Main menu

header

679 3 1de Gabriela Militaru şi Carmen Bădulescu

Cea mai mare parte a vieții sale, Katie Bolden s-a luptat cu greutatea, cu anxietatea și cu depresia care au însoțit-o. Însă, cu mult efort și cu determinare, ea a reușit să scadă de la 127 de kilograme la aproape jumătate din greutatea corpului într-un timp-record.

Infertilitatea a distrus-o psihic și fizic

679 3 2„Uram totul la mine. Situația în care eram nu poate fi descrisă în cuvinte”, a declarat Katie Bolden pentru ediția specială din 2018 a revistei „People”, intitulată „Jumătate din greutatea lor”. La 127 de kilograme, Katie mânca doar pizza și cartofi prăjiți. Partea și mai tristă era că, pentru ea, acest gen de hrană era legat doar de confortul psihic de moment, după care, evident, ajungea să se simtă vinovată pentru alegerile sale alimentare. De-a lungul timpului, Katie, acum în vârstă de 31 de ani, a încercat câteva diete de slăbire, dar nimic nu a funcționat în cazul său. „M-am îngrășat pentru că nu eram serioasă în a ține un regim și nici nu făceam sport. Depresia și anxietatea nu mă ajutau deloc, ba dimpotrivă, mă împiedicau să lupt cu greutatea. Iar când am aflat că nu pot avea copii, după ce încercasem multe tratamente timp de trei ani, asta m-a făcut să fiu și mai deznădăjduită”, a mărturisit ea. Din nefericire, în noiembrie 2010, Katie Bolden a fost diagnosticată cu sindrom ovarian polichistic, ceea ce făcea ca posibilitatea ca ea să aibă vreodată copii era foarte redusă. „Vestea mi-a sfâșiat inima, pentru că toată viața mea de adult mi-am dorit să devin mamă. Întotdeauna am știut că îmi doresc o familie împreună cu soțul meu”, a spus ea. Iar dacă faptul de a nu putea avea copii a fost dureros pentru Katie, ce avea să urmeze trei ani mai târziu a fost un adevărat șoc emoțional și fizic. În februarie 2013, tânăra și-a pierdut mare parte din capacitatea vizuală și a fost diagnosticată cu un stadiu incipient de scleroză multiplă. Abia atunci Katie a simțit că este nevoie să facă o schimbare radicală în viața sa.

Boala a... salvat-o

679 3 3„Vestea că am scleroză multiplă parcă a aprins o scânteie în mine. M-am speriat foarte tare de situația în care nu voi mai putea merge și de a nu mai vedea. Mi-am dat seama că tot ce făcusem până atunci era să supraviețuiesc și să-mi irosesc viața. Era timpul să fac ceva ca toate acestea să se schimbe”, a povestit ea. În felul acesta, Katie Bolden a început să folosească aplicația MyFitnessPal ca să țină socoteala proteinelor și a caloriilor pe care le mânca. Apoi, încet, încet, a renunțat la mâncarea fast-food. În plus, Katie a început să facă plimbări cât mai lungi. Mai întâi a mers pur și simplu pe stradă, apoi a început să facă excursii pe munte și să meargă la bazinul de înot. „Prima săptămână a fost grea. Îmi era foame, pofteam la absolut orice. Dar după două săptămâni, când am început să văd rezultatele, m-am simțit încurajată. La început, scăderea în greutate a fost masivă. În primele două luni am pierdut 18 kilograme”, a relatat ea. Apoi, scăderea în greutate și-a schimbat ritmul, devenind mai lentă, însă Katie nu s-a simțit descurajată. Știa că dorește să piardă tot surplusul de grăsime, așa că nu a cedat nicio clipă ispitei. Ea a sfârșit primul an de regim cu 34 de kilograme mai slabă. În felul acesta, la 93 de kilograme și după mai multe tratamente de fertilizare, Katie a putut rămâne însărcinată. Nouă luni mai târziu a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. Și chiar dacă sarcina i-a adus noi kilograme în plus, la doar cinci luni după naștere, ea a reluat lupta. După trei ani și jumătate de la nașterea fetiței sale, Katie Bolden a slăbit nu mai puțin de 68 de kilograme.

De la obezitate la guru fitness

679 3 4Acum, Katie are un blog de fitness și spune că cele 33.000 de persoane care îi urmăresc însemnările au ajutat-o să continue lupta cu kilogramele. „Simt că această comunitate virtuală m-a ajutat să slăbesc. Am primit sprijin de la persoane cu totul străine, și asta mi-a dat energie să continui”, a mărturisit ea. După ce a slăbit, Katie Bolden a continuat să lupte pentru a ieși din zona de confort care o făcuse să sufere atâția ani. În cele din urmă, în aprilie 2017, Katie a câștigat chiar și un concurs de bodybuilding. „A fost o nebunie. Îmi tremurau picioarele încă înainte să pășesc pe scenă. Nu eram deloc sigură că pot să merg, dar, în momentul în care am ajuns acolo, totul a decurs perfect. Nici până în ziua de azi nu pot să cred că am reușit asta”, a povestit ea, emoționată. Între timp, după pierderea în greutate, Katie și-a rezolvat problema cu slăbirea vederii și cu sindromul polichistic ovarian. În schimb, scleroza multiplă, care nu are legătură cu kilogramele în plus, deși s-a ameliorat, nu s-a vindecat complet. Ea încă se teme că boala îi va reveni, însă preferă ca pe moment să se bucure de noua sa viață. „Mă uit în urmă la toate situațiile prin care am trecut și nu îmi vine să cred că am reușit. Ca o persoană cu anxietate severă, să reușesc să ies din starea aceea înseamnă un progres fizic enorm, dar și unul mental”, a spus ea.

Siluetă de vis după ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă

Meniul zilnic obişnuit

Dimineața

Varianta 1: 2 ouă fierte sau ochiuri, 50 g cârnați de curcan, 1 pâine integrală.

Varianta 2: 2 felii de pâine integrală, 1-2 linguri cu unt de arahide, 1 măr verde.

Prânz

Înainte de sesiunea de fitness: 110 g somon, 1/2 cană cu legume, 1/2 cană cu orez brun fiert.

După sesiunea de fitness: 1/2 cană cu zer de lapte, 1 banană, 1 prăjitură de orez.

Cină

110 g carne de curcan la grătar, 1/2 cană cu legume, 1/2 cană cu brânză cottage.

Gustare

1/2 cană cu proteine de cazeină.