Main menu

header

847 30 1de Irina Țolea şi Florica Pintea

Luna septembrie aduce în fața publicului o serie de evenimente de anvergură și artiști celebri strălucesc din nou în fața publicului. Concerte extraordinare, come- dii, drame și thrilleruri polițiste își fac loc în agenda stagiunii. În continuare vă recomandăm câteva reprezentații de neratat în această săptămână.

„Și cu pisica ce-ați făcut?”, la Teatrul Național din Capitală

O nouă comedie spumoasă, cu o distribuție de zile mari, se lansează în această săptămână la Teatrul Național din București. Pe 6 septembrie, de la ora 20:00, la Sala Mare, are loc prima reprezentație a spectacolului „Și cu pisica ce-ați făcut?”, de Lia Bugnar, o producție antrenantă, plină de umor și răsturnări de situație, inspirată din realitatea zilelor noastre. Intriga pornește de la o temă clasică în societatea actuală: un nepot risipitor și dependent de jocurile de noroc, râvnește la avuția mătușii sale bogate. De aici pornesc o serie de încurcături și situații neașteptate, remarcabil construite de protagoniștii Rodica Mandache, Marius Manole, Medeea Marinescu, Maria Buză, Lia Bugnar și Anghel Damian. Repetițiile pentru acest proiect au început încă din perioada de izolare, iar artiștii așteaptă cu nerăbdare reacțiile publicului, textul fiind menit să provoace, să stârnească emoție, suspans și multe hohote de râs.

Jose Carreras, Concert Extraordinar la Oradea

Eveniment unic pentru melomanii din vestul țării și nu numai. La 74 de ani celebrul tenor spaniol Jose Carreras revine în România și va susține, pe 6 septembrie, un Concert Extraordinar, în premieră, în Piața Unirii din Oradea. Marele tenor va fi acompaniat de instrumentiștii Filarmonicii de Stat din Oradea, sub bagheta maestrului David Ghimenez. Considerat unul dintre cei mai importanți artiști lirici ai lumii, Jose Carreras are o carieră de peste 50 de ani în care a interpretat peste 80 de roluri pe cele mai mari scene lirice ale lumii. În România, Jose Carreras a mai cântat la București, în anul 2015, la Romexpo. Invitata specială în concertul de la Oradea este tânăra soprană româncă, născută în Chicago, Laura Bretan (câștigătoare a concursului „Românii au talent” și finalistă la „America’s Got Talent”), care la numai 19 ani va interpreta în deschiderea evenimentului mai multe piese solo, dar și trei piese în duet cu renumitul tenorul de origine catalană. Organizatorii au pus la dispoziție aproximativ 2.000 de locuri pentru acest eveniment, prețul biletelor fiind cuprins între 85 și 200 de lei. Concertul va începe la ora 20:00, accesul publicului fiind permis începând cu ora 18:30.

„Sonată de toamnă”, avanpremieră la Teatrul Nottara din Capitală

847 30 2Luna septembrie începe cu lansarea unui titlu sugestiv pe scena Teatrului Nottara din București: „Sonată de toamnă”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Inspirată de textul lui Ingmar Bergman, piesa tratează un subiect dureros, încă actual mai ales în România: efectele dezrădăcinării familiale. O pianistă celebră, dedicată unei cariere de succes, se întoarce după mulți ani la fetele sale, abandonarea acestora fiind prețul plătit pentru momentele de strălucire sub lumina reflectoarelor. Vizita scurtă și intempestivă a mamei faimoase în căminul modest și viața plină de suferință a fiicelor sale stârnește furie, regrete, răscolește amintiri și lucruri nespuse se fac auzite. Protagoniștii spectacolului (Victoria Cociaș, Laura Vasiliu, Sorina Ștefănescu și Dan Bordeianu) transpun pe scenă o poveste provocatoare, ce vorbește despre dragoste, lipsa ei, speranță și iertare. Primele reprezentații vor avea loc pe 3 și 5 septembrie, de la ora 18:00, la Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara.

Șerban Gomoi și Cristi Iacob, pe urmele lui Jack Spintecătorul

Crime, mistere și suspans într-un nou thriller lansat de Compania Avangardia în acest weekend. Pe 5 septembrie, de la orele 16:00 și 20:00, la Sala Rapsodia din Capitală, au loc primele reprezentații ale spectacolului „Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul”, în regia lui Richard Reguant. Acțiunea se petrece în Londra anilor 1880 și aduce sub lumina reflectoarelor ancheta demarată de celebrul detectiv Sherlock Holmes, la solicitarea Scotland Yard, pentru a-l descoperi pe temutul ucigaș. Textul este inspirat de legenda criminalului în serie care a terorizat capitala britanică și de notițele celebrului autor Arthur Conan Doyle, creatorul seriei de romane și povestiri polițiste avându-l ca erou principal pe Sherlock Holmes (interpretat acum de Șerban Gomoi). Bineînțeles, din poveste nu lipsesc meticulosul doctor John H. Watson (Cristi Iacob) și celebra spioană Irene Adler (Ana Odagiu). Din distribuție mai fac parte: Alex Conovaru, Pavel Bârsan, Andreea Mateiu, Victor Bucur, Alexandra Aga, Andreea Hristu, Daniel Burcea și Vitalie Bichir. Investigația plină de aventuri a celebrului detectiv scoate la lumină adevăruri nebănuite. În același timp piesa abordează discret problematica dualități binelui și răului și lupta pe care fiecare individ o duce pentru a alege între acestea.

Teatrul de Artă din Capitală lansează comedia „Extraconjugal”

847 30 3De ce e în stare un bărbat surprins de criza vârstei mijlocii? Ce fantezii are și ce învață din această experiență puteți afla urmărind comedia „Extraconjugal”, de Neil Simon, în regia lui George Dogaru, prezentată în avanpremieră de Teatrul de Artă, pe 4 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Capitală. Textul provocator și plin de ritm ne invită în universul lui Barney, care deși are o căsnicie frumoasă, doi copii, o carieră de succes, simte că unele lucruri au rămas nebifate în agenda personală și decide să-și încerce norocul pe teritoriul neexplorat al aventurilor amoroase. Doar că un bărbat onest, timid și fără experiență nu se transformă peste noapte într-un Don Juan și toate femeile întâlnite îl fac să ajungă la o concluzie neașteptată. Într-un tandem plin de surprize și energie protagoniștii Andreea Mateiu și George Constantinescu umplu scena cu trăiri pasionale și replici, spumoase, demonstrând publicului, într-un mod aparte, cât de serios rămâne subiectul căsniciei. Următoarele reprezentații au loc pe 15 și 16 septembrie, de la ora 19:15, la Teatrul de Artă din București.

Menționăm că informațiile prezentate în cadrul rubricii „Scena și Ecranul” pot suferi modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice.