Main menu

header

737 28 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Frații Hemsworth sunt faimoși în întreaga lume, doar că atunci când vorbim despre ei, de obicei ne referim doar la Chris și Liam. Cu toate acestea, în realitate, există trei frați Hemsworth: Luke, Chris și Liam. Și ce să vezi? Sunt toți actori și toți la fel de atrăgători.

Misteriosul Luke

737 28 2Cel de-al treilea frate (adică cel despre care se vorbește cel mai puțin) este, de fapt, și cel mai mare dintre ei. Este vorba despre Luke Hemsworth. În fapt, Luke nu este nici chiar atât de necunoscut. El este, la fel ca și frații săi mai mici, actor și încă unul destul de activ. În vârstă de 37 de ani, Luke Hemsworth este cunoscut din seriale precum „Vecinii” sau „Westworld”. El este, de fapt, un actor cu acte în regulă, pentru că Luke a absolvit Institutul Național de Artă Dramatică din Australia. Serialul „Vecinii” este primul său proiect artistic și cel care l-a făcut brusc celebru pe Luke. Unul dintre motivele principale pentru care actorul pare să fie mai puțin cunoscut decât ceilalți doi frați ai săi este acela că el are o viață personală destul de liniștită.

Este căsătorit de 12 ani şi are patru copii

El nu se întâlnește cu o celebritate controversată și nici nu a avut parte de despărțiri spectaculoase. De fapt, actorul este căsătorit cu Samantha Hemsworth, o femeie foarte discretă. Samantha are tot 37 de ani și preferă să-și țină viața personală privată. Chiar dacă cei doi au participat la numeroase evenimente împreună, cei doi obișnuiesc să nu vorbească despre viața lor. Știm totuși că ei sunt căsătoriți din 2007, deci de 12 ani. O relație stabilă care a produs patru copii. Cei doi au împreună trei fete: Holly, 10 ani, Ella, 9 ani, Harper Rose, 7 ani, și un fiu, Alexandre, 6 ani. Nu este de mirare că Luke și Samantha au avut împreună patru copii, dat fiind că actorul însuși provine dintr-o familie numeroasă, cu trei copii. Părinții celor trei frați Hemsworth născuți la Melbourne nu sunt actori. Și, totuși, ei și-au încurajat fiii să urmeze o carieră în film. Mama fraților Hemsworth a fost profesoară de limba engleză, în timp ce tatăl lor a fost consilier în domeniul serviciilor sociale. Din partea părinților, cei trei frați Hemsworth au rădăcini englezești, irlandeze, scoțiene și nemțești.

Preferă rolurile mai mici

737 28 3La capitolul carieră artistică, Luke Hemsworth preferă rolurile mai mici. Deși este, cu siguranță, un actor foarte talentat, el a preferat să aleagă roluri mai modeste și să se orienteze mai mult spre viața de familie. De altfel, după debutul său în „Vecinii”, Luke și-a luat ceva timp până să apară în westernul SF „Westworld” în 2016. Recent, mai exact în aprilie 2019, Luke a apărut într-un nou film, „Crypto”, care spune povestea unui bancher de pe Wall Street care este atras într-o investigaţie a unei infracţiuni de proporții pe internet. De fapt, Luke preferă să joace în astfel de filme de acțiune. Mărturie stă un alt film care apare anul acesta, „The Death of Me”, povestea unui cuplu care se trezește într-o dimineață fără memoria serii precedente în care, în fapt, participaseră la un ritual cel puțin bizar. Prin urmare, cei care îl plac pe fratele cel mare al familiei Hemsworth au șansa ca anul acesta să se bucure de prezenţa acestuia pe marile ecrane. Vorbind despre faptul că toți cei trei frați sunt actori și s-a speculat că ar exista o competiție între ei din acest motiv, Luke a spus: „Suntem frați și suntem mereu în competiţie. Dar acesta este un lucru bun pentru că ne forțează să fim mai buni și suntem fericiți când unul dintre noi primește un rol nou”.

