Main menu

header

691 3 1de Gabriela Militaru şi Raluca Ogaru

Ingrid Rinck este o femeie obișnuită din Statele Unite ale Americii, mamă a trei copii, care a reușit să slăbească zeci de kilograme după ce a adus pe lume cel de-al treilea copil. Și tot ea este femeia de 39 de ani care a transformat un regim personal de slăbit într-o afacere pe plan național.

Problemele personale îngrașă

691 3 2Ingrid Rinck a avut două sarcini normale, ceea ce a încurajat-o să fie mai mult decât fericită când a rămas însărcinată pentru a treia oară. Însă o problemă personală a determinat-o pe Ingrid ca, în loc să se alimenteze sănătos pentru a avea o sarcină ușoară, să mănânce din ce în ce mai mult și mai haotic. La momentul la care a adus pe lume cel de-al treilea copil, americanca se îngrășase nu mai puțin de 45 de kilograme. „Pur și simplu foloseam mâncarea ca pe un medicament”, a declarat ea. Rămasă singură cu trei copii, Ingrid și-a dat curând seama că era cazul să ia o decizie serioasă în legătură cu felul în care arăta. În calitate de fostă antrenoare de fitness, pentru ea era inadmisibil să nu se poată reîntoarce la munca pe care o îndrăgea și să nu mai aibă formele suple de altădată. Așa că a decis să găsească o manieră sustenabilă de a slăbi. Nu s-a gândit în niciun fel să se înfometeze, ci să mănânce pe săturate mâncare sănătoasă. „Am început să mănânc trei mese pe zi, în porții reduse. Ele constau în principal în proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase și legume. În plus, mi-am schimbat felul în care priveam mâncarea. Am încetat să mă mai uit la mâncare ca la o sursă de plăcere, ci ca la o sursă de energie pentru corpul meu”, a mărturisit frumoasa blondă.

Înapoi în formă în opt luni

Înarmată cu mult curaj și determinare, Ingrid Rinck a reușit să slăbească nu mai puțin de 18 kilograme în primele trei luni după sarcină. Mai mult decât atât, grație regimului său alimentar echilibrat, tânăra de 35 de ani se simțea plină de energie. După alte cinci luni, ea reușise să dea jos toate cele 45 de kilograme câștigate în timpul regimului alimentar haotic din perioada în care fusese însărcinată pentru a treia oară. „Ca să ajungi acolo, trebuie să-ți imaginezi exact locul unde vrei să fii și felul în care vrei să arăți. Imaginându-ți aceste lucruri în fiecare zi, îți antrenezi mintea să te vadă drept o persoană în formă și sănătoasă”, a explicat Ingrid. Ea a mărturisit că în toate cele opt luni de dietă s-a gândit în permanență că ea și familia sa sunt sănătoase, că urma să poarte haine frumoase și să stea la plajă în costume de baie care să-i scoată în evidență silueta de invidiat.

Recomandă „mâncăruri sensibile”

Ingrid Rinck admite că nu i-a fost deloc ușor să scape de kilogramele în plus și că nu ar fi reușit această performanță dacă nu ar fi citit foarte multe informații în domeniu. „Eram o mamă singură cu un venit modest și am înțeles că orice ajutor mă poate menține pe drumul cel bun”, spune ea. Iar după ce a văzut că dieta porțiilor controlate funcționează în cazul ei, lui Ingrid i-a venit ideea că ar putea să nu fie singura care se bucură de beneficiile slăbitului. Ea s-a gândit că i-ar putea ajuta și pe alții să-i urmeze exemplul. În felul acesta, adunând toate informațiile pe care le obținuse pe parcursul celor opt luni, Ingrid a pus la cale un program de slăbit numit „Sensible Meals” („Mâncăruri sensibile”) pe care îl recomanda clientelor sale de la cele două săli de fitness la care lucra în Northshore, Statele Unite ale Americii. Se întâmpla în anul 2014 și ideea nu părea mai mult decât o mână de ajutor pentru tinerele mame care aveau nevoie să slăbească. În numai doi ani însă, ideea lui Ingrid s-a transformat într-o afacere de succes care aduna din ce în ce mai mulți clienți. De fapt, conceptul „Sensible Meals” a adunat atât de mulți utilizatori, încât Ingrid a trebuit să deschidă mai multe centre în orașele învecinate cu Northshore.

Mese distractive cu fasole roșie de New Orleans, orez și vafe cu ciocolată

Dar ce este, de fapt, „Sensible Meals”? Ideea a trecut de la un simplu plan de slăbit la un program foarte vast, ce este, mai curând, un serviciu de planuri de masă de ultimă generație, care oferă o modalitate inteligentă, simplă și eficientă de a consuma alimente proaspete și sănătoase și de a vedea rezultate rapide. Ingrid, ajutată de o armată de chefi, gândește, prepară și distribuie porții controlate de mâncare, care sunt nu doar hrănitoare, ci și pe placul clienților. De exemplu, unele mese distractive de care clienții se pot aștepta să se bucure sunt compuse din fasole roșie de New Orleans, orez și vafe cu ciocolată! Opțiunile de mâncare sunt predeterminate pentru a corespunde numărului caloric adecvat fiecărui client. Ingrid recită adesea citatul favorit atunci când un client pretențios pune la îndoială regula care spune că mesele trebuie respectate „Crezi că Beyoncé sau Jennifer Lopez mănâncă tot ce vor?”, își întreabă ea uneori clienții. „Vă pot garanta că nu o fac! Ele mănâncă pentru a arăta bine și pentru a fi sănătoase și asta ar trebui să faceți și voi”, îi încurajează ea pe cei care au tendința de a renunța la lupta cu kilogramele. În plus, Ingrid Rinck insistă asupra faptului că toți oamenii ar trebui să lucreze într-un mediu care să le permită securitatea financiară, precum și orele flexibile, astfel încât să poată echilibra viața profesională cu cea a familiei și pentru a avea răgazul necesar să se bucure de o masă sănătoasă.