Main menu

header

704 24 1de Luana Mare şi Adrian Barna

Prezentatorul emisiunilor „Apro­po TV”, „Pe bune?!” şi membru al juriului în emisiunea-con­curs „Românii au talent” este căsă­torit de mai bine de 14 ani cu Olivia Steer, cunoscută militantă pentru campanii referitoare la un regim de via­ţă cât mai natural. Despre cum de­curge viaţa în cuplul în care Olivia gă­teşte, dar şi despre pasiuni, tele­viziune şi umor, ne-a vorbit chiar Andi Moisescu.

„Mi-am descoperit o nouă pasiune: sailing”

704 24 2- Cum a fost vacanţa de vară pentru familia Moisescu?

- Pentru noi vacanţa a fost scurtă, dar intensă. Am mers în Marea Ionică din Grecia plecând. Am găsit ceva ce cred eu că am căutat de mult, dar nu ştiam. Am ieşit prima oară la sailing şi mi-am desco­perit o nouă pasiune. Trebuie să înveţi un pic mai mult. Acum am practicat sailingul din postura de ajutor. Am avut skipper, dar am reuşit să observ tot ce e mai fru­mos în acest hobby. De altfel, eu am copilărit la malul mării. Am fost crescut în Mangalia până la vârsta de 8 ani, deci sunt cumva învăţat cu valurile. N-am rău de mare. Glumesc şi obişnuiesc să spun că am rău de uscat.

- Te gândeşti să-ţi achiziţionezi un catamaran?

- Se spune că cea mai frumoasă barcă e cea a prietenului tău. Te bucuri de ea când e frumos afară, dar când trebuie să o îngri­jeşti… e a lui. Glumesc, dar nu mă văd cum­părându-mi aşa ceva în viitorul apropiat.

„Sunt foarte bun prieten cu fructele!”

- Mai ai alte pasiuni?

- Eu sunt printre oamenii care adaugă în fiecare an câte un hobby nou. Am câte puţin din fiecare, iar sailingul este cel mai nou acum, adăugat la o listă lungă.

- Eşti vegetarian?

- Nu, nu sunt vegetarian, doar încerc să mănânc cât se poate de serios şi aceas­tă exprimare lasă loc oricărei interpretări, dar şi oricărei posibilităţi. Nu, nu sunt în niciun fel anume, dar mă străduiesc să mă­nânc sănătos. Sunt un foarte bun prie­ten cu fructele.

- În grila de toamnă se regăsesc toate cele trei emisiuni: „Apropo TV”, „Pe bune?!”, „Românii au talent”. Care ţi-e mai aproape de suflet?

- Toate. Mi-e greu să fac diferenţă între ele pentru că toate trei îmi sunt foarte apropiate de suflet. Primul copil este „Apropo TV” şi totdeauna primul copil are o însemnătate aparte. Împlineşte 14 ani la sfârşitul acestui an. „Românii au talent” merge pe nouă ani. E sezonul cu numărul 9. Şi ultimul copil, cel mai mic e întot­deauna mai avantajat, „Pe bune?!”. E fix ca ăla mic: extrem de neastâmpărat, haios… În general, când mă implic în proiecte, sunt foarte ataşat sentimental…

„De ceva timp fac şi pe DJ-ul, pun muzică la diverse evenimente”

704 24 4- Este aglomerat programul tău cu trei emisiuni?

- Este, dar nu m-aş plânge. Întotdea­una mi-am dorit meseria asta. Nu m-a împins nimeni să o fac. Eu m-am încărcat la gradul ăsta.

- Mai ai timp şi de altceva în afară de televiziune?

- Da, mai e loc. Mai fac. Multe dintre activităţi ţin de planul profesional. Sunt lucruri care se văd mai puţin pentru că sunt legate de industria de publicitate. Am început mai nou să pun şi muzică ca DJ atunci când am timp. Învârt ce nimeresc: platane, digitale etc.

- Mai ai timp să fii şi tătic?

- Sunt şi tătic. Este o misiune foarte importantă şi o parte foarte importantă din viaţa mea pe care o privesc foarte serios şi în care mă implic cu tot sufletul. Au 10 ani şi 12 ani.

„Îi sunt recunoscător soţiei mele”

704 24 3- Cum este să fii soţul Oliviei Steer?

- Din punct de vedere profesional, fiecare îşi urmează drumul lui aşa cum crede de cuviinţă şi sigur că fiecare este pregătit să ducă şi bagajele pe care le aduce meseria celuilalt.

- Ai susţinut-o în acele campanii generatoare de controverse?