Supereroul Chris

737 28 4În ordine cronologică, la doi ani după nașterea lui Luke, Leonie și Craig Hemsworth l-au adus pe lume pe Chris. Cel mai faimos dintre frații Hemsworth a apărut în nenumărate filme, dar este la fel de faimos și pentru viața sa personală exemplară. Un familist adevărat, Chris ține foarte mult la părinții și la frații săi și obișnuiește să vorbească deseori despre copilăria sa. Din ce reține el, părinții săi s-au mutat între Melbourne și un loc complet diferit și sălbatic unde actorul, pe atunci un copil, a experimentat viața aproape sălbatică, „înconjurat de bivoli și crocodili”. Mai târziu, Chris a părăsit viața sălbatică și s-a orientat către actorie. Primul său rol l-a primit în 2002, pe când actorul avea 19 ani. Iar drumul său spre faimă nu a fost prea simplu. Deși acum îl privim ca pe un erou, puțini știu că mulți ani Chris s-a zbătut pentru a primi un rol, fiind deseori respins la audiții. În 2010 el s-a mutat în Statele Unite ale Americii și la numai un an a primit rolul din „Thor”, care l-a făcut celebru. Mai apoi el și-a reluat rolul în continuările filmului „The Avengers” din 2012, „Thor: The Dark World” în 2013, „Thor: Ragnarok” din 2017, „Avengers: Infinity” în 2018 și „Avengers: Endgame” din 2019. Între timp, și alte roluri au început să curgă pentru actorul care acum are 35 de ani și se află în plin avânt actoricesc. El a mai apărut în „Războinicul vânător și Crăiasa Zăpezii” din 2016 sau „Cei 12 invincibili” din 2018. În plus, el a reînviat spiritul „Bărbaților în negru” început în 1997 de Will Smith și Tommy Lee Jones.

Cultul corpului perfect

Pe lângă talentul său de a juca rolul de supererou, Chris Hemsworth a acceptat și provocarea de a-și modela corpul astfel încât să intre perfect în pielea personajelor sale. De exemplu, pentru primul său rol drept Thor, actorul a fost nevoit să pună nu mai puțin de 9 kilograme de mușchi prin ore și ore de antrenament. În plus, el adoptă tot felul de metode de antrenament, dar și diete stricte pentru a fi perfect apt să joace rolurile deseori periculoase. Eforturile sale au fost încununate de succes, Chris Hemsworth fiind unul dintre cei mai râvniți bărbați de la Hollywood. De altfel, în 2014, revista „People” l-a numit pe actorul atunci în vârstă de 30 de ani „Cel mai sexy bărbat din lume”. Iar aspectul său plăcut și faima l-au recomandat pe actor și pentru a apărea în reclame de televiziune. Una dintre cele mai importante este cea pentru postul de televiziune Australian, Foxtel.

Atrăgător, dar fidel

737 28 5Pe plan personal, Chris Hemsworth este, la fel ca părinții săi, adeptul unei familii numeroase. A cunoscut-o pe actrița și fotomodelul spaniol Elsa Pataky, care este cu șapte ani mai mare decât el. Pe Elsa o cunoaștem foarte bine din seria „Furios și iute”. Cei doi au început o relație în 2010, după ce li s-a făcut cunoștință de câțiva prieteni comuni. Îndrăgostiți până peste cap, cei doi s-au căsătorit chiar la finalul anului 2010. Cuplul are împreună trei copii: o fiică de 7 ani și doi fii gemeni de 5 ani. La doar un an după venirea pe lume a celor doi fii, Chris și familia sa au părăsit Statele Unite ale Americii și s-au mutat în Australia. Între timp, Chris și Elsa sunt căsătoriți nu numai în viața personală, ci și pe marele ecran. Cei doi au apărut împreună drept soț și soție în pelicula „Cei 12 invincibili” din 2018. O altă amintire amuzantă pe care Chris o are în legătură cu prezența soției sale pe platoul de filmare a fost atunci când a trebuit să refacă scena unui sărut cu Natalie Portman, care nu a putut să apară pentru a refilma scena. Atunci, producătorii au adus mai multe femei pe platou, punându-l pe Chris să o aleagă pe cea care s-o înlocuiască pe Portman. Răspunsul lui Chris nu face decât să întărească faptul că este un bărbat iubitor: „Le-am spus că soția mea se află la numai câteva blocuri distanță și că aș prefera să o sărut pe ea”, își amintește actorul.

