Main menu

header

831 23 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Vestimentația din piele nu a ieșit niciodată complet din prim-planul modei, stând cu deplină eleganță în mai toate dressingurile personelor care țin la stil și confort. Sezonul rece actual marchează o revenire în forță a hainelor din piele, cu accent pe variantele trenci și piesele de lungime medie.

Siluetă marcată, nuanță deschisă

Combinație de nostalgie și modernitate, haina din piele a sezonului actual este puternic popularizată de vedete, grație capacității de a complimenta orice vârstă și orice siluetă. De o versatilitate care i-a asigurat rezistența în timp, haina din piele care pornea la drumul strălucitor al modei de top cu geaca „de motor” a anilor 1950 vine în toate formele și culorile, trendul cel mai actual fiind modelul trenci sau piesele de lungime medie, într-o enormă paletă de modele și culori. „Haina ultramodernă din piele este cea care marchează silueta și creează un aspect curat, eventual într-o culoare neașteptată și destul de deschisă cât să poată fi potrivită oricărui moment al zilei”, recomandă designerul Erin Conry Webb.

Cinci piese pentru o garderobă completă

831 23 2Pentru livrarea către clientela fascinată de seria „Matrix” a pieselor dorite, creatorii de vestimentație din piele propun variațiuni foarte confortabile la purtare, dar pline de eleganță, cu lungimi între nivelul genunchiului și gleznă, eventual în culori deosebite sau pur și simplu în negru, variantă foarte populară printre vedete, cu Kaia Gerber, Lily-Rose Depp, Sofia Carson sau Bella Hadid printre cele mai vizibile promotoare ale trendului. „În acest sezon, cinci piese esențiale din piele vă pot asigura o garderobă aproape completă și de un stil impecabil: un trenci cu aplicații metalice, strâns în talie, un blazer pentru birou, o geacă oversize pentru cumpărăturile la magazin și un pantalon model anii 1990 pentru o întâlnire cu prietenii la terasă”, detaliază Conry Webb.

Geaca, marcă a femeii puternice

831 23 3Geaca domină de multe decenii moda de fiecare zi. Aproape nu există garderobă care să nu includă o astfel de piesă, de o uimitoare versatilitate. Ieșit de mult timp din sfera iubitorilor stilului rock, acest tip de vestimentație asigură eleganță, rezistență, aspect tineresc și atitudine rebelă, plus confortul utilizării. De pildă, potrivit specialiștilor, o geacă din piele simplă, într-o culoare închisă, va structura un bust impozant, iar o variantă cu aplicații și buzunare va da amplitudinea necesară unor umeri înguști. În plus, geaca din piele este o marcă a femeii puternice, Gretchen Whitmer, guvernator al statului american Michigan, fiind una dintre cele mai vizibile femei politician de succes care poartă frecvent geacă din piele.

Lungimea medie, etern adaptabilă

O haină din piele de lungime medie este nu doar piesa momentului, ci și ocazia de a adapta propriei siluete și gustului personal o vestimentație fără vârstă. Poate încheia cu succes o ținută care implică o rochie, întrucât creează imaginea de siluetă „A”, fluidă, care înalță. Specialiștii propun combinația cu o pereche de cizme înalte sau, în cazul în care bustul este impozant, chiar o rochie decoltată, cu cizme scurte și haina de piele care să ducă cu gândul la ținuta unei femei conștiente de ea însăși. De asemenea, în combinație cu fustă, geaca din piele de lungime medie poate complimenta o țesătură cu aspect pufos, foarte la modă în sezonul actual, sau o fustă tot din piele, în condițiile în care combinația cromatică este una perfectă.

Pantalonul - eleganță și structură

831 23 4Un pantalon de piele este mai puțin dificil de purtat decât ar părea la prima vedere. Ca orice piesă din această gamă, are avantajul de a structura aspectul picioarelor, de a masca eventualele imperfecțiuni și este la fel de confortabil ca o pereche de jeanși, dar adaugă eleganță și poate veni într-o gamă uimitoare de culori, ce vă pot scoate imediat din anonimat, indiferent de simplitatea celorlalte elemente ale ansamblului. Sofisticați și plini de personalitate, pantalonii din piele sunt potriviți oricărui moment al zilei și majorității ocaziilor, de la o scurtă incursiune la magazinul din colț până la un cocteil cu pretenții, după-amiază.

Rochia, un accent SF

Tot mai populară, rochia din piele poate fi unul dintre cele mai îndrăznețe mesaje transmise prin vestimentație. Trimițând cu gândul la era colonizării spațiului extraterestru, simplă și lipită de siluetă sau cu aplicații inspirate care să avantajeze imaginea și să echilibreze ansamblul, rochia din piele poate fi deopotrivă scurtă, medie sau lungă, în culori vii sau neutre, cu orice croială care personalizează și scoate în evidență. O astfel de piesă este, de asemenea, o opțiune pentru o criză de timp, pentru un eveniment neașteptat care cere eleganță și stil, pentru majoritatea codurilor vestimentare și pentru transmiterea prin vestimentație a simbolisticii ultramoderne.

Sacoul - o piesă cu o mie de combinaţii

831 23 5Un sacou din piele roșie, de pildă, combinat cu o fustă și o bluză în culori neutre, poate fi o ținută deosebită pentru birou. Iar cele o mie de posibilități de a-l combina pot face ca această piesă să devină ușor una centrală pentru ansamblurile zilnice. Ușor, rezistent, elegant, avantajos pentru orice siluetă, sacoul din piele poate fi purtat în fiecare zi, dimineața la ședință, după-amiaza la conferințe sau seara, la o întâlnire cu amicii. În același timp, formulele sofisticate de sacouri din piele stau la loc de frunte în multe ținute de gală, având aceeași combinație de funcționalitate, eleganță și linie impecabilă, care reprezintă reperele generale ale pieselor din piele.

„Nu ezitați să vă jucați cu piesele din piele, îndrăzniți combinații care să vă sublinieze stilul și să vă evidențieze personalitatea“ (designer Nour Hammour)

Opţiune elegantă pentru covorul roşu

831 23 6Ținutele din piele cer, neîndoielnic, și o atitudine pe măsură. O demonstrează Sofia Richie, care nu ezită să combine piele cu piele, inclusiv pe covorul roșu sau la evenimente în care vedetele se află într-un prim-plan ce este comentat îndelung mult timp după ocazia respectivă. Efectul este cel scontat: eleganță, sofisticarea simplității, un aer rock în ton cu epoca în care se redescoperă cu nesaț muzica trupei Queen, contrast fermecător și o îndrăzneață marcare a siluetei, toate într-o ținută care include foarte multă piele. Promotoare ale tendințelor, vedetele demonstrează că pantalonul din piele poate face o siluetă să arate formidabil, fusta poate conferi o senzualitate irezistibilă, trenciul înalță, sacoul avantajează, rochia evidențiază.