Main menu

header

756 10 1de Ştefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Gena Rusu (medalion) a fost mai întâi profesoară de limba română, timp de opt ani, apoi a urmat o carieră în jurnalism. O meserie frumoasă, pe care o făcea cu drag, dar care îi ocupa foarte mult timp. Şi-a pus mereu întrebări despre viaţă, existenţă, destin, viitor şi rolul nostru pe pământ. Nu a găsit răspunsuri clare, motiv pentru care, undeva prin 2002, a ales să se documenteze mai mult şi să îşi poată răspunde singură la aceste întrebări. A reuşit să desluşească mare parte dintre misterele care i-au invadat mintea ani la rând. Acum, este specialist în Coloanele Destinului sau astrologia chineză tradiţională şi ajută oamenii să îşi înţeleagă menirea şi rostul pe acest pământ. Gena a explicat cum funcţionează, cât de importante sunt informaţiile despre aspectele vieţii noastre şi, mai ales, când ar trebui accesate.

„Pot afla informaţii esenţiale despre toate aspectele vieţii”

- Ce înseamnă Coloanele Destinului?

- Coloanele Destinului înseamnă astrologie chineză tradiţională. Cu ajutorul ei fac predicţiii, însă mai important de atât este faptul că pot afla informaţii esenţiale despre toate aspectele vieţii: sănătate, bani, carieră, căsnicie, copii, relaţionare etc. Şi astfel pot îndruma clientul în direcţia cea mai bună pentru el. Uneori, asta înseamnă ca el să facă anumite eforturi de a se transforma la nivel de convingeri, programe şi tipare mentale limitative, însă totul este spre binele lui superior. Alegerea de a acţiona este a lui.

- Poţi realiza diagrama unui nou-născut?

- Da, se poate realiza diagrama Destinului unui nou-născut. Şi chiar este indicat să se întâmple asta, fiindcă există situaţii în care, încă din primii ani de viaţă, sunt dezechilibre în Destin, iar părintele poate ajuta copilul. Spre exemplu, există situaţii în care copilul are de învăţat lecţia încrederii în sine şi trece prin mai multe etape. La început este foarte ruşinos, se ascunde după fusta mamei. Este important să îl laşi să evolueze în ritmul lui şi să îl susţii prin afirmaţii şi cu iubire, fiindcă mai întâi capătă încredere în mama lui, abia apoi în el. Dacă mama insistă ca el să iasă în faţă şi să interacţioneze cu persoane necunoscute sau să spună poezia la grădiniţă şi îl mai şi ceartă sau îl pedepseşte, eşecul procesului său interior este garantat. În loc să aibă încredere în el, va vedea lumea ca fiindu-i ostilă, iar atitudinea mamei îi creează convingerea că nu este iubit şi nu este acceptat aşa cum este. Iar mai târziu, ca adult, va manifesta aceste convingeri şi mama se va întreba ce este în neregulă cu copilul ei de are eşec după eşec în toate aspectele vieţii sau, în cazuri fericite, doar în relaţia cu partenerul de viaţă.

„Ai şansa de a lucra cu tine, pentru a schimba predispoziţia”

756 10 2- Care sunt elementele sau semnele pe care le vezi într-o diagramă sau Harta Destinului?

- Presupun că te referi la aspectele de viaţă. Într-o Hartă a Destinului sunt codificate toate informaţiile despre viaţa omului şi, în funcţie de etapa prin care trece, poţi insista asupra celor mai importante informaţii pentru el, în momentul respectiv, sau poţi vorbi la nivel general despre toată viaţa lui, până la bătrâneţe chiar.

- Cum ajută asta? Poate fi considerată ca o pregătire pentru viitor?

- Te ajută foarte mult informaţia pe care o ai despre destinul tău. Spre exemplu, sunt oameni care s-au născut cu predispoziţia de a învăţa din dezamăgirile create de partener, de părinţi sau de familie, de prieteni etc. Alţii s-au născut să înveţe lecţia banilor: cum să facă bani şi cum să îi gestioneze aşa cum trebuie. Neştiind aceste informaţii, trec prin tot felul de experienţe şi ajung să fie debusolaţi de lipsa rezultatelor dorite şi să îşi creeze convingeri ferme ale eşecului, iar asta îi duce exact acolo, la eşec. Dacă ştii cu ce predispoziţii te-ai născut, ai şansa de a lucra cu tine, pentru a schimba predispoziţia, pentru a-ţi învăţa lecţia din timp, înainte de a trăi un eveniment neplăcut. Astfel, totul se schimbă. Acel eveniment nu va mai fi neplăcut, fiindcă lecţia este deja învăţată.

„Tot ceea ce contează este ceea ce avem aici şi acum!”

- Te naşti cu o hartă a destinului?

- Te naşti cu anumite predispoziţii. Elementele din destinul tău nu se schimbă, însă se schimbă polaritatea lor, din minus în plus, din nefavorabil în favorabil, dacă înveţi lecţiile, dacă echilibrezi în interiorul tău ceea ce ai de echilibrat. Este o muncă serioasă şi de lungă durată, dar rezultatele sunt fabuloase! Îţi spun din proprie experienţă.

- Ce ar trebui să facă oamenii, în linii mari, ca să ducă o viaţă liniştită? Ce îi sfătuieşti?

- Ar fi bine ca oamenii să renunte la a-i judeca pe alţii, să îşi concentreze atenţia pe ceea ce funcţionează în viaţa lor şi nu pe lipsuri şi pe probleme, şi să trăiască în prezent. Trecutul nu mai există, iar viitorul, nici atât. Tot ceea ce contează este ceea ce avem aici şi acum. Fiţi atenţi la voi, la ceea ce simţiţi, la ceea ce gândiţi şi schimbaţi! Nu rămâneţi în situaţii care nu vă susţin sau în situaţii nefavorabile. Trăiţi în prezent.

„Elementele din destinul tău nu se schimbă, însă se schimbă polaritatea lor, din minus în plus, din nefavorabil în favorabil, dacă înveţi lecţiile, dacă echilibrezi în interiorul tău ceea ce ai de echilibrat“

„Respiraţie şi meditaţie pentru a elimina fricile“

- Există tehnici pe care oamenii le pot face singuri acasă pentru linişte, relaxare şi o viaţă mai bună?

- Tehnicile pe care le recomand nu sunt din Feng Shui sau din astrologie chineză, ci le recomand ca facilitator PSYCH-K, practician ThetaHealing şi specialist în Medicina energetică. Este indicat să se facă în fiecare dimineaţă şi seară exerciţii de respirat profund, abdominal, meditaţii şi să se asculte muzică pe frecvenţele: 528Hz şi 432Hz, pentru a elimina reziduurile energetice adunate în timpul zilei, pentru a elimina fricile şi gândurile negative.

- Ai putea să îmi spui, în linii mari, cu ce schimbări vine această toamnă şi cum ne-ar putea afecta pe oricare dintre noi?

- De obicei, toamna vine cu predispoziţia spre depresie, tristeţe, interiorizare, fiindcă Soarele este mai puţin prezent, apar dereglări ale sistemului imunitar din cauza prezenţei în exces a elementului Apă sau a Metalului. Toamna şi iarna aceste elemente sunt mai puternice şi pot crea dezechilibre sau, din contră, pot susţine, depinde de Harta fiecăruia.