Main menu

header

859 28 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Oricât ar fi de scumpe, oricâtă vâlvă ar face, există anumite rochii care devin legendare și izvoare nesecate de fascinație. Inexorabil legate de personalitățile care le-au îmbrăcat, aceste piese excepționale fac parte din cultura pop a lumii și din acel tip de patrimoniu care atrage fiecare generație, cu valoare mereu adăugată.

Kate Winslet

Valentino, 100.000 de dolari

859 28 2O emblematică rochie verde-mentă a purtat splendida vedetă din „Titanic”, Kate Winslet, la Premiile Academiei, din anul 2007. Cu o valoare de 100.000 de dolari, uimitoarea piesă Valentino a intrat definitiv în galeria celor mai elegante și stilate ținute, fiind aleasă pentru strălucitorul eveniment chiar de fiica vedetei, Mia.

Charlize Theron

Christian Dior, 100.000 de dolari

Sub semnătura Dior couture, frumoasa Charlize Theron a afișat o rochie de 100.000 de dolari, albă, de o eleganță impecabilă, care i-a completat în modul cel mai fericit tunsoarea „brand” cu care actrița își pune și mai mult în valoare trăsăturile. Charlize a combinat ținuta cu manșete cu diamante Harry Winston, ducând valoarea acestui look la 4 milioane de dolari. De altfel, specialistă a aparițiilor răvășitoare pe covorul roșu, vedeta tăia respirația publicului și la Premiile Oscar din 2015, când a afișat o rochie neagră semnată Harry Winston, în valoare de 90.000 de dolari, pe care a accesorizat-o cu bijuterii care i-au ridicat valoarea la 16 milioane de dolari.

Lupita Nyong’o

Calvin Klein, 150.000 de dolari

La cea de-a 87-a ediție anuală a Premiilor Academiei din anul 2015, Lupita Nyong’o a afișat o rochie Calvin Klein personalizată, realizată cu peste 6.000 de perle. Povestea acestei piese are și un element de scandal: a fost furată - și ulterior returnată - de la Hotelul London, din West Hollywood, la doar câteva zile după ce vedeta a purtat-o pe covorul roșu.

Cate Blanchett

Armani Privé, 200.000 de dolari

Superba actriță din „Elizabeth” a dus o rochie Armani Privé, cu care a apărut pe covorul roșu de la Premiile Oscar 2007, direct pe lista celor mai sofisticate piese pe care le-au etalat evenimentele cinematografice de top. Metalizată, versatilă, complet împodobită cu cristale Swarovski, ținuta a fost evaluată la 200.000 de dolari.

Prințesa Diana

Victor Edelstein, 240.000 de lire sterline

859 28 3Sunt peste 35 de ani de la momentul antologic în care Prințesa Diana a dansat cu actorul John Travolta, la o cină în SUA, la Casa Albă. S-a întâmplat în 1985 și regretata Prințesă a Inimilor purta o rochie de catifea făcută la comandă de Victor Edelstein. Piesa a intrat în istorie și a fost inițial scoasă la licitație în scopuri caritabile în 1997, fiind vândută pentru 100.000 de lire sterline. În 2013 era cumpărată din nou, de data aceasta cu 240.000 de lire sterline. Și minunata rochie albastră purtată de Prințesa Diana în 1987, la Festivalul de la Cannes, a fost un succes instantaneu, fiind vândută mai târziu cu suma de 110.000 de dolari.

Amal Clooney

Oscar de la Renta, 380.000 de dolari

Unul dintre cei mai râvniți și mai fermecători burlaci de la Hollywood, George Clooney, a fost vrăjit de frumoasa Amal Alamuddin, care a spus „Da” cererii în căsătorie a starului. Pentru fastuoasa nuntă care a urmat, Amal a optat pentru o creație Oscar de la Renta, cu detalii elaborate din dantelă și cu perle brodate manual, care s-a ridicat la prețul de 380.000 de dolari și a pătruns imediat, grație și farmecului miresei, în galeria celor mai frumoase rochii purtate de celebrități.

Meghan Markle

Givenchy, 387.000 de lire sterline

859 28 4Costul rochiei de mireasă purtată de Meghan Markle în ziua în care s-a căsătorit cu Prințul Harry al Marii Britanii nu a fost comunicat oficial niciodată, dar asta nu i-a împiedicat pe specialiști să estimeze. Astfel, grație designului personalizat, țesăturii și accesoriilor scumpe, voalului imens, brodat cu florile naționale ale statelor care fac parte din Commonwealth, precum și pantofilor, această ținută care a stârnit un trend mondial al simplității sofisticate a fost estimată la circa 387.000 de lire sterline.

Audrey Hepburn

Givenchy, 900.000 de dolari

„Mic dejun la Tiffany” este un film clasic pe care îl apreciază o lume întreagă, generație după generație. În această peliculă memorabilă a strălucit Audrey Hepburn, care a lansat și o ținută legendară - rochia neagră semnată Givenchy, una dintre cele mai faimoase din toate timpurile. În cadrul unei licitații la Casa Christie’s, din New York, piesa a fost vândută cu 900.000 de dolari. De altfel, celebra actriță mai are o rochie pe lista celor foarte scumpe - la festivitatea de decernare a Premiilor Oscar din 1954, vedeta din „Vacanță la Roma” a purtat o rochie Givenchy care în anul 2011 s-a vândut la licitație cu 131.300 de dolari.

Nicole Kidman

Christian Dior, 2 milioane de dolari

859 28 5În 1997, la Premiile Academiei Americane de Film, Nicole Kidman apărea la brațul soțului său de atunci, Tom Cruise, într-o creație concepută de John Galliano sub brandul Christian Dior. Într-o nuanță dificilă de muștar, cu o linie care i-a pus în evidență actriței atuurile fizice, această piesă a fost un succes răsunător, fiind evaluată la nu mai puțin de 2 milioane de dolari, grație nenumăratelor ore de muncă pe care le-a implicat, accesoriilor de excepție și lucrăturii unicat.

Rochia de inspirație folclorică austriacă purtată de Julie Andrews în pelicula „Sunetul muzicii” a fost vândută la licitație cu suma de 1,56 de milioane de dolari

Kate Middleton

Alexander McQueen, 250.000 de lire sterline

Designerul principal al brandului Alexander McQueen, Sarah Burton, a realizat pentru aleasa inimii Prințului William, Kate Middleton, o rochie de mireasă care a generat o adevărată manie globală a copierii modelului. Piesa, având o broderie de excepție, din dantelă, care a costat 250.000 de lire sterline, a fost începutul a ceea ce astăzi este considerat stilul Ducesei de Cambridge, o inspirație globală, definiția eleganței.

Marilyn Monroe

William Travilla, 5,6 milioane de dolari

Există o rochie pe care o știe toată lumea - creația ivoire, semnată de William Travilla, pe care a purtat-o neuitata Marilyn Monroe în legendara scenă a metroului, în filmul „Șapte ani de căsnicie”, din 1955. Piesa cu fustă plisată care a aprins imaginația a milioane de bărbați din toată lumea s-a vândut cu 5,6 milioane de dolari, în cadrul unei licitații care a avut loc în Beverly Hills, în 2011.