Main menu

header

742 31 1Eda Marcus şi Elvin Dandel vor fi gazdele Festivalului „Cerbul de Aur 2019”, care se va desfăşura în perioada 22-25 august în Piaţa Sfatului din Braşov. Fiu al cunoscutului artist Ricky Dandel, Elvin a plecat de mulţi ani din România alături de părinţii săi. A rămas însă cu sufletul aproape de lumea artistică de la noi şi a revenit cât de des a putut în ţara natală. Este cântăreţ, compozitor, actor și pianist cunoscut pe plan internaţional, iar succesul la public l-a cunoscut de la vârste fragede. La numai 15 ani, tânărul urca pe scena Festivalului „Cerbul de Aur”, alături de tatăl său. De atunci, a experimentat multe variante prin care a ajuns în faţa publicului, inclusiv cea de prezentator. Elvin Dandel revine în acest an pe scena Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”, alături de Eda Marcus, frumoasa prezentatoare de la TVR.

„Prezența pe scena Festivalului Internațional «Cerbul de Aur» în 1996 a fost un moment deosebit. În show-ul «Etno Pop» am cântat alături de vedete ale muzicii pop din România în deschiderea concertului lui Tom Jones. După concert, am avut ocazia să-l cunosc personal, ceea ce m-a impresionat foarte mult. Participarea la acest festival a avut și o componentă sentimentală deosebită, deoarece era prima apariție la cel mai de seamă festival în țara în care m-am născut”, a povestit Elvin Dandel. „În timp ce se făceau ultimele pregătiri pentru intrarea în scenă a lui Tom Jones, pornise ploaia din nou și cu toții ne temeam că va compromite recitalul mult așteptat. O mare de umbrele acoperise arena spectatorilor, însă Tom Jones s-a apropiat de public în plină ploaie, înfruntând-o. După câteva clipe, ploaia s-a oprit brusc. În culise, l-am auzit pe directorul festivalului spunându-i tatălui meu: «Ai văzut, și Dumnezeu iubește Cerbul de Aur». Din culise, am urmărit fascinat show-ul extraordinar al „Tigrului din Wales»”, a mai adăugat artistul.

„«Cerbul de Aur 2019». Povestea noastră continuă!”

Ne mai despart două săptămâni de Festivalul-Concurs „Cerbul de Aur 2019”, ediție ce va avea loc în perioada 22-25 august în Piaţa Sfatului din Braşov. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română. Biletele au fost puse în vânzare, iar pentru cele patru zile ale evenimentului organizatorii au pus la dispoziţie mai multe categorii de bilete, cu preţuri pornind de la 70 de lei. Acestea sunt disponibile pe Eventim.ro. Festivalul „Cerbul de Aur 2019” va fi o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm, dar şi romantică! Cu recitaluri care să devină momente de colecţie. În acest an, pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov vor urca Emeli Sandé, Ronan Keating, Irina Rimes şi Ştefan Bănică jr. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare vor cânta pentru premii ce valorează peste 55.000 de euro. Pentru concurenţii din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o gală de premiere şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric, care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări moderne.

Despre festival

Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la sărbătorirea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare concurs-festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, pe scena de la Braşov au urcat vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.