Main menu

header

754 25 1de Valeria Roman şi Daniel Alexandrescu

Îndrăgostită iremediabil de actorie și pasionată de poezie și de design, pe care le îmbină în mod cât mai natural, Sabina Lisievici, o tânără actriță de doar 29 de ani, a făcut școala de actorie la Hollywood, aceeași pe care au terminat-o nume mari din industria filmului, precum Brad Pitt, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, și tot acolo a avut ocazia să-l cunoască pe Quentin Tarantino, care, la un seminar, i-a spus că are talent și ar putea ajunge departe. Luna trecută, tânăra poetă a lansat volumul „Arde-mă în versuri”. Despre toate proiectele și gândurile Sabinei Lisievici, aflați în interviul de mai jos.

„Tarantino mi-a lăsat cartea sa de vizită”

- Prin ce împrejurare ai ajuns la Hollywood?

- Era visul meu de mică să ajung acolo şi iată că, până la urmă, mi s-a îndeplinit. Mi s-a recomandat să ajung la Hollywood, așa că am căutat cea mai bună școală de actorie din Los Angeles. Pe de altă parte, am și niște prieteni în acel loc, așa că nu m-am simțit singură. În consecință, m-am înscris la şcoala lui Bobbie Chance, la Hollywood Actors Showcase, iar acum sunt actor metodist. Este o școală pe care nu aș fi putut să o fac în România pentru că nu există. Din punctul meu de vedere, Hollywoodul este Sfântul Graal al tuturor actorilor, iar eu am avut șansa să îl ating jucând rolul lui Claris în filmul „I Am Not for Sale: The Fight to End Human Trafficking”. Personajul meu este implicat într-o poveste de dragoste controversată. Până pe data de 14 decembrie, când urmează să fie lansat publicului larg, nu pot da mai multe detalii despre acest film. La Hollywood am un manager şi un agent care mă ţin la curent cu diferite proiecte şi care mă trimit la castingurile care se potrivesc cel mai bine tipologiei mele de actor. Aşa am ajuns să joc în filmul „I Am Not for Sale: The Fight to End Human Trafficking”. Consider că munca şi orele de repetiţie m-au ajutat să ajung aici.

- Ai fost apreciată de marele Tarantino. Cum s-a întâmplat?

- În fiecare joi, prezentam piesele ale căror texte le primeam fugitiv. Luni aveam câteva ore în care trebuia să reținem tot și, totodată, să și interpretăm ireproșabil, fără să avem voie să copiem textul ca să îl luăm cu noi acasă. Se dorea concentrare, determinare și o metodologie impecabilă. Joi, când prezentam piesele de luni, împreună cu ceilalți colegi, pe rând, eram apreciați sau nu, de diverși producători, agenți sau manageri care veneau pentru a descoperi și a semna cu noi talente. Era un fel de precasting pentru viitoarele lor proiecte. Așa s-a întâmplat și cu Tarantino, care m-a auzit și m-a apreciat. Avusesem o piesă destul de intensă și probabil asta i-a plăcut, că m-am transpus în rol. Am dat mâna, mi-a dat cartea de vizită și mi-a spus să ținem legătura și pentru alte proiecte. Și acum tremur când mă gândesc la asta.

„În America l-am cunoscut pe fostul soț al Angelinei Jolie”

754 25 2- Ce alte personalități ai mai cunoscut în America?

- Theo Rossi din „Sons of Anarchy”, Billy Bob Thornton, fostul soț al Angelinei Jolie, pe care l-am întâlnit într-un loc des frecventat de vedete, Wendy Starland, cea care a ajutat la descoperirea lui Lady Gaga, rapperul WIZ Khalifa și mulți alții.

- Practic, ce program aveai acolo?

- Era unul destul de încărcat, dar nu mă plâng. Aveam școală, filmări, dar aveam şi timp liber de mers la ocean, ieșiri la restaurant și la cumpărături. Noaptea scriam pentru noul volum de poezii și învățam scripturi pentru filmări și școală.

„Joc în «Back2Back» cu Florin Piersic Jr”

- Cât timp ai stat la Hollywood și de ce te-ai întors în România?

- Şase luni. M-am întors pentru că aici pot să aduc ce am învățat în Hollywood.

- Joci cu Florin Piersic Jr şi cu Ionuț Iftimoaie într-un film american. Cum a fost experiența?

- Joc într-o nouă producție americană, „Back2Back”, din distribuția căreia fac parte actori cunoscuți și nu numai, precum Florin Piersic Jr, Howard Dell, Ionuț Iftimoaie, Sandu Lungu, Marius Vișan și mulți alții. Filmările au avut loc la Constanța. Am lucrat alături de profesionișți, o echipă foarte tare, iar faptul că regizorul este Kader Ayd m-a încântat, deoarece este un om cu o superexperiență în cinematografie și a colaborat cu nume mari din industrie.

„Eu sunt Eva și sunt spioană”

754 25 3- Care este personajul căruia tu îi dai viață?

- Personajul meu se numește Eva și sunt spioană, joc alături de un actor consacrat de la noi, pe care îl admir tare mult, Florin Piersic Jr. Am învățat scenariul și replicile foarte repede și abia aștept să vedeți rezultatul. Detaliile vor ieşi la iveală pe parcursul filmărilor şi la lansarea producţiei. Deocamdată nu pot dezvălui mai mult!

- Cu ce mari actori de la noi ai vrea să joci?

- Sunt actriță de film. În momentul când se dă „Motor! Acțiune!” eu devin personajul din script și nimeni altcineva. Am avut ocazia să joc la noi alături de Eugenia Șerban, Mircea Dâmbăreanu, dar mi-aș dori să ajung să joc și lângă marea noastră actriță Carmen Tănase. Mi-ar plăcea să apar din nou în serialele de la noi. Dacă aș putea să mănânc, să dorm și să exist pe platoul de filmare, aș face-o fără să clipesc.

„Scriu versuri de la 8 ani“

- Nu eșți doar actriță, ci și scriitoare. Ai lansat recent volumul de poezii „Arde-mă în versuri”. Cât timp ai lucrat la el?

- „Arde-mă în versuri” se numește cel de-al cincilea volum pe care l-am scris. Sunt versuri pe diferite teme, dar în cea mai mare parte despre dragoste în toate formele ei. Ultimul volum l-am scris aproape în întregime în perioada în care am stat în West Hollywood și Santa Monica, în SUA. Scriu versuri de la vârsta de 8 ani și am publicat primul volum de poezii la 12 ani, sub egida Uniunii Scriitorilor.

- Ai trăit personal sentimentele descrise în poezii?

- Fiecare poem este trecut prin filtrul personal.

Creează genţi unicat

754 25 4- Creezi niște genți superbe pe care le-ai vândut și în America, dar și la noi. De când te-ai apucat de acest hobby?

- Da, acum vând și în țara mea frumoasă. Brandul „Sabina Lisievici”, care îmi poartă numele, a luat naștere acum trei ani din dorința de a avea genți de calitate, din piele, modele noi, practice, perfecte pentru vârsta mea. Mă reprezintă bine frumusețile astea.

- Ce model de genți se poartă toamna aceasta?

- Se poartă borsetele din piele, de mărime medie spre oversized.