Main menu

header

698 15 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Dumnezeu… Soarta… Destinul… Viața, în cele din urmă, reducând totul la simplitate, viața a fost foarte darnică, fără nicio îndoială, cu ele. Sunt frumoase și bogate. De fapt nu bogate, putred de bogate (ce expresie rămasă din alte timpuri, când bogații erau... „putrezi”!). Așa că e mai corect foarte bogate, superbogate, extraordinar de bogate... și mai adăugați dumneavoastră superlative relative la averile imense ale acestor frumoase doamne dăruite cu tot ce-și dorește o femeie. Spuneți că ar mai trebui iubire? Iubirea vine de la sine când ești și frumoasă, și bogată. Întrebați-le! Cum pe cine? Pe cele pe care le puteți admira în paginile următoare. Sunt cele mai atrăgătoare și „înstărite” doamne din lume. Averile lor personale sunt date de estimările Forbes din iunie 2018.

Marta Ortega-Perez

34 de ani

Avere: 62,3 miliarde $

„Zara” vă spune ceva? Ei bine, Marta Ortega-Perez este fiica - și unica moștenitoare! - a miliardarului spaniol Amancio Ortega, cel mai bogat om din Europa şi al patrulea cel mai bogat din lume, fondatorul companiei „Inditex”, cel mai mare retailer de modă din lume, care deține mai multe lanțuri de magazine, inclusiv „Zara” și „Massimo Dutti”. Marta nu a primit de la început o funcţie importantă în companie, ci a început de jos, așezând produse pe rafturi într-unul dintre magazinele tatălui său, acum fiind vicepreședinta companiei. Marea sa pasiune sunt caii şi este căsătorită cu Sergio Alvarez Moya, campion naţional al Spaniei la echitaţie, cu care are un băiat botezat Amancio, după numele celebrului său bunic.

Yang Huiyan

38 de ani

Avere: 25,8 miliarde $

698 15 2Yang Huiyan este cea mai bogată femeie din Asia și asta spune totul despre ea. Vă place, nu vă place termenul (având în vedere demonetizarea lui în Românica), Yang Huiyan este o „dezvoltatoare” și proprietara majoritară (58%) a conglomeratului de firme („numai” vreo 300...) Country Garden Holdings, din toate domeniile, de la comerțul cu produse agricole la IT. O scurtă privire peste valorile acțiunilor holdingului ne arată că numai în primele patru zile de tranzacționare a burselor asiatice la începutul anului acesta, averea lui Yang Huiyan a crescut cu 2,18 miliarde de dolari. Miliarde, nu milioane!

Margarita Louis-Dreyfus

56 de ani

Avere: 9,5 miliarde $

698 15 3Margarita Louis-Dreyfus s-a născut ca Margareta Bogdanova în 1962 la Leningrad, în prezent Sankt Petersburg, în fosta Uniune Sovietică, într-o familie modestă. Şi-a pierdut părinţii la numai 7 ani, într-un accident de tren, şi a fost crescută până la 18 ani de bunicul său. Margarita a învățat la o şcoală cu internat, venind acasă doar la sfârşit de săptămână, liceul l-a făcut la semiinternat, ajungea acasă seara, şi a urmat apoi cursurile Facultății de Drept din cadrul Universităţii de Stat din Moscova. La 27 de ani s-a măritat cu un elveţian şi a părăsit definitiv ţara. Mariajul a durat doar un an şi jumătate, nu s-a mai întors în Rusia și a rămas în Elveţia. În 1989 l-a cunoscut pe marele om de afaceri Robert Louis-Dreyfus, în timpul unui zbor între Zürich şi New York. S-au căsătorit în 1993, iar el a murit de leucemie în 2009. Margarita a moștenit gigantul „Louis-Dreyfus Holding” și o avere estimată de Forbes la 6 miliarde de dolari. A majorat-o în continuu din postura de președinte al companiei. Care companie face comerț cu 70 de milioane de tone de mărfuri diferite, având 30.000 de angajati. Printre alte afaceri, în septembrie 2016 a vândut Olympique Marseille omului de afaceri american Frank McCourt pentru 53 de milioane de dolari.

Amanda Hearst

34 de ani

Avere: 8,7 miliarde $

698 15 4Amanda Hearst este strănepoata legendarului baron al presei americane, William Randolph Hearst, cel care a stat la baza personajului principal din celebrul film „Cetăţeanul Kane” (1941) al lui Orson Welles. Fotomodel, editor de modă la revista „Marié Claire”, dar, mai ales, moștenitoarea unui imperiu mediatic uriaș, evaluat la aproximativ 9 miliarde de euro, Amanda Hearst se bucură de toate avantajele averii sale. „Mă bucură foarte mult să pot ajuta oameni aflați în suferință. Slavă Domnului, am de unde și agenda mea este ocupată în majoritate cu acțiuni caritabile. Nu sunt sofisticată, nicidecum preţioasă, îmi respect un confort minimal și de aceea în timpul zilei prefer să port o pereche de jeanși și un pulover. Dar dacă am un eveniment de seară, îmi place să mă aranjez și de cele mai multe ori aleg o creație Lanvin”, declara Amanda Hearst într-un interviu pentru revista americană „Vogue”, anul trecut.

