Main menu

header

de Florica Pintea şi Gabriela Comşa

Cu grepfrut şi cu morcovi

Dieta cu grepfrut şi cu morcovi e bogată în vitamine şi în minerale, consolidează sistemul imunitar şi combate obezitatea şi anemia. Se ţine timp de o săptămână şi vă ajută să slăbiți zece kilograme. Atenţie: pe perioada dietei nu se consumă sare, condimente, alcool, dulciuri, grăsimi, prăjeli şi zahăr!

Luni

Mic dejun: un grepfrut, un morcov mare crud;

Prânz: o porţie de carne fiartă de pui (recomandat este pieptul de pui), un grepfrut, doi morcovi mari cruzi;

Cină: două portocale, un grepfrut, cereale fierte fără unt şi doi morcovi cruzi.

Marţi

Mic dejun: un grepfrut;

Prânz: un morcov mare crud, o portocală, o porţie de cereale fierte fără unt;

Cină: un morcov mare crud, o portocală.

Miercuri

Mic dejun: un grepfrut;

Prânz: un grepfrut, 100 g carne slabă de vită, pește sau porc, un morcov fiert.

Cină: un morcov, 500 ml suc de citrice.

Joi

Mic dejun: un grepfrut, o porţie de salată din trei morcovi mari cruzi, puţină zeamă de lămâie, un vârf de cuţit cu scorţişoară şi o linguriţă cu miere;

Prânz: salată de morcovi şi un grepfrut;

Cină: un grepfrut şi o porţie de salată de morcovi ca la micul dejun şi prânz.

Vineri

Mic dejun: un grepfrut, 500 ml suc de citrice;

Prânz: un grepfrut, 500 ml suc de citrice;

Cină: un grepfrut, 500 ml suc de citrice.

Sâmbătă

Mic dejun: un morcov mare fiert, un ou fiert tare, o felie de pâine neagră;

Prânz: doi morcovi mari fierţi, un ou fiert tare, o felie de pâine neagră;

Cină: un morcov mare fiert, un ou fiert tare, o felie de pâine neagră.

Duminică

Mic dejun: un morcov mare crud, un grepfrut şi 500 ml suc de morcovi;

Prânz: un morcov mare crud, un bol cu fulgi de ovăz, un grepfrut şi 500 ml suc de morcovi;

Cină: un morcov mare crud, un grepfrut şi 500 ml suc de morcovi.

Cu suc verde

Țesutul adipos de pe abdomen este foarte periculos, iar acumularea grăsimilor în această zonă a corpului este asociată cu boli de inimă, hipertensiune, disfuncții metabolice, astm, Alzheimer și fertilitate scăzută.

Luați măsuri imediate!

Dacă vă confruntați cu problema grăsimii abdominale, ar trebui să luați măsuri imediate. Încercați să renunțați la zahăr, să beți cât mai multă apă și să vă odihniți. În plus, ar trebui să optați pentru alimente bogate în vitamine, în minerale și în antioxidanți. Rețeta propusă de justnaturallife.com este o combinație de spanac, ghimbir și lămâie. Cu un conținut ridicat de vitamina C, băutura accelerează arderile, stimulează producția de carnitină și distruge celulele adipoase de pe abdomen.

Accelerează metabolismul

Acest suc, consumat în fiecare dimineață pe stomacul gol, va accelera metabolismul, vă va energiza și va topi grăsimea de pe abdomen. Așteptați 30 de minute înainte de a servi micul dejun. Ingrediente: 1 lămâie, 1 mână cu spanac, 1 pahar cu apă și 1 bucată de ghimbir. Mod de preparare: puneți toate ingredientele în storcătorul de fructe și legume și consumați imediat amestecul rezultat.

Cu ceapă roşie!

689 3 1Puteți ţine o dietă cu ceapă roşie, dar fără lacrimi? Ei bine, puteți slăbi până la patru kilograme într-o săptămână fără să renunţați pentru totdeauna la mâncarea preferată, consumând supă de ceapă când vreți şi în cantitatea pe care o doriți.

Reţetă de casă

Se pun opt cepe roşii mari curăţate într-o oală cu doi litri şi jumătate de apă. Adăugați jumătate de kilogram de fasole verde, o jumătate de kilogram de măsline (fără sâmburi) şi un pic de Knorr sau de Vegeta. Totul se fierbe jumătate de oră pe foc mic, şi supa e gata.

