Main menu

header

798 30 1de Irina Ţolea şi Florica Pintea

Mult aşteptata redeschidere a sălilor de spectacol se produce timid, îngreunată de reglementările impuse de pandemie, care restricţionează semnificativ actul artistic. Până la intrarea în sală însă, profitând de toamna blândă, artiştii exploatează alternativa generoasă a întâlnirii cu publicul în aer liber. Spectacole de succes, cu distribuţii impresionante, concerte inedite şi show-uri în premieră sunt anunţate în agenda săptămânii din care vă prezentăm câteva evenimente de neratat.

Catrinel Dumitrescu şi Victoria Cociaş au un mesaj răspicat: „Aici nu-i de joacă”

Una dintre producţiile de succes ale Teatrului Nottara revine în atenţia publicului în cadrul stagiunii estivale. La 10 şi 17 septembrie, la Terasa Teatrului Ţăndărică din Capitală puteţi urmări, de la ora 20:00, spectacolul „Aici nu-i de joacă”, o comedie fermecătoare, care vorbeşte despre prietenie, dragoste şi umanitate. Piesa spune povestea a două femei aparent diferite, din clase sociale vizibil distanţate, pe care destinul le aduce împreună în perioada sărbătorilor. Ce au în comun directoarea unei firme de publicitate (Victoria Cociaş) şi instala- toarea cu program non-stop (Catrinel Dumitrescu) şi cum se leagă o relaţie specială, aflaţi urmărind o comedie originală, plină de candoare, umor şi răsturnări de situaţie.

Premieră la Cluj: Ovidiu Lipan-Ţăndărică şi Maia Morgenstern în „Terranova, renaşterea spiritului”

798 30 2În cadrul microstagiunii estivale Opera Summer Hub 2020, Opera Naţională din Cluj-Napoca lansează concertul extraordinar „Terranova, renaşterea spiritului”, un spectacol prezentat în premieră absolută la 11 septembrie, de la ora 19:30, în Amfiteatrul verde al Cluj Innovation Park. Evenimentul invită spectatorul să redescopere magia ritmului, farmecul muzicii şi forţa actului teatral, într-o experienţă artistică inedită ce îi reuneşte pe aceeaşi scenă pe Ovidiu Lipan-Ţăndărică, Maia Morgenstern, Irina Baianţ şi Florin Estefan. Un detaliu inedit îl constituie formula originală de prezentare, spectatorii fiind invitaţi să vizioneze acest concert în aer liber de pe propriile pături, conform conceptului Opera Picnic în preţul biletului fiind inclus şi un coş de picnic cu produse special pregătite de bucătari celebri din Cluj.

„Balul”, istoria României evocată în paşi de dans la Sibiu

798 30 3Iubitorii Thaliei din Sibiu se pot bucura din nou de producţiile Teatrului Naţional „Radu Stanca”, a cărui echipă a revenit pe scenă la început de toamnă. În spaţiul outdoor al Fabricii de Cultură din Sibiu puteţi urmări la 10 septembrie, de la ora 20:00, comedia romantică „Steaua fără nume”, după Mihail Sebastian. Povestea de dragoste imposibilă, magic conturată prin intersectarea întâmplătoare a două lumi diferite, este fermecător ilustrată în montarea regizorului Florin Coşuleţ. De asemenea, la 12 şi 13 septembrie, în aceeiaşi locaţie, de la ora 20:00, este programat spectacolul de teatru-dans „Balul”. Regizorul Radu Alexandru Nica invită publicul la o călătorie prin istoria României din ultimii 100 de ani, povestită inedit, fără cuvinte, doar în paşi de dans. „Balul” evocă perioade simbolice prin intermediul poveştilor personajelor, împachetând discret realitatea într-un ambalaj de ficţiune.

Profesorul Cristi Iacob, susţine „Lecţia” din Grădina Filipescu-Cesianu din Capitală

798 30 4Unul dintre cele mai jucate texte ale lui Eugen Ionesco îşi face loc în agenda spectacolelor outdoor din Capitală. La 11 septembrie, de la ora 20:30, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, Teatrul Mic prezintă spectacolul „Lecţia”, de Eugen Ionesco. Montarea curajoasă propusă de Radu Iacoban parcurge treptat secvenţele textului, pornind de la o dimensiune comică spre una dramatică, pentru a încheia într-o notă de thriller, tot acest traseu fiind inspirat dozat în ritm şi intensitate. Provocatorul text ionescian constituie o partitură de excepţie pentru cei trei protagonişti: Cristi Iacob (profesorul), Liliana Pană (Marie) şi Silviana Ionescu (eleva) al căror joc descoperă, filtrează şi amplifică energiile scenei.

„Andrieş în aer liber”, la Teatrul de Vară „Mihai Eminescu” din Bucureşti

După o lungă absenţă, îndrăgitul cantautor Alexandru Andrieş revine în faţa publicului într-un concert live. Deşi anul trecut şi-a şocat fanii lansând un album care sugera retragerea sa din muzică („Andrieş iese la pensie”) şi apoi un altul care-i anunţa o revenire explozivă în stil Bruce Willis („Greu de pensionat”), celebrul muzician îşi continuă relaţia cu publicul, iar la 12 sep- tembrie, de la ora 20:00, va susţine pe scena Teatrului de Vară „Mihai Eminescu” din Bucureşti spectacolul intitulat „Andrieş în aer liber”. Artistul promite o seară plină de energie şi surprize, în care îi va avea ca parteneri de scenă pe: Berti Barbera, Călin Grigoriu, Maria Ioana Mintulescu şi Sorin Romanescu.

„My Fair Lady”, în Grădina Operei din Braşov

798 30 5Refrenele vesele şi pline de temperament ale renumitului spectacol „My Fair Lady” vor răsuna live la Poalele Tâmpei. La 12 septembrie, de la ora 18:00, la scena deschisă în curtea Operei din Braşov, iubitorii genului liric sunt invitaţi să urmărească în aer liber un show efervescent ce reuneşte cele mai reprezentative momente ale musicalului inspirat de piesa „Pygmalion”, a lui George Bernard Shaw. Partiturile memorabile care au făcut celebră istoria transformării spectaculoase a florăresei Eliza Doolitle într-o veritabilă Lady, se bucură de interpretarea soliştilor: Corina Klein, Liviu Iftene, Lorand Cristian, Dan Popescu, Nora Vlad şi Cristina Roşu.