Main menu

header

832 2 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Satul Mara se mândrește cu un ambient de... fotoshop situat chiar în inima Maramureșului. Face parte din comuna Desești, la 40 km nord-vest de Baia Mare, pe DN18 spre Sighetul Marmației, aflat la 26 km. Natura a fost darnică și locuitorii, ca și turiștii, se pot bucura de peisaje de poveste în toată zona care împresoară localitatea.

Tradiție și modernism la 100 de metri înălțime

Sunt pensiuni pentru toate gusturile, la propriu și la figurat, de asemeni pentru toate... buzunarele, în Mara. Dacă vă place peștele, găsiți și păstrăvării acolo, la munte. Întrebați de Alex sau de... Mara! Un loc de-a dreptul spectaculos unde v-ați putea petrece concediul în această vară este o... piscină pe coasta unui deal, la peste 100 m altitudine, cu o priveliște panoramică de vis. „Piscina pă Coastă” - chiar așa se numește pensiunea - respectă în design tradițiile zonei, chiar și terasa din jurul bazinului fiind construită, exclusiv, din lemn.

Monumente istorice din patrimoniu UNESCO la doi pași

Pe lângă odihnă și baie ca la... mare, meniuri tradiționale ca la... mama maramureșeană acasă, horincă mărgelată considerată... medicament curat, în apropiere, adică în celelalte două sate ale comunei, puteți vizita două obiective turistice deosebite: biserica de lemn din Desești, monument istoric din patrimoniu UNESCO și biserica de lemn din Hărnicești, „numai” monument istoric... Asta dacă nu sunteți prea obosiți de plimbările cu care vă tentează pădurile de pe dealurile dimprejur.

Cele mai importante obiective turistice din zonă sunt Cimitirul Vesel de la Săpânța (45 km), Memorialul Durerii (27 km), Mănăstirea Bârsana (32 km), Mocănița (71 km), Biserica Șurdești, cea mai înaltă biserică de lemn din lume, monument UNESCO (36 km)