Main menu

header

741 29 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

„Seinfeld” sau „serialul despre nimic” se situează pe poziția a doua într-un top al celor mai bine scrise seriale ale tuturor timpurilor (după „Clanul Sporano”). Timp de 9 sezoane întinse pe 180 de episoade care au rulat între 1989 și 1998, Jerry Seinfeld și prietenii săi au reușit să capteze atenția publicului nu prin suspans, ba dimpotrivă, prin obișnuitul și adeseori ridicolul situațiilor de viață prin care au trecut. Serialul a primit numeroase premii, printre care Globul de Aur, Emmy sau Screen Actors Guild Award. La 30 de ani de la începutul serialului, încă ne gândim la Julia Louis-Dreyfus ca la Elaine Benes sau la Michael Richards ca la Kramer Cosmo. Cu toate acestea, timpul a trecut și toți protagoniștii serialului „Seinfeld” și-au văzut, într-un fel sau altul, de viețile lor.

Jerry Seinfeld

Dragostea pentru stand-up comedy

741 29 2Jerry Seinfeld este inițiatorul serialului „Seinfeld” și actorul care, practic, se joacă pe sine. Personajul interpretat de el îi poartă numele și este inspirat din viața reală a actorului. În viața reală, Jerry, care are acum 65 de ani, are rădăcini evreiești și provine dintr-o familie în care umorul a reprezentat mereu un mod de viață. De aceea, încă de tânăr, Jerry a văzut în stand-up comedy o carieră care să îmbine utilul cu plăcutul. După încheierea filmărilor pentru „Seinfeld”, actorul s-a dedicat, în mare parte, stand-up comediei, dar a avut și nenumărate apariții în filme, seriale tv și show-uri cum ar fi „30 Rock”, „Curb Your Enthusiasm”, „Saturday Night Live” sau „The Daily Show”. În prezent, actorul lucrează la proiectul de televiziune „Comedians in Cars Getting Coffee”, în cadrul căruia Jerry invită diverși actori la o tură cu mașina, timp în care dezbat cu mult umor diverse teme de viață pur și simplu. Șarmul său personal l-a determinat pe Jerry Seinfeld să aibă o viață amoroasă plină de idile care mai de care mai picante. De exemplu, pe vremea când filma la serialul care îi poartă numele, actorul, pe atunci în vârstă de aproape 40 de ani, a avut o relație de patru ani cu o elevă de liceu de numai 17 ani, pe nume Shoshanna Lonstein. La finalul serialului „Seinfeld”, în 1998, actorul a cunoscut-o pe Jessica Sklar, specialistă în relații publice, care, la vremea întâlnirii cu Jerry, era căsătorită de doar trei săptămâni. Cu toate acestea, Jessica Sklar a divorțat de soțul ei și, la finalul anului 1999, s-a măritat cu Jerry Seinfeld. Cei doi au împreună o fiică și doi fii care pot fi liniștiți în privința viitorului lor, având în vedere că tatăl lor a fost desemnat ani la rând drept cel mai bine plătit comedian din lume. În 2017, averea sa era estimată de revista „Forbes” la 900 de milioane de euro.

