Main menu

header

738 25 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

Potrivit astrologilor, Luna arată toate programările subconștientului unei persoane, adică a acelei părți de care aceasta nu este conștientă, dar care îi ghidează viața. De asemenea, studiile din domeniul psihanalizei arată că modul în care un om reacționează la influenţele Lunii nu depinde de coeficientul de inteligență, ci de inteligența emoțională de care acesta este capabil. Cu alte cuvinte, de cât de puternică este Luna în astrograma natală. Despre toate acestea, aflați de la astrologul Cristina Dobre.

Arată ce tip de ființe vă atrag

Poziția Lunii pe harta momentului nașterii vorbește despre cât de atenți sunteți la propria ființă, ce energii lăsați să se apropie de dumneavoastră, cum vă simțiți în intimitate, cât de mult sunteți conștienți de emoții. Și tot Luna este cea care arată ce tip de ființe vă atrag și vă sensibilizează, ce fel de atitudini v-au fost impregnate în copilărie de familie, dar şi maniera în care experienţele din primii ani ai vieţii v-au influențat natura emoţională. Bagajul acumulat mai ales în primii șapte ani de viață (când Luna este cea mai activă) formează tipul de răspuns emoţional imediat pe care-l aveți în diferite situaţii şi stări. Acesta este motivul pentru care doi copii crescuți în același mediu familial au un răspuns emoțional diferit, unul putându-se simți în siguranță, iar celălalt abandonat, rănit, chiar dacă părinții au făcut tot ce le-a stat în putință să le ofere acestora un mediu armonios de viață.

Dezvăluie ce relație există între mamă și copil

738 25 2Tot Luna, satelitul natural al Pământului, este cea care dezvăluie relația copilului cu mama sa, dar și dacă o persoană are capacitatea de a avea grijă de ceilalţi, de a-i proteja și a-i susține. Oamenii de știință spun, de altfel, că celebra expresie „ca la mama acasă” exprimă extrem de bine starea de intimitate pe care o puteți trăi într-un mediu ce concordă cu Luna dumneavoastră. Dar această latură a ființei, fiecare persoană o arată doar celor în care au încredere. Toate aceste lucruri se petrec, întrucât cea care guvernează primii șapte de ani de viață este Luna, iar în funcție de cum sunt aceștia, așa va deveni și persoana de-a lungul timpului. Acesta este motivul real pentru care psihanaliștii caută rezolvarea situațiilor de criză în care o persoană se află prin confruntarea cu experiențele din trecut, respectiv din primii șapte ani de viață.

Bebelușii îmbrățișați imediat după naștere sunt mai sănătoși

Dacă vreți să ajutați un copil, trebuie în primul rând să îi creați un mediu ambiant propice structurii lui psihoemoționale. Însă trebuie să fiți foarte atenți să îi dați ce are el nevoie, pentru a se simți în siguranță. Doar în aceste condiții, micuțul se va dezvolta armonios. În caz contrar, toate dizarmoniile copilului se vor transforma în traume, care se vor materializa în situații de criză, ce vor conduce la situații traumatizante în viața lui. Pe de altă parte, trebuie să fiți conștienți de faptul că un copil simte dacă este dorit sau nu, chiar de când se află în stadiul de făt. Dacă totul este în regulă, atunci el va veni pe lume plin de încredere și optimism. În caz contrar, se va naște cu frică, frustrare și va percepe această lume ca fiind una cu multe greutăți. În plus, este bine de știut că bebelușii care vor fi îmbrățișați de mamă imediat după naștere vor fi mai sănătoși. Dacă însă cel mic va fi separat de mama sa, se va simți abandonat și singur. De aceea, mama, chiar dacă nu-l poate lua în brațe, trebuie să-i transmită gânduri de iubire, de protecție și de căldură sufletească pentru că el va percepe acest lucru chiar de la distanță.

Orice energie exterioară recepționată devine trăire

Respectați casa în care se află Luna, este avertismentul specialiștilor și astfel veți rezolva și eventualele tensiuni care există între aceasta și celelalte planete din astrogramă și veți ierta, totodată, și ființele care v-au greșit în această existență și în altele. Doar depășind depresia, apatia, grijile inutile, imaginația bolnăvicioasă, veți putea dobândi un control al emoțiilor foarte bun și o maturitate emoțională pe măsură. Nu uitați niciodată că orice energie exterioară pe care Luna o recepţionează devine trăire şi se transformă în senzaţii, în stări care apoi devin parte integrantă din oameni, devenind trecutul lor. Iar în funcție de stările și trăirile stocate în subconștient, o persoană se va transforma sau va fi limitată în gândire. Așa cum frumos a spus Brian Tracy, autorul „Psihologiei succesului” şi cel care i-a învăţat secretele reuşitei pe unii dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din lume: „Nu poţi controla ceea ce ţi se petrece, dar poţi controla atitudinea ta faţă de ceea ce ţi se petrece şi cu aceasta vei controla transformarea mai degrabă decât să-i permiţi să te stăpânească.” Cu alte cuvinte, dacă nu vă puteți echilibra propria structură, nu îi veți putea ajuta pe ceilalți.

Lăsați-vă ghidați de vocea inimii!

738 25 3Este extrem de important să vă iubiți părinții și să le iertați greșelile. Dacă veți avea relații frumoase cu aceștia, veți fi bine cu voi înșivă și vă veți reechilibra structura emoțională. Altfel, vă veți putea îmbolnăvi și vă veți însănătoși doar dacă veți găsi iertarea și iubirea față de familie. Refugiul în amintiri este un mecanism psihologic de autoapărare foarte des întâlnit, aspect care conduce la tendinţa de a compara şi de a evalua, de a lua decizii în funcţie de trăirile de altădată. Marea lecție, spun oamenii de știință, este să vă lăsați ghidați de vocea inimii. Iar odată ce veți manifesta energia superioară a Lunii, se vor trezi intuiţia şi capacitatea de a vă focaliza asupra stărilor sufleteşti, asupra cauzalităţii evenimentelor.

Problemele, invitaţii la autocunoaştere

O ființă inteligentă emoţional anticipează și e conștientă că fiecare problemă peste care dă este o invitaţie la autocunoaştere. Nu se teme de greşeli, de respingere, de abandon, de sărăcie şi de boală. Nu le caută și le asumă ca fiind o șansă de transformare. De asemenea, învaţă din fiecare greşeală pe care o face, aşa cum învaţă din fiecare alegere inteligentă. De aceea, dacă alegeți prost prima dată, învățați să alegeți inteligent a doua oară. Și nu rămâneți prizonierii propriei prejudecăți, ci acceptați-vă așa cum sunteți, cu bune și cu rele. Odată ce vă veți ierta cu adevărat, în suflet se va instala acea pace profundă care va duce la trezirea sufletului. Corectarea greșelilor din trecut este esențială pentru a putea trăi momentul prezent. Doar când vocea din mintea omului încetează să mai spună ceva, atunci acesta poate trăi bucuria clipei prin regăsirea lui aici și acum.