Josie Ho

43 de ani

Avere: 7 miliarde $

698 15 5Cântăreață, actriță, producătoare din Hong Kong cu „rădăcini” chinezești, Josie Ho este fiica magnatului Stanley Ho, care deține mai multe cazinouri în Macao (un mic teritoriu, 30,5 km pătrați, cu statut de regiune autonomă de pe coasta de est a Chinei). Josie Ho a apărut în câteva filme în roluri de prostituată, ceea ce l-a supărat foarte tare pe tatăl său.

Charlotte Casiraghi

32 de ani

Avere: 5,7 miliarde $

698 15 6Charlotte Casiraghi este al doilea copil al prințesei Caroline de Monaco și al antreprenorului italian Stefano Casiraghi. Este nepoata prințesei Grace de Monaco, actriță de Oscar sub numele Grace Kelly, la care a trebuit să renunțe când s-a căsătorit cu prințul Rainier al III-lea de Monaco. Revenind la nepoata Charlotte, aceasta este a opta pe linia de succesiune la tronul principatului Monaco.

Elizabeth Holmes

34 de ani

Avere: 4,6 miliarde $

698 15 7Elizabeth Holmes este o antreprenoare și inventatoare americancă, fondatoarea, patroana și președinta companiei farmaceutice „Theranos” din Palo Alto, California, care are ca domeniu de activitate analiza probelor sangvine. La 19 ani a renunțat la studiile pe care le urma la Universitatea Stanford pentru a-și lansa propria afacere, punând bazele companiei „Theranos”. A reușit să introducă o nouă metodă, mult simplificată, de efectuare a analizelor sangvine. În 2015, revista „Forbes” a declarat-o ca fiind cea mai tânără femeie miliardar din lume cu o avere obţinută exclusiv pe cont propriu! De asemenea, în același an, „Time” a inclus-o pe lista celor mai puternice 100 de persoane influente ale planetei.

Holly Branson

36 de ani

Avere: 3,8 miliarde $

698 15 8Deși s-a născut într-o familie bogată, Holly Branson, fiica excentricului antreprenor Richard Branson (fondatorul „Virgin Group Ltd.”, un holding britanic de capital care coordonează peste 400 de companii, cu afaceri de zeci de miliarde de dolari), și-a urmat pasiunea pentru medicină, a studiat neurologia și a lucrat ca simplu medic la spitalul „Chelsea and Westminster” din Londra. Tatăl i-a făcut, însă, o ofertă pe care n-a putut să o refuze: să se ocupe de acţiunile caritabile ale „Virgin Group Ltd.”, așa că în prezent Holly Branson îşi împarte timpul între diverse proiecte și idei de business la conducerea „Virgin Unite”, organizaţia caritabilă fondată de tatăl său.

Tamara & Petra Ecclestone

32 de ani & 29 de ani

Avere: 3,6 miliarde $ & 2,1 miliarde $

698 15 9Cele două surori „de milioane”, fizic și financiar, sunt fiicele miliardarului Bernie Ecclestone, britanicul de geniu care a transformat în decurs de patru decenii Formula 1 în Marele Circ care învârte cei mai mulți bani din sporturile cu motor, și nu numai!, din lume. Fetele au crescut la Londra, dar și-au petrecut majoritatea copilăriei călătorind cu avionul în jurul lumii. Petra credea că toți copiii fac asta...

Ivanka Trump

36 de ani

Avere: 3 miliarde $

Ivanka Trump, fiica președintelui american Donald Trump, este o frumoasă și prosperă femeie de afaceri, vicepreședinte executiv al departamentului de dezvoltare și achiziții a companiei tatălui său „Trump Organization” și consilier prezidențial la Casa Albă. Mai este nevoie de alte explicații?

Marie Besnier Beauvalot

35 de ani

Avere: 2,5 miliarde $

În anul 2000, împreună cu frații săi, au moștenit compania franceză de produse lactate „Lactalis”, înființată în 1933, cea mai mare firmă de acest gen din lume.

Anna Anissimova

29 de ani

Avere: 2 miliarde $

Anna Anissimova este o actriță superbă, considerată „Paris Hilton din Rusia”, fiica unuia dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, miliardarul Vasili Anissimov. Este, de asemenea, un model foarte titrat. A plecat din Rusia când avea doar 6 ani, a început şcoala la Londra, nu a prea plăcut-o nimeni acolo, așa că mama sa a dus-o la New York, unde la vârsta de numai 13 ani a început să facă modelling. Își petrecea vacanțele la tatăl său, în maica Rusie, unde primea, ca bani de buzunar pe vară, „modesta” sumă de 550.000 de dolari...