Liam, Prâslea cel voinic

737 28 6Ultimul, dar nu cel mai de pe urmă frate Hemsworth este mai tânărul Liam. În vârstă de 29 de ani, acesta este faimos nu doar prin rolurile sale, dar și prin viața sa personală. Spre deosebire de frații săi Luke și Chris, Liam a avut parte de relații mai zbuciumate, dintre care cea mai notabilă este cea cu actuala soție, Miley Cyrus. Cât despre cariera artistică, Liam era cât pe-aci să o rateze, pentru că după terminarea studiilor, el a lucrat ca parchetar. După doar șase luni însă, el a început să-și dorească să meargă pe urmele fraților săi mai mari. Ceea ce s-a și întâmplat, Liam primind un rol chiar în serialul „Vecinii” în care jucase și fratele său Luke. În 2009, Liam s-a mutat în Statele Unite ale Americii cu gândul de a deveni un mare actor. Și s-a lovit din nou de familia sa. De data aceasta, Liam și Chris au dau audiții pentru „Thor”, însă cel ales a fost, în cele din urmă, Chris. Din fericire, curând după refuzul de a juca în „Thor”, Liam a primit rolul din „Ultimul cântec”, care i-a adus celebritatea mai mult prin faptul că a dus la relația cu Miley Cyrus. După acest rol însă, succesul i-a surâs lui Liam Hemsworth și actorul a apărut în toate cele trei părți ale filmului „Jocurile foamei”. Liam a renunțat pentru o vreme la aparițiile de băiat rău și a acceptat să apară în comedia „Nu este romantic!”, care a avut premiera anul acesta.

Soțul unei actriţe faimoase

737 28 7Că tot a venit vorba despre romantism, Liam a legat sentimentele de filme prin aceea că primul său film important, „Ultimul cântec”, a adus-o în viața sa pe Miley Cyrus, acum în vârstă de 26 de ani. În film, Liam joacă rolul iubitului unei tinere interpretată de Miley Cyrus. Cei doi actori s-au îndrăgostit imediat și au început o relație destul de zbuciumată. Ei s-au despărțit de mai multe ori pe parcursul relației lor, dar, cu toate acestea, cei doi și-au anunțat logodna în 2012, după trei ani de relație. Logodna a luat sfârșit un an mai târziu și cei doi s-au despărțit. După mai multe aventuri pasagere ale fiecăruia dintre ei, cei doi s-au reîmpăcat în 2016 și s-au căsătorit în 2018. Legătura dintre ei pare una foarte strânsă acum și nu ar fi de mirare ca rebela Miley Cyrus să fie convinsă de Liam să respecte tradiția familiei de a aduce pe lume cât mai mulți copii. Până una-alta, cei doi nici nu prea au loc de copii în viața lor pentru că tot spațiul și timpul le este ocupat de cele 16 animale pe care le au. Da, nici mai mult, nici mai puțin decât şapte câini, doi cai de dimensiuni mici, doi cai de dimensiuni mari, doi porci și trei pisici. Anul trecut, Liam, care iubește animalele cel puțin la fel de mult ca Miley, a reușit să salveze toate viețuitoarele cuplului din fața incendiilor de vegetație din California în urma cărora casa celor doi a ars complet.

Luke, Chris şi Liam sunt printre cei mai râvniţi actori de la Hollywood

În copilărie, Luke avea o poreclă cel puțin bizară, și anume „Roids”, o referire prescurtată la steroizi, deși actorul insistă și acum că fizicul său bine clădit se datorează genelor sale și nu faptului că ar lua suplimente artificiale

Pentru rolul din „În inima mării“, Chris Hemsworth a slăbit 14 kilograme ținând o dietă cu 750 de calorii pe zi

Pe vremea când erau copii, Liam a fost aproape să-și ucidă fratele, Chris, în timpul unei răfuieli, aruncând cu un cuțit care l-a lovit pe acesta în cap. Și tot mai de mult, doar că în liceu, Liam a fost elevul mamei sale, Leonie, la orele de engleză și de... educație sexuală. Actorul a descris experiența ca fiind „incredibil de ciudată“