Main menu

header

753 31 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Nostalgicii vremurilor în care mergeau cu mașina în aer liber și vedeau un film pot fi fericiți: Ford lucrează la un automobil care va fi capabil să proiecteze un film oriunde și oricând.

Proiector atașat propriului autovehicul

753 31 2Vechea modă de a merge la o proiecție cu mașina și de a urmări filmul din autoturism va avea, în noul concept al Ford, o tușă modernă. Astfel, în loc să parcheze și să urmărească filmul pe un ecran exterior, doritorii de astfel de experiențe vor beneficia de un proiector atașat propriului autovehicul. Oricând mașina va staționa și proprietarul va avea chef, autoturismul va proiecta un film pe ecranul atașat, la rândul său, vehiculului. Patentul pe care l-a înregistrat legendarul producător american de automobile urmărește să le dea satisfacție americanilor care făcuseră la un moment dat din acest tip de drive-in cinema un element de cultură națională.

Sisteme de rotire și de ridicare a proiectorului

753 31 3În orice clipă, doritorii vor putea urmări un film din afara propriului vehicul transformat în cinematograf. Mașinile Ford vor deveni astfel furnizori de entertainment la orice oră, întrucât proiectul include și o ajustare a luminii, astfel încât filmul să se vadă în cele mai bune condiții și la picnic, și la o întâlnire de seară. Aflat în stadiu preliminar, proiectul nu oferă prea multe detalii, dar reprezentanții Ford punctează faptul că mașina utilată cu așa ceva va putea fi folosită și pentru distracție, nu doar pentru transport. „Vor exista sisteme de rotire și de ridicare a proiectorului, precum și opțiuni deschis-închis, astfel încât imaginile să fie proiectate în unghiul optim și pe o direcție depărtată de vehicul”, arată patentul Ford.

Patentul Ford este doar unul dintr-o serie de potențiale direcții de cercetare pentru a transforma vehiculele de care americanii nu se pot lipsi în furnizori de cât mai multe alte servicii