Main menu

header

704 3 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Una dintre cele mai iubite și mai populare interprete de muzică rock, Ellie Goulding, este o vedetă atipică - atunci când nu aleargă pe distanțe foarte lungi și nu înregistrează piese noi, promovează intens viața sănătoasă. Și, cum este un star în vogă, a devenit model pentru nenumărați mileniali.

Și-a controlat atacurile de panică practicând kickboxing

704 3 2La 30 decembrie 2018, Ellie Goulding va împlini 32 de ani. Este o vedetă care a știut ce va deveni de la cea mai fragedă vârstă - la 9 ani stăpânea clarinetul, la 14 ani a învățat să cânte la chitară, iar la 15 ani compunea muzică. În 2010 venea și faima, odată cu single-ul „Lights”. Ellie nu a gestionat celebritatea cu ușurință. A început să aibă atacuri de panică și episoade de anxietate severă. Așa a ajuns să apeleze la sport. Pentru a-și ține sub control manifestările, a început să practice kickboxing. „Aveam momente în care nu puteam intra în studioul de înregistrări fără ca înainte să stau în mașină cu o pernă pe față. Dar cred că în timp, cu mult efort, corpul meu a învățat să controleze panica”, mărturisește Ellie.

Echilibru permanent, de la fitness la dietă

În fiecare dimineață, Ellie face mișcare, de orice fel. „Poate fi yoga sau pur și simplu o alergare. Sunt mereu ba la Londra, ba la New York și întotdeauna găsesc locuri minunate în care să alerg. Îmi pun căștile cu muzică și îmi monitorizez alergarea cu un ceas Apple”, detaliază Ellie. În ceea ce privește celelalte activități care întregesc conceptul de stare de bine, vedeta afirmă că este o susținătoare a echilibrului în tot ceea ce face. „Balansez cu atenție totul, de la fitness la dietă. Cred că oricine poate avea grijă de propria persoană dacă nu exagerează”, spune cântăreața. Lucrurile nu au stat întotdeauna astfel. Pe vremuri, la începuturile carierei sale, Ellie era foarte dură cu ea însăși. „Pe măsură ce am început să capăt tot mai multă încredere în mine și m-am educat cu privire la starea de bine, lucrurile gradual s-au schimbat. Cel mai important pentru sănătatea mea mentală este să mă consider în competiție cu mine însămi. Este de-a dreptul fantastic să ai în propriul interior cea mai mare competiție”, explică Ellie.

Smoothie cu varză kale la micul dejun

704 3 3Cântăreața britanică este o mare amatoare de dulciuri, dar și această tendință este foarte bine ținută sub control. În cea mai mare parte a zilelor nu servește mic dejun, dar consumă un fruct sau își face un smoothie. „Pun în blender castravete, varză kale și apă. Încerc să beau un astfel de amestec în fiecare zi, dacă este posibil, cu atât mai mult cu cât este foarte hrănitor dacă pun și pudră de proteine. Îmi place să adaug și spirulină, chiar dacă nu are un gust grozav”, argumentează vedeta. Ellie bea rapid cocteilul de vitamine și spune că de când le-a descoperit a observat cât de benefice sunt aceste smoothie-uri. „Am realizat câte se pot pune în aceste combinații și în câte feluri se pot adăuga proteine în organism fără să fie nevoie de carne”, mărturisește interpreta. În rest, rar, mănâncă o felie de pâine prăjită, și mai rar cu puțin unt, iar în studio bea sucuri de fructe. „Încerc să consum lichide foarte sănătoase dat fiind faptul că în meseria mea înregistrările înseamnă să stai cam toată ziua pe scaun. Este adevărat că în sucurile de fructe este ceva zahăr, dar sunt preferabile consumului de zahăr rafinat. Iar bunătatea acestor lichide compensează adaosul de zahăr”, spune vedeta, adăugând că uneori servește și câte un cocteil.

Viața alături de un consumator de carne

Iubitul artistei, Caspar Jopling, este un mare consumator de carne. „Are un trecut de fermier și de aceea este un mare carnivor. La un moment dat, nu a mai consumat carne o lună și, deși a spus că se simte excelent, nu a perseverat. Cu toate acestea, are un respect deosebit pentru cei care nu consumă carne. Eu însămi sunt vegetariană de șase ani și de multe ori mergem împreună în locuri unde se consumă numai fructe și legume”, povestește Ellie. „Am fost vegetariană încă de pe vremea adolescenței. Un lucru este cert: nu voi mai consuma vreodată carne sau pește”, afirmă cântăreața. Asta nu înseamnă că uneori, alături de Caspar, nu sfârșește prin a consuma o porție bună de cartofi prăjiți, însoțiți de o salată „uriașă”. Artista a suferit de o digestie dificilă ani la rând și era mai mereu în suferință. „Într-o zi am încetat să mai mănânc carne și de atunci tot ceea ce consumam se așeza în organismul meu așa cum trebuie. Chiar și când mai scăpam câte ceva dulce sau vreun aliment nepermis, prăjit”, mai spune vedeta. Recent, cântăreața a decis să încerce să treacă la veganism, înlăturând din dietă lactatele.

„Sportul ar trebui integrat în viața de fiecare zi a tuturor”

704 3 4Ca persoană aflată mereu în mișcare, Ellie a găsit o formulă ideală de a se menține în formă cu ajutorul yoga - merge la orice cursuri, își poate alege dificultatea exercițiilor și astfel practica aceasta o ajută oricând. De asemenea, Ellie recurge și la multe exerciții cardio Barry. „Sunt minunate. Nu ai încotro și intri direct în acțiune, iar ritmul inimii se modifică în două minute. Atunci se conectează cu creierul, care spune că ești gata de luptă”, detaliază Ellie. Vedeta nu se imaginează fără să facă mișcare în fiecare zi. Are un adevărat cult pentru sport și îl consideră o manieră de a acorda respect propriului corp. „Sunt norocoasă să simt această motivație și să știu că mă voi simți mult mai bine dacă fac mișcare decât dacă n-aș face. Sportul ar trebui să fie integrat în viața de fiecare zi a tuturor. Așa ne răsplătim corpul pentru fiecare clipă în care existăm și respirăm”, spune vedeta. Ellie le dă și un sfat celor care ezită: „Gândiți-vă la sentimentul minunat pe care l-ați avut ultima oară când ați făcut un antrenament bun. Țineți în minte tot timpul acea senzație și continuați să mergeți la sală”.

„Când plec în călătorie, întotdeauna am la mine uleiuri esențiale de lavandă și de portocale. Dacă am atacuri de anxietate sau sunt foarte obosită, miros aceste uleiuri, care îmi fac foarte bine și mă reechilibrează“

Saună şi frunze de eucalipt

Unul dintre ritualurile de înfrumusețare care au impresionat-o cel mai mult pe Ellie Goulding a fost un tratament spa rusesc. „Am intrat într-o cameră foarte fierbinte, ca o saună. Apoi am făcut un fel de masaj cu frunze încălzite de stejar, în timp ce pe față aveam aplicate frunze răcite de eucalipt, care mențin o senzație incredibilă. Te simți ca și cum ai renaște când ieși din încăperea caldă și te scufunzi într-o piscină cu apă foarte rece. Când ieși de acolo, este ca o repornire a întregului sistem al organismului. Apoi ești învelit în prosoape și stai nemișcat zece minute, pentru ca sângele să reînceapă să circule. Este un tip de tratament care poate schimba viața cuiva, deși poate părea bizar”, detaliază cântăreața.