Main menu

header

655 3 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Trăim într-o eră în care tehnologia conectează totul, de la comunicare până la meniul de fiecare zi. Într-un spațiu atât de important cum este bucătăria, avansul dispozitivelor de tip smart este foarte accelerat.

 Frigiderul care vă spune dacă trebuie să faceți cumpărături

Dispozitivele inteligente pentru bucătărie au atins un nivel greu de imaginat cu doar câteva decenii în urmă. Electrocasnicele și accesoriile au ajuns nu doar conectate între ele, ci și cu utilizatorul, astfel încât oferă cea mai bună experiență posibilă la acest moment. Unul dintre cele mai relevante exemple este frigiderul Family Hub. Această piesă vine cu un ecran de mari dimensiuni care afișează calendarul zilnic, ajută la comanda alimentelor necesare atunci când stocul se împuținează și chiar oferă muzică ambientală. În interior, acest electrocasnic inteligent are câteva camere de luat vederi care fotografiază ce aveți în interior, și astfel puteți controla de pe telefonul mobil dacă este nevoie să cumpărați, de exemplu, lapte.

Farfuria pentru dieta perfectă

655 3 2SmartPlate face viața mult mai ușoară celor care au obosit să-și tot numere caloriile, dar nu vor să renunțe la dietă doar din acest motiv. Farfuria inteligentă are Wi-Fi și Bluetooth încorporate și vine echipată cu trei minicamere și cu senzori de greutate. Este ca și cum această farfurie va sta cu ochii pe dumneavoastră, să nu depășiți limita. În cazul în care o umpleți peste măsură, aceasta trage un semnal sonor de alarmă. Aplicația de pe smartphone care deservește această piesă poate analiza automat fiecare meniu și poate ține evidența strictă a ceea ce mâncați.

Furculița care vă măsoară înghițiturile

655 3 3Dacă erați de mult în căutarea unei furculițe care să vă monitorizeze obiceiurile alimentare, puteți alege HAPIfork. Acest tacâm inteligent folosește tehnologie Slow Control, măsoară câte înghițituri luați la fiecare masă, scoate un sunet atunci când înghițiți prea repede și se aprinde în cazul în care o încărcați mai mult decât este nevoie. Furculița are atașat un program care, odată activat, vă arată pe un ecran de computer analiza detaliată a felului în care ați mâncat de fiecare dată.

Ouă verificate automat

655 3 4Cu ajutorul Egg Minder puteți uita de griji în privința unuia dintre alimentele cel mai sensibile: oul. Mai precis, dispozitivul ține evidența strictă a fiecărui ou, avertizându-vă cu ajutorul unei lumini LED dacă acest produs se învechește ori s-a depășit durata de valabilitate. Mai mult, cu ajutorul unei aplicații complementare puteți fi anunțaţi în cazul în care rămâneți fără ouă în frigider și trebuie să cumpărați.

Cafetiera personalizată

655 3 5Ați avut o noapte mai agitată, și acest lucru este înregistrat de un program inteligent de smartphone? Dacă aveți cafetiera Smarter Coffee veți avea automat la dispoziție o cafea mai tare în dimineața următoare. Acest electrocasnic poate, de asemenea, să macine boabe la comandă, să prepare 12 cafele în același timp și să „țină cont” de ce fel de cafea doriți să beți. Din nenumăratele rețete de pe aplicația complementară cafetierei o puteți alege de fiecare dată pe cea preferată. Iar aparatul o va livra întocmai.

Vin de la un somelier... artificial

655 3 6Aparatul iSommelier este, așa cum îi spune și numele, un somelier inteligent, care vă decantează vinul din pahar. Mai exact, „îmblânzește” în foarte scurt timp taninul din vin, proces care în mod normal durează ani. De asemenea, dispozitivul este dotat cu un ecran digital pe care apar numele vinului și stadiul procesului de aerare. Nu în ultimul rând, dacă doriți să încercați un alt soi, iSommelier vă poate furniza informații despre diferiți producători de vin.

Economie la picătură

Hydropoint 360, odată instalat pe linia de alimentare cu apă a oricărei gospodării, activează un senzor care monitorizează vibrațiile produse de fiecare aparat electrocasnic care folosește apă curentă. Toate aceste date sunt apoi analizate prin algoritmi specifici pentru a calcula cu exactitate cât consumă mașina de spălat vase, de pildă. De asemenea, identifică eventuale scurgeri pe rețea, alertează utilizatorul despre orice problemă și recomandă opțiuni de economisire a apei în conformitate cu obiceiurile casei respective.

„Din când în când, o nouă tehnologie, o veche problemă și o idee bună devin inovație“ (Dean Kamen, inventator)