și, cum în filosofia țării sale un chip frumos trebuie să reflecte o stare interioară de bine, vedeta meditează mult și se folosește de practici yoga cum sunt asanele sau pranayama pentru calm, relaxare și alungarea stresului. „Nu folosesc make-up la plajă, pentru că, deși dă bine în poze, nu facem decât să ne umplem fața de nisip peste toate acele produse cosmetice. Eu merg la mare cu fața curată, cu excepția balsamului de buze și a loțiunii ușoare de protecție solară”, afirmă Priyanka.