Main menu

header

832 27 1de Ștefania Băcanu şi Daniel Şuta

Mașinile Google Street View au început actualizarea străzilor din România și timp de șase luni vor străbate țara dintr-un capăt în altul pentru a fotografia toate șoselele, oferindu-le, astfel, oamenilor posibilitatea să găsească destinațiile mai ușor. Imaginile vor fi captate din mers, cu ajutorul unor camere performante, montate pe autoturisme. Ultima actualizare a străzilor din România a fost în 2019.

Traseul cuprinde 100 de localități

În această primăvară, mașinile Google Street View s-au întors în România pentru a actualiza imaginile locale din Google Maps, timp de șase luni. Traseul va cuprinde 100 de localități și vor fi fotografiate toate șoselele și drumurile de legătură. Aceste autoturisme sunt dotate cu șapte camere care captează imaginile din mers. În acest fel, oamenii pot vedea reproducerile la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe sau chiar din natură. „Din martie până în octombrie, mașinile vor tranzita România și vor face actualizări. În planul de traseu, sunt 100 de localități și zonele din jur. Autoturismul traversează localitățile pe care le are în traseu și cu acel tracker pe care îl are deasupra ei, care are șapte camere, fotografiază la 360 de grade imaginile și le actualizează pe cele pe care le-a făcut ultima oară. Practic, ca om virtual, te plasezi într-un anumit loc și te întorci efectiv 360 de grade în jurul tău și vezi tot ce este în jurul unei anumite locații”, a explicat Elisabeta Moraru, reprezentant Google România.

La noi se utilizează din 2010

Mașinile Google Street View vor acoperi toată România, de la București, Constanța, Ploiești, Pitești sau Pașcani, până la Sibiu, Cluj-Napoca, Arad sau Sighetul Marmației. Serviciul Google a preluat peste 16 milioane de kilometri de drumuri și șosele cu imagini Street View, o distanță care ar putea înconjura globul de peste 400 de ori. Serviciul Street View este disponibil în România din 2010, atunci când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în doi ani mai târziu, când au fost preluate imagini de pe 40.000 de kilometri de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe, adăugându-se diferite obiective turistice, ultimul update realizându-se în 2019.

Statisticile arată că 2 din 3 români care utilizează internetul în mod obișnuit folosesc și serviciul de hărți de la Google

Serviciul este disponibil în peste 85 de ţări

Serviciul Street View este oferit de google maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de țări de pe tot globul, inclusiv în Arctica și Antarctica. Cu ajutorul acestui serviciu, disponibil și pentru telefoanele mobile, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică și chiar spațiu. Extinderea Street View în România se face aproximativ din doi în doi ani, fiind actualizate, de fiecare dată, imagini din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a fost în 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șosele care le conectează.