Main menu

header

704 25 3de Luana Mare şi Eduard Popa

Un artist iranian, Omid Asadi, impresionat de frumuseţea culorilor toamnei, a realizat cu multă migală şi cu talent, sculp­­turi în frunze. Cu ajutorul unui bis­turiu, o lupă și un ac, ar­tistul a de­cupat minuţios fiecare frunză us­­ca­­tă, astfel încât rezulta­tul a de­ve­nit spectaculos. Potrivit spuse­lor sale, sculptarea frunze­lor nece­sită multă răbdare și foar­te mult timp. „Acest tip de artă își are originea în copilă­ria mea, atunci când exista o relație foarte strânsă între mine și na­tură”, a spus Omid Asadi.

Expune în marile galerii din Marea Britanie

704 25 4Stabilit în Marea Britanie, artistul de origine iraniană, Omar Asadi, a fost inspi­rat, în timp ce se plimba toamna prin parc împreună cu soţia sa, de frumuseţea co­vorului de frunze căzute şi s-a gândit să realizeze opere de artă care să păstreze culorile ruginii ale anotimpului. A strâns frunzele cele mai frumos colorate şi, cu ajutorul unui ac şi al unei lupe, a început să zgârie pe frunze imagini pe care apoi le-a decupat cu un bisturiu. După mai bine de o săp­tă­mână de lucru la o frunză, opera este gata. Portofoliul artistului include por­trete de celebrităţi, animale, scene ani­mate, iar multe dintre lucrările sale au fost expuse în galerii de artă. „Soţia mea este artistă profesionistă şi lucrea­ză miniaturi persane, aşa că am învăţat de la ea să lucrez cu migală şi une­ori mă ajută cu sfaturi. Încerc să spun o poveste cu fiecare frunză, nu doar să fie o imagine frumoasă”, a declarat ar­tis­tul pentru dailymail.co.uk.

Vinde portrete cu Bob Marley şi cu Jimi Hendrix

704 25 5Omid Asadi are deja o experienţă de cinci ani în sculptură pe frunze, iar printre lucrările sale se găsesc frunze cu imagini ale lui Bob Marley şi Jimi Hendrix, dar şi păsări sau animale. În urmă cu trei ani a fost cooptat de una dintre marile galerii de artă din Marea Britanie care a dorit să-i expună lucrările şi să le pună în vânzare. Operele sale au devenit din ce în ce mai sofisticate, iar acum are adevărate compoziţii cu frunze sculptate. În fiecare toamnă, ar­tistul îşi face provizii de materie primă din parcurile britanice, frunze uscate pe care le pune în cărţi, la presat, apoi le sculptează pe parcursul întregului an. „Colecționez frunze frumoase, uscate, pe care le presez înainte de a schița mo­dele complicate. Urmează sculptarea propriu-zisă. Fiecare lucrare poate dura între o săptămână și două până la fina­lizare şi o ușoară alunecare a mâinii ar putea rupe suprafața și distruge toate orele de lucru de până atunci. Arta este pentru mine modul de a arăta faţa dife­rită a acestei lumi”, a completat artistul.