Julia Louis-Dreyfus

Între succesul în carieră și cancer

741 29 3Fosta iubită adorabilă, inteligentă și deseori impulsivă a lui Jerry Seinfeld din serial, Elaine Benes, este și ea printre cei patru protagoniști de marcă ai serialului. Se pare că personajul Elaine, interpretat de Julia Louis-Dreyfus a fost inspirat de o altă iubită a adevăratului Jerry Seinfeld. Actorul și comediana Carol Leifer au avut o relație destul de serioasă pe vremea tinereții lor, cei doi fiind chiar și logodiți la un moment dat. După încheierea filmărilor pentru „Seinfeld”, Julia Louis-Dreyfus și-a continuat ascensiunea actoricească, fiind distribuită atât în roluri din seriale, cât și în filme artistice. Printre cele mai importante seriale se numără „Aventurile Christinei”, dar și mult aclamatul serial „Veep” în care joacă rolul vicepreședintei Statelor Unite ale Americii. Printre filmele care au avut-o ca personaj principal se află „Watching Ellie”, „Situație de criză” sau „Am spus destul”. În plus, Julia s-a dedicat și meseriei de producător al serialelor în care a apărut. Pentru toată munca sa în fața și în spatele camerei de luat vederi, actrița a fost răsplătită cu nu mai puțin de 11 Premii Emmy. De asemenea, ea are un Glob de Aur și a fost considerată de revista „Time” drept una dintre cele 100 cele mai influente persoane din lume, în 2016. În viața personală, Julia s-a măritat cu comedianul Brad Hall în 1987, cu care are doi fii. Din nefericire, în 2017, actrița, pe atunci în vârstă de 56 de ani, a fost diagnosticată cu cancer la sân. Un an mai târziu, invitată în show-ul tv al lui Jimmy Kimmel, Julia a dezvăluit că a învins în lupta cu boala.

Michael Richards

Răpus de propriul rasism

741 29 4Cosmo Kramer este vecinul aiurit al lui Jerry Seinfled, cel cu păr zburlit, idei năstrușnice și mereu în căutare de mâncare în frigiderul lui Jerry. Kramer, inspirat de comedianul Kenny Kramer, a fost interpretat de Michael Richards, actorul care s-a identificat cu personajul său poate chiar mai bine decât Jerry Seinfeld. Richards a primit de trei ori Premiul Emmy pentru rolul Kramer și a părut să-și fi pierdut inspirația imediat după încheierea filmărilor la serial. Actorul și-a început propriul show de televiziune care îi purta numele, însă emisiunea nu a durat nici măcar un sezon. Apoi, în 2006, un incident l-a determinat să-și anunțe retragerea din viața actoricească. La un moment dat a devenit viral un video în care Richards făcea afirmații rasiste la adresa unor spectatori care ajunseseră cu întârziere la unul dintre spectacolele sale de stand-up comedy. În 2009, el a apărut în „Curb Your Enthusiasm” și „Comedians in Cars Getting Coffee” alături de gașca din „Seinfled”, iar în 2013 a apărut în sitcom-ul „Kirstie”. Michael Richards, care are acum 70 de ani, a fost căsătorit timp de 18 ani cu terapeuta Cathleen Lyons, cu care are o fiică. Actorul s-a recăsătorit în 2010 cu Beth Skipp după o relație de opt ani. Cei doi au împreună un fiu.

Jason Alexander

Hobby-uri colaterale

741 29 5Ultimul, dar nu cel de pe urmă, membru al găștii din „Seinfeld” este George Costanza, interpretat magistral de Jason Alexander. George este prietenul lui Jerry încă din liceu și întruchipează perfect bărbatul nesigur, invidios și care se plânge neîncetat de orice. În viața reală, Jason Alexander s-a bucurat de nenumărate nominalizări la Globul de Aur și Premiile Emmy pentru rolul George. După încheierea filmărilor la serial, actorul și-a continuat cariera, apărând în mai multe seriale și filme dintre care cele mai notabile sunt aparițiile din „Ușuraticul”, „Omul care a salvat Crăciunul”, „Fii pe fază”, „Întâlnire în Queens”. Jason Alexander s-a reîntâlnit cu gașca din „Seinfled” în „Comedians in Cars Getting Coffee”. În plus, actorul și-a descoperit dragostea pentru poker, apărând în show-uri televizate de profil. El a fost, de asemenea, implicat în politică, fiind un activ suporter al fostului președinte american Barack Obama. În plan personal, actorul, care acum are 59 de ani, este căsătorit din 1982 cu Daena E. Title, împreună cu care are doi fii.

Publicului i-a fost interzis să mai aplaude la intrările în scenă ale lui Cosmo Kramer, deoarece interferau cu replicile acestuia

Serialul a durat doar 9 sezoane pentru că adevăratul Jerry Seinfeld este obsedat de cifra 9

Cosmo Kramer a avut 284 de „intrări prin alunecare” în apartamentul lui Jerry Seinfeld pe toată durata serialului