Main menu

header

850 5 1de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Pentru multe persoane, atunci când vine vorba despre identificarea produsului potrivit pentru stilizarea sprâncenelor, lucrurile pot deveni complicate, întrucât această zonă a feței are o mare importanță pentru ansamblul chipului, pentru simetrie, estetică și impactul privirii. În aceste condiții, specialiștii oferă câteva trucuri utile.

Potrivire la culoarea părului

850 5 2În timpuri în care sprâncenele se poartă cu aspect natural, mai groase și vizibile, este imperios necesar să fie aranjate impecabil, în armonie cu părul și cu forma feței. Ce nuanță de sprâncene vi se potrivește, într-o gamă atât de extinsă de opțiuni și cu o multitudine de posibilități de colorare a părului? Prima regulă, potrivit experților, este alegerea finisajului dorit. „Pentru o sprânceană mai naturală și mai subtilă, încercați să potriviți produsul pentru sprâncene exact la culoarea părului. Pentru cei care caută sprâncene ceva mai vizibile sau au părul vopsit, se poate opta pentru o nuanță mai închisă decât tonul natural al părului”, explică Jaimineey Patel, de la Blink Brow Bar, din Londra.

Tonuri reci pentru blonde

Pentru că regula principală atunci când vine vorba despre stilizarea sprâncenelor este nuanța părului, specialiștii recomandă ca în cazul persoanelor cu părul blond, să se utilizeze tonuri mai reci și ușor mai închise decât cel al podoabei capilare. Dacă părul are nuanțe de platină sau de șampanie, este indicat un creion pentru sprâncene în nuanțe de cenușă. Dacă șuvițele sunt blond auriu sau caramel, se poate stiliza cu maro deschis.

Castaniu pentru brunete

850 5 3Pentru persoanele brunete, experții recomandă potrivirea nuanțelor de castaniu, până se obține un ton mai puțin întunecat decât culoarea părului. „Dacă aveți dubii, puteți combina oricând produsele existente pentru sprâncene, pentru a adăuga tonuri calde sau reci, toate variațiuni pe tema castaniului”, recomandă Power. Aceeași regulă este valabilă și pentru persoanele cu părul negru, o culoare identică pentru sprâncene nefiind recomandată, din cauza aspectului de artificial. Nuanța potrivită a sprâncenelor pentru părul negru este un maro mai rece, cu tonuri medii.

Maro cald, deschis, pentru roșcate

Părul roșcat este cel mai greu de potrivit cu o pereche de sprâncene perfecte. „Puteți opta pentru un maro cald, deschis sau în tonuri m ai roșii pentru cei cu sprâncene întunecate”, indică Power. Așadar, dacă aveți părul roșu deschis, puteți încerca un blond auriu pentru sprâncene, iar dacă părul este foarte bogat și de un roșu intens, un gel cu o umbră de nuanță roșie va avea efectul scontat. „Gelurile sunt cele mai bune pentru a oferi o cantitate subtilă de culoare sprâncenelor, iar creioanele sunt excelente pentru un aspect mai definit”, spune Patel.

Efectul 3D conferă aspect natural

Pentru ca aspectul final al sprâncenelor să nu fie unul artificial, rigid, este de preferat ca nuanțele care s-o dea pe cea finală să fie amestecate și combinate. Pentru un finisaj cât mai natural, încercați să creați un efect 3D: începeți prin a completa zonele rare cu pulbere pentru sprâncene sau creion, apoi adăugați ceva mai multă adâncime cu un gel. „Folosiți întotdeauna mai multe produse, un creion și un gel, o pudră și o pomadă etc. Acest lucru va adăuga textură, lăsând sprâncenele să pară mai pline și mai realiste. Pentru dimensiuni și adâncime, utilizați produse în nuanțe ușor diferite”, recomandă Laurretta Power, stilist la Benefit Cosmetics, din San Francisco.