Main menu

header

877 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

Băile Tușnad, cunoscutul oraș balnear de pe Valea Oltului, poate intra în Cartea Recordurilor. Pe lângă peisajele minunate de aici și stațiunea în sine, Băile Tușnad sunt recunoscute ca fiind cel mai mic oraș din România. După numărul de locuitori: doar 1.617 suflete locuiesc permanent acolo.

Profitați de cea mai mare mofetă din Europa

Pe lângă cadrul natural montan de o frumusețe rară și facilitățile balneare, Băile Tușnad se pot lăuda cu cea mai mare mofetă din Europa. Mofetele din țara noastră sunt unice prin emanațiile de gaz uscat foarte bogat în bioxid de carbon, un factor terapeutic foarte eficient. Conțin, totodată, gaze rare, ca heliu și radon, care completează efectul curativ al mofetoterapiei. Băile cu dioxid de carbon au efect vasodilatator asupra corpului și sunt indicate în tratarea afecțiunilor cardiovasculare (hipertensiune arterială moderată, varice, ulcere varicoase), bolilor de piele, reumatismelor, nevralgiilor și afecțiunilor genitale. Mofetariul este o încăpere amenajată în trepte, asemănător unui mic amfiteatru, creată astfel încât în partea inferioară să se acumuleze gazul respectiv. Prin coborâre treptată se pot face „băi” controlate în gaz. Evacuarea gazelor din mofetă se efectuează în mod continuu prin guri speciale de evacuare.

Observatorul de urși oferă siguranță și confort la un pas de Moș Martin

Un alt punct de atracție turistică al Băilor Tușnad este Observatorul de urşi. Amenajare care oferă condiţii sigure şi civilizate pentru cei interesaţi de acest animal. Și care vor să nu își pună viaţa în pericol făcând selfiuri cu urşi vagabonzi, cerşetori, nevoiţi să-şi caute hrana prin tomberoanele oraşului. Este o ocazie de neratat să observați urșii carpatini în mediul lor natural dintr-un loc de observare de nivel mondial. Observatorul de urși poate găzdui până la 20 de persoane într-un loc închis, acoperit şi creat pentru a oferi siguranţă. Aveți ocazia să fotografiați confortabil urșii prin geamurile mari de sticlă, pe orice vreme. Este cel mai bun loc de observare al urșilor din Transilvania şi în Top 3 din România.

Băile Tușnad se află la o altitudine de 650 de metri, în partea sudică a depresiunii Ciuc, între Munții Harghita și Bodoc, pe Valea Oltului, pe DN12, între Sfântu Gheorghe (35 km) și Miercurea Ciuc (33 km)