Main menu

header

726 17 1de Eduard Popa şi Sorin Dumitrescu

TAIFASURI vă oferă în acest număr o surpriză... de suflet! Ați primit, ca o binecuvântare de Paști, „Urma Maicii Domnului de la Lavra Poceaiiv”, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale religiei ortodoxe, făcător de adevărate minuni. Pentru ca darul din sufletul nostru pentru sufletul dumneavoastră să fie și mai sfânt, TAIFASURI a chemat alături Biserica, spre a sfinți aceste mici dovezi de credință în Maica Domnului, fiul ei, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, și Bunul Dumnezeu Tatăl.

726 17 2Într-o dimineață în care Bucureștiul era udat din belșug, pentru belșug, dar și pentru iertarea greșelilor atât de păcătoasei lumi în care trăim, de lacrimile Maicii Domnului, l-am așteptat pe reprezentantul Bisericii să binecuvânteze iconițele cu „Urma Maicii Domnului de la Lavra Poceaiiv”, care urmau să ajungă la dumneavoastră. Sfinția Sa Părintele Dumitru Ungureanu, din Parohia Crevedia, parcă a adus luminarea cerului înnorat. Și-a așezat cu evlavie căldărușa cu apă sfințită, crucea și busuiocul, a aprins lumânările și a început ruga de sfințire a iconițelor. Vocea sa baritonală și foarte sonoră a atras imediat credincioși în fața tipografiei, unde s-a desfășurat procesiunea, tipografia „Adevărul”, în care au fost zămislite iconițele.

Părintele Dumitru Ungureanu a evocat apropierea celui mai sfânt, mai important eveniment al lumii creștine, Învierea Domnului Iisus Hristos, și a îndemnat la credință și la pioșenie în timp ce sfințea cu crucea și busuiocul iconițele care acum sunt în casele dumneavoastră. Cum rugăciunile sunt modalitățile noastre de a dialoga cu Dumnezeu, la îndemnul părintelui am spus toți „Tatăl nostru” și, chiar dacă n-a ieșit soarele, chipurile credincioșilor norocoși să asiste inopinat la o astfel de lucrare sfântă erau total luminate de bucuria momentului. Iar când s-a terminat slujba de sfințire, parcă la un semn din ceruri, s-a oprit și ploaia... Iconițele cu „Urma Maicii Domnului de la Lavra Poceaiiv” aveau, în acest mod, dovada binecuvântării cerești pentru a aduce liniște și lumină în casele dumneavoastră!