- În general îi susţin pe oamenii din jurul meu, ceea ce nu înseamnă că tot­deauna opiniile sunt aceleaşi, dar nici ăsta nu mi se pare un capăt de ţară, că nu ali­nierea opiniilor cred că e ţelul căsătoriei, ci mai degrabă eventuale discuţii pe mar­ginea unor opinii, care ar putea să ne lu­mineze pe toţi deopotrivă.

- Care sunt preocupările Oliviei în prezent?

- Se ocupă în continuare de copii, în primul rând. E cea mai importantă activi­tate pe care o face şi întotdeauna o să-i fiu recunoscător. Sunt ferm convins de faptul că, pentru copii, e cel mai bine să se ocupe părinţii lor de ei. Nu există nicio altă educaţie superioară celei pe care o primesc de la părinţii lor. În rest, tocmai pre­găteşte, scrie o nouă carte. Are pla­nu­rile ei. Meseriile noastre sunt total diferite. Subiectele comune sunt familia şi copiii.

„La «Pe bune?!» trebuie să ne distrăm, nu să demonstrăm”

704 24 5- Este dificilă pregătirea pentru emisiunea de umor?

- Emisiunea „Pe bune?!” pot spune că este pregătire pentru Bacalaureat. Dacă telespectatorii nu se simt pregătiţi pentru examenele din viaţă, pot să încerce medi­taţiile de la noi din platou din fiecare seară de luni şi de miercuri.

- Care au fost invitaţii cei mai interesanţi?

- Nu vreau să dau nume, vreau să-i aşez cumva în funcţie de particularităţile lor. Invitaţii care mi s-au părut întotdeauna cei mai potriviţi sunt cei care au înţeles că rostul emisiunii e ăla în care ne adunăm împreună ca să ne distrăm. Nimeni nu simte nevoia să demonstreze ceva, nimeni n-are nimic de arătat. Nici nu e nimic de arătat pentru că nu e o emisiune de cul­tură generală. Gluma noastră preferată când spunem: e gata, toată lumea la locuri, începem meditaţiile. Este evident că n-ai de unde să ştii toate trăsnăile alea. Noi răscolim tot internetul şi toate cărţile pe care le avem în casă în încercarea de a găsi noi şi noi trăsnăi, pe care din fericire le găsim, după care ne închidem într-o cameră şi încercăm să inventăm o poveste astfel încât să mai apară două variante foarte posibile. Dincolo de asta e ceva… hai să mai şi râdem. Cine înţelege chestia asta are numai de câştigat. Aceştia sunt invitaţii potriviţi. Nu e niciun motiv de a fi stresat. N-ai de unde să ştii trăsnăile alea.

- Ce planuri ai pentru perioada următoare?

- Să fac faţă distracţiei. Nu duc lipsă de idei. Mintea îmi fuge în toate direcţiile. Sunt în permanentă căutare de pasiuni noi. Mi se pare că e o cheie către fericire.

„Narcis Ianău mi s-a părut cel mai talentat român, chiar dacă el nu a câştigat“

- Cum a fost colaborarea cu Mihaela Rădulescu? Cum este cea cu Florin Călinescu la „Ro­mânii au talent”?

- Cu Florin Călinescu nu mai am nimic de comentat. El rămâne deschi­ză­torul acestor drumuri. Mihaela ră­mâne unul dintre cei mai valoroşi oa­meni de televiziune. Este un profesionist în cel mai pur sens al cu­vântului. Va fi foarte greu de înlocuit pentru că este unică în pei­sajul media. Am avut ocazia să lucrez cu ea mai mulţi ani şi o apre­ciez foarte tare. Este un furnizor de conţinut rar pe piaţa românească. Nu e numai ambalaj.

- Ţi-a rămas vreun român ta­lentat în suflet?

- Sigur. Foarte mulţi, chiar. Câşti­gă­torii, dar şi unii care n-au câştigat, cum a fost cazul lui Narcis Ianău în primul sezon, acum opt ani. Ianău este contra­tenorul care a ieşit pe locul doi. Un băiat care venea de nicăieri şi care, atunci când a deschis gura, am avut impresia că a venit cutremu­rul, dar în sens pozi­tiv. El a ieşit pe locul doi, dar eu rămân la impresia că el este unul dintre românii cei mai ta­lentaţi pe care noi i-am avut vreoda­tă pe scenă. Asta este marea scă­pare a acestui format: faptul că un mare talent ca Narcis Ianău nu a câşti­gat. E aproape nedrept. Dar publicul de­­­cide întotdeauna.