Main menu

header

748 29 1de Valeria Roman şi Florica Pintea

Andreea Bălan (35 de ani) a fost o prinţesă în toate cele trei rochii de mireasă pe care le-a îmbrăcat în ziua cea mare (15 septembrie). A fost atentă la fiecare detaliu în parte, de aceea s-a dus să le comande cu două luni înainte de nuntă. Chiar şi aşa, timpul a fost extrem de scurt, dacă ne gândim că artista a cerut ca pe una dintre creaţii să fie brodate mesaje cu o semnificaţie aparte pentru cuplu. Designerul Otilia Brăiloiu (foto), cea care i-a gândit ţinutele de basm Andreei Bălan (două rochii de mireasă şi o salopetă) şi a făcut ca nunta ei să fie una de poveste, ne-a dat toate detaliile în interviul de mai jos.

„Are o siluetă potrivită pentru mai multe tipologii de rochii”

748 29 2- Cum ai primit provocarea de a-i face Andreei Bălan rochiile de mireasă?

- A fost o provocare într-adevăr. În primul rând, pentru că Andreea este o fire dinamică, curioasă. Ea se cunoaște foarte bine și apreciază calitatea unui produs premium. Ne bucurăm că ne-a ales, e o plăcere să lucrezi cu ea.

- Cum ai ştiut ce i se potrivește?

- Silueta Andreei este ideală în ideea că i se potrivesc mai multe tipologii de rochii. E o persoană foarte pozitivă, cu o energie incredibilă. Am construit împreună cele două rochii şi salopeta care i se potrivesc cel mai bine. Mă bucur că aţi identificat-o în fiecare dintre ele.

- Ce materiale ai folosit?

- Rochiile sunt confecţionate din mătase, tul de mătase și materiale brodate ce au fost făcute pe comandă special pentru Andreea. La momentul în care agitaţia era maximă, am avut chiar şi o echipă de zece oameni care au lucrat exclusiv la ţinutele Andreei.

„Una dintre rochiile de mireasă a fost brodată manual cu mesaje şi titluri de melodii”

748 29 3- Pe una dintre ele ai brodat şi câteva mesaje speciale ale cuplului. Ce aţi stabilit să fie?

- Da, una dintre rochii a fost brodată cu diferite momente-cheie și elemente care o definesc, dar cel mai important, simboluri care îi leagă și îi definesc pe ei, amândoi, ca și cuplu. Multe mesaje au fost numele pieselor Andreei Bălan, între care şi cea mai nouă: „Înger păzitor”, dar şi numele micuţei Clara.

- Cum au fost realizate cele două rochițe şi salopeta?

- Tuluri colorate, brodate manual în atelier și broderii realizate special pentru Andreea. Mi-am dorit să fie o surpriză pentru toată lumea şi mă bucur că am reuşit acest lucru.

- Cât de repede aţi reuşit să definitivaţi toate creațiile, având în vedere că aţi avut la dispoziţie un timp relativ scurt până la marele eveniment?

- Rochiile au fost gata în timp util. Andreea a făcut mai multe probe, pe care le-a trecut cu brio. Pe final, am lucrat la detalii și la aplicații.

Colecţia de rochii de zâne va ajunge la Târgul de la New York

- Cum arată colecția ta de rochii de mireasă pentru anul acesta?

- Sunt încântată în ceea ce privește colecția nouă. Este o colecție în care am păstrat identitatea brandului, „rochii de zâne”, cum spun miresele noastre. În același timp, după aproape 1.000 de schițe, doar 30 au trecut etapa finală și vor fi pregătite pentru Târgul de la New York, pentru care ne pregătim cu spor.

- Ce mirese îmbracă creațiile tale? Am înțeles că rochiile se vând în mai multe țări.

- Putem să ne considerăm deja un brand internațional, care este prezent nu doar în Europa, dar și în Asia şi America. Cred că am construit un stil, care deja nu se mai poate confunda, iar viitoarele mirese care ne aleg apreciază calitatea, prospețimea și elementul-surpriză. Fiecare rochie este unică și iubesc să știu că sunt fericite cu alegerile lor.

„Fiecare piesă are în spate zeci de ore de lucru, chiar şi peste 100 de ore”

748 29 4- Ce fel de creații se ascund sub brandul Otilia Brăiloiu?

- Creațiile noastre se aliniază tehnicilor atelierelor haute couture din Franța. Fiecare piesă are în spate zeci de ore de lucru. Avem rochii pentru care s-a lucrat peste 100 de ore.

- Ce ne poți spune despre culoare la rochia de mireasă?

- Dacă înainte mi se părea o dovadă de curaj să porți o rochie cu accente de culoare, acum cred că este ceva firesc. Încă de la prima colecție bridal am adoptat această tehnică și cred că este o inspirație. Vedem astăzi pe toate podiumurile aceste influențe, ca dovadă, și Andreea a optat pentru rochii cu tul colorat.

- Ce te inspiră în creație?

- Întotdeauna voi fi inspirată de silueta femeii, de naturalețe, de feminitate și, nu în ultimul rând, de cum se simte o femeie atunci când se căsătorește, absolut fericită.