Main menu

header

648 3 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Puteți să slăbiţi cinci kilograme într-o lună fără să vă dați seama, în cel mai plăcut mod posibil: dansând.

Rutina, adaptată la nevoile organismului

Adăugați dansul constant în viața dumneavoastră și nu veți regreta, afirmă experții în fitness. Pe lângă posibilitatea de a slăbi repede, frumos și uniform, o veți face și într-un mod cât se poate de plăcut, împreună cu muzică și socializare. Dacă pe lângă rutina de dans veți face unele ajustări în alimentație și veți selecta mișcările cu atenție la capacitatea corpului, rezultatele nu vor întârzia. În funcție de particularitățile corpului și de greutatea inițială, veți da jos mai multe kilograme într-un răstimp dat, dar este, poate, cel mai minunat mod de a slăbi. Specialiștii afirmă că este suficient să evitați creșterea aportului de calorii atunci când începeți rutina dansului și că este recomandat să o mențineți, cu un program cât mai extins, chiar de patru-cinci ori pe săptămână.

„Mă simțeam mare și urâtă”

648 3 2Sunt nenumărate exemple de persoane care au avut cândva multe kilograme în plus și au slăbit dansând, iar acum trăiesc o nouă existență. Alena Shifrin și-a petrecut cea mai mare parte a vieții fiind supraponderală - avea peste 100 de kilograme încă din liceu. Dar în 2011, după ce născuse doi copii, avea să afle că nivelul colesterolului este mult prea mare, iar riscurile pentru sănătate, majore. În plus, își pierduse pofta de viață, nu putea ține pasul cu cele două fetițe și nu mai voia decât „să stea ascunsă”, după cum mărturisește. Apoi a intrat într-o clasă de zumba. „Mă simțeam mare și urâtă”, povestește Alena. În doar un an, dansând, a pierdut aproape 50 de kilograme. A continuat, iar astăzi are jumătate din greutatea cu care a intrat cândva în sala de dans.

Roni Tarver a scăpat de jumătate din grăsimea corporală

648 3 3Tot sesiunile de zumba (combinație de samba, mango, hip-hop și salsa, celebră în toată lumea) au ajutat-o și pe Roni Tarver. În 2012, tânăra profesoară avea în jur de 100 de kilograme și lua zece pastile analgezice pe zi ca să-și poată susține activitatea. Era mereu epuizată, iar simpla urcare a scărilor o dădea gata. În ianuarie 2013 intra într-o sală de zumba. Faptul că era fiica unui instructor de dans a făcut-o să meargă la cursuri aproape în fiecare seară. „Este ca o ieșire în club fără durerea de cap de a doua zi dimineața. Și poți s-o iei de la început oricând ai chef”, povestește Roni. În 2013 avea 42% din masa corporală alcătuită din grăsime. După 14 luni mai era doar 21%. Durerea de spate a dispărut și, de la măsura 22 la pantaloni, a ajuns la mărimea 6! „Nu-mi vine să cred ce ușor a fost!”, spune Roni.

Bunica Gillian a dat jos 107 kilograme

Prin dans, bunica Gillian Jenkins, în vârstă de 57 de ani, din Marea Britanie, a slăbit 107 kilograme. Când a văzut ce repede poate da jos din greutate cu ajutorul mișcărilor, femeia a adăugat exerciții la sală de trei ori pe săptămână, și dintr-o persoană cu obezitate morbidă a ajuns la o greutate de vis. „Ceea ce a reușit această femeie este extraordinar. Fiecare kilogram s-a dus cu ajutorul unei voințe incredibile”, explică Chris Burke, antrenorul lui Gillian. Tot dansul, în special zumba, a ajutat-o și pe Brenda Rivera, din Texas, să dea jos rapid 20 de kilograme, la fel pe Lisa MacDonald, de 53 de ani, din Michigan, sau pe Dezi Bald Eagle, din Carolina de Nord. În ceea ce o privește pe Vicki Coldren, din Maryland, a dat jos dansând circa 35 de kilograme. „Zumba mi-a îmbunătățit toate aspectele vieții”, povestește Vicki. Unele dintre persoanele care au reușit să slăbească prin dans au devenit, la rândul lor, instructori.

A învins cancerul pe ritmul muzicii

648 3 4În 2016, Dierdre O’Driscoll a fost diagnosticată cu cancer. Făcea zumba încă din 2011, de pe vremea studenției. „Îmi simțeam energia crescând și mărimea la haine scăzând atunci când dansam. Dar când m-am îmbolnăvit m-am temut că nu voi mai fi eu însămi. La sfatul echipei medicale și al apropiaților, am continuat zumba. Chiar dacă trebuia să-mi acopăr capul rămas fără păr, eram norocoasă că sunt în viață. Că pot dansa și pot cânta în ritmul muzicii”. Dansul a însoțit-o pe Dierdre pe tot drumul spre vindecare, dându-i putere fizică și optimism, consideră personalul medical care i-a urmărit evoluția.

Printre starurile care au slăbit vizibil prin dans se numără Tia Carrere, Jane Seymour, Jennie Garth, Lil’ Kim, Marie Osmond, Kendra Wilkinson, Nancy Grace, Ricki Lake...

Kirstie Alley s-a subţiat în câteva săptămâni

648 3 5648 3 6Celebritățile care au decis să danseze pentru a slăbi nu au regretat nicio clipă. De pildă, Kirstie Alley, cunoscută, printre altele, din seria „Uite cine vorbește” și care la un moment dat avea multe kilograme în plus, a participat inițial la concursul de televiziune „Dancing With the Stars” în 2011. Vedeta a continuat sesiunile când a observat că doar pe perioada filmărilor a reușit să slăbească 45 de kilograme. Menținând mișcarea ritmată în mod regulat, îndrăgita actriță a reușit să nu se mai îngrașe de atunci. La rândul său, Kelly Osbourne a slăbit peste 20 de kilograme dansând pentru aceeași emisiune în 2009. Referindu-se la acea experiență, vedeta a afirmat că „a făcut mușchi în locuri în care nici nu știa că are așa ceva”. Cât despre Janet Jackson, este faimoasă pentru episoadele de îngrășare evidentă urmate de revenirea în formă. Pe cea din urmă a obținut-o de fiecare dată dansând.