Main menu

header

633 3 2de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Dacă este dificil să vă țineți de un program regulat de exerciții fizice, este bine să știți că multe dintre treburile casnice de fiecare zi ard caloriile cu mult succes. În plus, vă alegeți și cu un sentiment de satisfacție pentru o treabă bună dusă la capăt.

Spălați mașina și plimbați câinele

Treburile de rutină pe care le faceți în casă aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate și pentru forma fizică, în primul rând pentru că în acest fel ardeți calorii, arată „Daily Mail”. Atunci când sortați rufele pentru a le introduce în mașina de spălat dispar 200 de calorii. Cam tot atâtea ard activități cum sunt curățatul podelei, aspiratul sau o scurtă plimbare cu câinele. Iar dacă vă spălați manual mașina în loc s-o duceți la o spălătorie puteți scăpa de echivalentul unei porții de chipsuri, adică în jur de 250 de calorii.

Excelent exercițiu fizic

633 3 3Dacă ați servit o gustare mai copioasă, este bine să știți că puteți s-o „scoateți din sistem” spălând geamurile. În acest fel veți arde cam 300 de calorii, tot atâtea câte ar putea dispărea dacă tundeți gazonul. Și ștersul prafului se poate pune la socoteală, deși „costă” mai puțin: circa 120 de calorii. „Treburile gospodărești cele mai banale, dar făcute cu regularitate, cum sunt schimbarea așternuturilor şi aranjarea lucrurilor în ordine, par mărunte, dar sunt excelente ca exercițiu fizic. În plus, sunt de mare ajutor în reducerea tensiunii arteriale, a diabetului, a obezității și a altor afecțiuni generate de sedentarism”, explică David Williams, de la corporația de asigurări de sănătate AXA PPP Healthcare.