Main menu

header

884 30 1de Irina Țolea şi Silviu Ghering

Mari artiști în roluri surprinzătoare și o serie de montări originale și extravagante, sunt principalele atracții pregătite pentru micii și marii spectatori în această săptămână. Povești fabuloase, de dragoste, polițiste, basme și narațiuni inspirate de realitate îmbogățesc repertoriul scenelor românești, din care în continuare vă recomandăm câteva spectacole pe care nu trebuie să le ratați.

„Furtuna”, reprezentație de excepție a Teatrului Fără Nume la București

O montare inedită a spectacolului „Furtuna”, de W. Shakespeare, este prezentată în premieră de trupa Teatrului Fără Nume din Chișinău. Pe 31 mai, de la ora 19:30, Sala Studio a Teatrului Național din Capitală găzduiește reprezentația unică a piesei „Furtuna”, de W. Shakespeare, în regia lui Mihai Țărnă. Artiștii moldoveni vă propun o viziune spectaculoasă a aventurilor de pe insula lui Prospero, o dramă cu elemente de comedie ilustrând căderea și ridicarea omului, răscumpărarea sufletelor, dar și pierderea lor veșnică. În rolul lui Prospero îl puteți vedea pe Vitalie Rusu (81 de ani), actor și regizor de prestigiu al scenei basarabene (fost secretar al Ambasadei Republicii Moldova la București), având o carieră artistică de peste 50 de ani. Din distribuție mai fac parte Ilinca Melnic, Bogdan Bâtlan, Silviu Boinceanu, Nicu Țărnă, Valentin Munteanu, Ion Rotaru, Victoria Țurcanu, Antonia Calancea și Petru Drăgancea. Într-o viziune regizorală modernă, textul lui Shakespeare dezvăluie publicului drama iluziilor pierdute, a amarei înțelepciuni și a unei fragile, dar îndărătnice speranțe.

Florin Piersic Jr. lansează „Tzuki și Tati”, la Teatrului Dramaturgilor Români

O nouă producție lansată de Teatrul Dramaturgilor din Capitală aduce în fața publicului doi mari artiști autohtoni, așa cum nu au mai fost văzuți până acum, într-o poveste surprinzătoare și plină de umor. Pe 30 mai, de la ora 19:00, la Sala „Iosif Naghiu” puteți vedea în premieră națională spectacolul „Tzuki și Tati”, o comedie acidă scrisă, regizată și jucată de Florin Piersic Jr., alături de bunul său prieten, îndrăgitul actor Marius Bodochi. Piesa spune o poveste neobișnuită (care se poate petrece oriunde și oricând în contemporan), dintre două personaje ajunse într-o situație complicată. Textul vorbește într-un mod original despre orgolii, comunicare, relații și principii de viață, iar cei doi versatili protagoniști surprind publicul cu replici spumoase și înțepătoare, în dialoguri alerte și temperamentale. Ce simt cele două personaje aparent dure, dar extrem de empatice, ce frământări au în căutarea unei soluții și cum își ascund emoțiile, aflați urmărind o comedie inedită, marca Florin Piersic Jr. Următoarea reprezentație este programată pe 31 mai.

„Hollywood Confidential”, Cristi Iacob investighează crima perfectă la Teatrul Avangardia

Mister, romantism, acțiune și suspans, acestea sunt principalele ingrediente ale noului spectacol produs de Teatrul Avangardia din Capitală. Pe 29 mai, de la ora 19:00, la Sala Rapsodia puteți vedea piesa „Hollywood Confidential”, în regia lui Ricard Reguant, o poveste polițistă inspirată de universul extravagant al Marilor Studiouri de la Hollywood. Acțiunea se petrece în anii ’50, pe insula Mallorca și urmărește întâlnirea dintre celebri artiști Ava Gardner și Errol Flynn. O crimă aparent perfectă, desprinsă parcă din romanele Agathei Christie, încurcă lucrurile și în scenă apare un detectiv tipicar și meticulos, care se apucă să descurce ițele unor afaceri necurate. În roluri surprinzătoare îi puteți vedea pe îndrăgiții protagoniști Cristi Iacob, Victoria Cociaș, Alex Conovaru, Ștefana Samfira, Anca Florescu, Andrei Mateiu și Teodora Colț. Atmosfera elegantă și strălucitoare din viața starurilor de cinema, reflectată inspirat de decorul creat de Bogdan Amarfi și costumele Adinei Buzatu, este cutremurată de poveștile necurate, bine ascunse în industria filmului de la Hollywood.

Coșmarul unei vacanțe de vis: „Cancun”, în premieră la Nottara

884 30 2Cum reacționează indivizii în momentul (inevitabil) din viață când se trage o linie și se face bilanțul? Un răspuns inedit este oferit de comedia „Cancun” de Jordi Galceran, noua producție montată de regizorul Felix Alexa pe scena Teatrului Nottara din București. Spectatorul este invitat să petreacă o vacanță de vis, într-o zonă exotică, alături de două cupluri mature, prieteni de peste 25 de ani. Vacanța decurge fabulos, până într-o noapte când, după câteva cocteiluri consumate în exces, povestirea unor amintiri comune duce la dezvăluirea unor fapte omise ori prea ușor trecute cu vederea. Discuția se transformă într-o dezbatere aprinsă în care adevăruri nespuse și dorințe ascunse ies la lumină. Protagoniști ajung să-și evalueze relațiile și deciziile, întrebându-se dacă viața lor ar fi fost altfel lângă un alt partener, cu o altă meserie și poate cu alte oportunități. Trăirile controversate ale personajelor, cu emoții și reacții provocatoare sau ridicole sunt strălucit surprinse în jocul protagoniștilor Cerasela Iosifescu, Gabriel Răuță, Ada Navrot și Alexandru Jitea. Primele reprezentații sunt programate pe 29 mai, 3 și 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara.

Ziua Copilului, sărbătorită la Opera din Cluj și la Opera Comică din Capitală

De Ziua Copilului, micii spectatori din Cluj sunt invitați să descopere unul dintre cele mai frumoase basme populare românești ilustrată pe muzică și în pași de dans. Opera Națională din Cluj prezintă pe 1 iunie, de la ora 12:00, spectacolul „Fata babei și fata moșului”, o adaptare muzicală a poveștii lui Ion Creangă, pe muzica lui Florin Comișel. Cei mici vor afla cum se înțeleg Ilenuța cea harnică și modestă (Anca Aluaș) cu Marghiolița leneșă și răutăcioasă (Oana Trâmbițaș) și ce învățături valoroase produce înțelepciunea populară, într-un spectacol vesel și colorat, în regia lui Iulian Ioan Sandu, aranjamentul muzical fiind semnat de Flaviu Mogoșan. De asemenea, Opera Comică din București a programat pe 1 iunie două reprezentații (de la orele 11:00 și 17:00), în premieră la scena mare a teatrului, ale celebrului musical „Sunetul Muzicii”, în regia și coregrafia lui Răzan Mazilu. Povestea neastâmpăraților copii ai comandantului Von Trapp și aventurile prin care trec alături de inimoasa bonă Maria, este îndrăzneț abordată într-o montare originală și efervescetă, care amintește publicului, indiferent de vârstă, de magia și fascinația muzicii.