Main menu

header

799 31 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Şuta

Se spune că toată lumea se naște să câștige, dar pentru a fi câştiga ceva, în primul rând trebuie să crezi. Unii își fac planuri, alții se pregătesc continuu, dar există și oameni pe care soarta îi aruncă fericit în față. Mariana Deleanu, câștigătoarea autoturismului Dacia Logan în urma participării la concursul „Prinde viteză cu… Taifasuri” nu s-a gândit niciodată că va trăi momentul unei bucurii atât de depline. Deși, undeva în adâncul sufletului, a sperat. Și iată că acum este mândră de victoria sa! Un interviu de adâncime cu Mariana Deleanu, o doamnă norocoasă, care își trăiește viața cu multă demnitate.

„Bucuria asta cred că Dumnezeu mi-a adus-o”

- Felicitări pentru câștigarea Premiului cel mare. Cum ați reacționat când ați aflat această veste extraordinară?

- Pur și simplu, nu mi-a venit să cred când am auzit. Prima dată am primit vestea de la un consătean ce are teren la noi. El auzise de la televizor. Mi-am sunat atunci copiii, nici ei nu au știut cum să reacționeze. Ulterior, au urmărit și ei noaptea emisiunea. Când și-au dat seama că am câștigat, au început să sară prin casă de bucurie. (râde)

- Ați sperat că veți fi în rândul norocoșilor?

- M-am gândit, dar nu am crezut! Însă am înțeles că dacă nu sunt atât de sănătoasă pe cât mi-aș dori, sunt foarte norocoasă. Și sper așa să fie în continuare. Însă și norocul acesta cred că tot Dumnezeu mi l-a adus. Eu sunt un om cu multă credință și niciodată Domnul nu m-a lăsat la greu. Trăiesc cu convingerea că orice și oricât de multe probleme ar avea cineva, dacă va fi cu sufletul curat și se va ruga, Dumnezeu va vedea și-l va scoate negreşit din situațiile cele mai grele. Cred că dacă toți ne-am întoarce la credința adevărată și am începe să-l iubim pe Dumnezeu cu tot sufletul nostru, n-ar mai fi atât de multe nenorociri pe pământ. Din nefericire însă, noi nu suntem în stare să ne facem bine unii la ceilalți... Am o hernie de disc care nu mă lasă deloc să fiu așa cum mi-aș dori, însă recunosc că nici eu nu mă menajez. Am fost operată de două ori, dar tot nu mi-am rezolvat problema. Mi s-a spus să nu ridic mai mult de două kilograme, însă sunt o fire activă și cu greu pot să stau liniștită.

„Autoturismului i-am pus numele Norocoasa”

799 31 2- Care este primul lucru pe care l-ați făcut atunci când ați intrat în posesia mașinii?

- Am plecat toată familia la munte. I-am făcut rodajul. În plus, a fost și sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, când mi-am sărbătorit ziua numelui. Deși nu am stat atât de mult cât ne-am fi dorit, ne-am simțit extraordinar și abia așteaptăm să ne facem puțin timp să ajungem și în alte locuri. Ne-am bucurat de mașina nouă!

- Multă lume își sfințește mașina atunci când o achiziționează. În cazul dumneavoastră, cum a fost?

- Noi mai avem mașini și pe toate le-am sfințit. Așa am procedat și cu aceasta pe care am câștigat-o. În plus, la toate auto- turismele avem icoane și suntem convinși că astfel Divinitatea ne protejează.

- I-ați pus și un nume mașinii noi?

- Da, am numit-o Norocoasa. Mi s-a părut că i se potrivește cel mai bine.

- Mașina va rămâne la dumneavoastră? Aveți permis de conducere?

- Eu nu, din păcate, și e cam târziu să mă apuc de învățat. Dar are soțul, și băiatul, și fata. Dar mașina va rămâne pe numele meu. Am copii mari. Băiatul are 28 de ani și fata 23 de ani și stau deocamdată cu noi. Fata lucrează la asociația noastră, ea a terminat Management în Alimentație și Agronomie. Băiatul e încă student la Facultatea de Agronomie.

„În Taifasuri, cel mai mult mă interesează paginile de Farmacia Verde”

- De când sunteți cititor al revistei „Taifasuri” și ce vă place cel mai mult?

- Cred că de prin 2010 și de atunci avem abonament. Ne-am obișnuit atât de mult cu această revistă încât abia așteptăm să vedem ce mai apare în numărul următor. E greu de zis ce mă încântă cel mai mult în revista dumneavoastră. Ar fi prea mult dacă aș spune că îmi place totul? Dar cel mai mult mă interesează paginile în care prezentați remedii pentru sănătate, Farmacia Verde. Oamenii au nevoie de tot mai multe sfaturi legate de plante. Până la urmă, ne vom întoarce toți la natură, pentru că ne-a vindecat dintotdeauna.

- Cu ce vă ocupaţi timpul?

- Noi muncim în agricultură. Avem terenuri în arendă, vreo 400 de hectare. Eu țin contabilitatea firmei. În aceste condiții, vă dați seama că este greu să ai vreun liber. Totdeauna se găsește ceva de făcut. În plus, nu e deloc simplu să lucrezi cu oamenii. Trebuie mereu să ai grijă ca toate lucrurile să fie în ordine. Mai ales acum, în perioada toamnei, e și mai mult de muncă. Doar duminică dacă reușim să ne relaxăm puțin.

„Viaţa e mult prea dură şi greu reuşim să ne mai facem mici plăceri”

- Când găsiți acel timp liber de care vorbeați, ce vă place să faceți?

- Când timpul îmi permite, îmi place să citesc, să mă uit la televizor, să mă plimb. Dar viața asta e mult prea dură și cu greu reușim în ziua de astăzi să ne mai facem mici plăceri.

- Majoritatea celor care sunt cititori fideli ai revistei „Taifasuri” spun că și-au făcut colecție de reviste. La dumneavoastră, care e situația?

- Și eu am colecție și întotdeauna când am nevoie de vreo rețetă de sănătate, răsfoiesc revistele. Le recitesc pentru că mereu găsesc tot ce am nevoie pentru diferite probleme. După cum spuneam, din toate revistele de pe piață am ales „Taifasuri” și voi rămâne cititor fidel al dumneavoastră. Vă mulțumesc că existați și că ne faceți săptămânal viața mai frumoasă. Vă mulțumesc pentru premiu și vă doresc să aveți viață lungă, cu multe realizări. Cititorilor le spun să cumpere mereu revista și sigur vor fi norocoși așa cum am fost și eu!

„Am abonament de vreo 10 ani la revista «Taifasuri», am păstrat colecţia și întotdeauna când am nevoie de vreo rețetă de sănătate recitesc revistele pentru că mereu găsesc tot ce am nevoie pentru diferite probleme“

„Îmi doresc să fiu bunică“

- Care este cea mai mare dorință a dumneavoastră?

- Să fiu sănătoasă și să-mi dea Dumnezeu putere de muncă. Până la urmă, în viață e cel mai important lucru. Dacă nu ai sănătate, indiferent cât de mulți bani ai avea, nu-ți folosesc. Și îmi doresc să fiu bunică. Iubesc copiii și abia aștept să mă văd și în această ipostază minunată.