Idee de meniu

Luni: savurați supa de ceapă pe tot parcursul zilei. Puteți bea cât de mult doriți, însă numai în sorbituri mici. Se poate consuma şi ceai;

Marţi: pe tot parcursul zilei veți continua să beți supă de ceapă. La prânz mâncați o salată şi o pară sau un măr mai mare. Nu uitați să beți ceai;

Miercuri: pentru ca dieta cu ceapă să funcţioneze trebuie să faceți un efort şi să nu mâncați nimic toată ziua! Nici măcar supă de ceapă! Este ziua cea mai dură a acestui regim. Nu se poate bea nici ceai. Seara, puteți mânca două alune şi o căpşună. Încercaţi să faceți multă mişcare;

Joi: beți supă de ceapă rece pe tot parcursul zilei. Nu uitați să o beți în sorbituri mici. La prânz, puteți mânca puţină brânză fără grăsimi;

Vineri: alternați supa de ceapă cu ceai.

Pont. Dacă trebuie să mergeți la serviciu, umpleți un termos cu delicioasa supă, iar restul puteți păstra la frigider

Cu conopidă

689 3 2Conopida, la fel ca şi varza, este un aliment ideal pentru o cură de slăbire. Conţinutul bogat de potasiu, fibre, vitamine şi minerale face din conopidă, pe lângă un aliment extrem de important, şi un aliat împotriva grăsimilor. Fiind săracă în calorii, este indicată în foarte multe diete.

Cum se prepară

Durata dietei cu conopidă este de șapte zile şi vă ajută să slăbiți până la trei kilograme. Dieta cu conopidă este una extrem de dificilă, deoarece presupune consumul de conopidă în proporţie de 90%. Modul de preparare este simplu: pentru început, se spală şi se desface în bucheţele. Acestea se fierb în aburi şi se lasă cât de cât crocante, pentru a păstra cât mai multe substanţe vitale. Există trei variante în care se poate consuma:

1. Bucheţelele de conopidă se consumă cu puţină brânză uscată, rasă peste ele;

2. Bucheţelele se pot mânca împreună cu un sos din iaurt degresat şi un sos de soia. Acestea pot fi condimentate cu mărar şi cu pătrunjel proaspete. Verdeţurile, pe lângă gust, oferă şi numeroase vitamine, care vă îmbunătăţesc metabolismul. Este interzis să adăugați sare;

3. Cea de-a treia variantă de conopidă este cu bucheţelele stropite cu suc de lămâie şi cu ulei de măsline. Peste se adaugă pătrunjel şi mărar verde. Cele trei reţete se mănâncă întreaga săptămână: dimineaţa, la prânz şi seara. Este indicat să aveți șase mese pe zi, în care să se mănânce cantităţi mai mici de conopidă.

Reguli de urmat

  • Trebuie să beți între doi şi trei litri de apă sau de ceai pe zi. De asemenea, trebuie să faceți multă mişcare;
  • După ce se încheie dieta, este indicat să continuați cu o alimentaţie cât mai sănătoasă. Nu aveți voie să mâncați prăjeli sau să beți sucuri şi alcool şi este indicat să consumați cât mai multe legume fierte şi pâine integrală.

Puteți repeta dieta, însă nu mai mult de o dată pe lună

Suc natural

689 3 3Pentru cei care doresc o băutură dietetică pe bază de morcovi şi grepfrut vă prezentăm un suc natural foarte delicios, dulce datorită morcovilor şi acrişor datorită citricelor. Se folosesc următoarele ingrediente: 100 ml apă, 1 grepfrut, 2-3 morcovi mari, 2-3 frunze de mentă proaspete și 2 cuburi de gheaţă.

Mod de preparare: se curăță morcovii de coajă, se spală sub jet de apă şi se dau prin storcătorul de fructe. Apoi se obţine şi zeama de la grepfrut. Într-un pahar mare se adaugă ambele sucuri naturale şi se diluează cu 100 ml apă. Se adaugă cuburile de gheaţă şi se presară frunzele de mentă tocate deasupra, pentru aromă. Această băutură răcoritoare este sănătoasă, vitaminizantă şi dietetică.