Aerin Lauder

46 de ani

Avere: 1,85 miliarde $

Aerin Lauder este acționar majoritar la compania de produse cosmetice „Estee Lauder”. Deține, de asemenea, propriile linii de articole vestimentare, parfum, cosmetice și mobilier, numite, cum altfel?, AERIN.

Ana Lucia de Mattos Barretto Villela

44 de ani

Avere: 1,52 miliarde $

698 15 10Miliardara din Sao Paolo provine dintr-o familie veche de bancheri din Brazilia. În 2008, banca familiei, „Itau”, a fuzionat cu „Unibanco”, iar acum este unul dintre cei mai mari acţionari individuali ai „Itau Unibanco Holding SA”, a doua cea mai mare bancă din Brazilia şi una dintre primele 15 bănci din lume. Ana Lucia este unul dintre cele mai mari acționari individuali ai acestui holding, cu circa 12% din acțiunile comune și 3% din acțiunile preferențiale.

Katharina & Alexandra Andresen

22 de ani & 21 de ani

Avere: 1,44 miliarde $ fiecare

Surorile norvegience dețin și anul acesta, la fel ca și în ultimii doi ani, prima poziție din topul „Forbes” al celor mai tineri miliardari ai lumii, conform „Daily Mail”. Au moştenit averea de la tatăl lor, Johan F. Andresen. Concret, câte 42% fiecare din acţiunile „Ferd”, un holding norvegian de companii de investiţii în industrie, finanţe şi imobiliare.

Perenna Kei

26 de ani

Avere: 1,39 miliarde $

698 15 11Născută în Hong Kong, dar școlită la Perenna Kei, deține 85% din acțiunile companiei de imobiliare „Logan Property Holdings” din China și mai multe companii mai mici, totalul lor fiind un secret deținut doar de fiscul chinezesc și care variază de la 180 („Financial Times” - Anglia) la 420 („The Wall Street Journal” - SUA). În 2014 „Forbes” a declarat-o „cea mai tânără miliardară din lume”. Avea 24 de ani.

Sheryl Sandberg

49 de ani

Avere: 1,32 miliarde $

Sheryl Sandberg, americancă de origine evreiască, licențiată la Harvard Business School (1995), este „una dintre cele mai puternice voci ale curentului feminist” („Time”), copreşedinte al Facebook din 2008 (prima femeie din boardul Facebook). Înainte fusese asistent-şef la Trezoreria Statelor Unite, unde ajunsese din poziția de director de vânzări online la Google. Se vede că peste tot a fost plătită foarte bine...

Sara Blakely

47 de ani

Avere: 1,18 miliarde $

698 15 12Sara Blakely și-a început „cariera” în „câmpul muncii” în orașul natal, Clearwater, Florida, ca „door-to-door fax machine salesperson” conform „Forbes”. Adică „vânzător de faxuri din ușă în ușă”, mai pe românește comis-voiajor. Asta după ce fusese respinsă la încercarea de a se angaja la Disney World pentru că era prea scundă pentru costumul lui... Goofy! A investit 5.000 de euro în primele sale creații de lenjerie intimă de purtat pe sub pantaloni albi. În anul 2000, a fondat în Atlanta, Georgia, compania „Spanx”, care produce lenjerie intimă, pantaloni și colanți. Anul acesta, „Forbes” a plasat-o pe locul 21 din primele 100 „America’s Self-Made Women” - femei americane realizate prin propriile forțe.

Dylan Lauren

44 de ani

Avere: 4,7 miliarde $

Dylan Lauren este fiica celebrului designer de modă Ralph Lauren şi proprietara celui mai mare magazin de... bomboane din lume! „Dylan’s Candy bar” este situat la intersecţia dintre Bulevardul 3 cu strada 60 din New York şi are suprafaţa de 1.393 de metri pătraţi. Magazinul depăşeşte orice închipuire a iubitorilor de dulciuri: pare desprins din povești, are scaune în formă de bomboane, geamuri colorate şi scări... transparente! Iar oferta este chiar una de... basm: 4.000 de varietăţi de bomboane, 300 de sortimente de îngheţată! Raiul copiilor și nu numai... Nu există turist care se respectă să nu-i calce pragul. Printre clienţii săi fideli se numără şi celebrităţi ca Madonna, Janet Jackson sau Celine Dion. Deschis în 2001, celebrul magazin al lui Dylan are deja alţi 5 „pui” în toată America.

Laurene Powell Jobs

54 de ani

Avere: 20 miliarde $

Văduva multimiliardarului Steve Jobs, fondatorul „imperiului” Apple, este și o femeie de afaceri de succes, fondator şi președinte al companiei „Emerson Collective” şi, de asemenea, CEO al trustului „Laurene Powell Jobs”. Laurene Powell Jobs ajută mai multe ONG-uri, deține acțiuni majoritare în multe companii care lansează produse revoluționare și are o pasiune pentru proprietăți imobiliare. Tocmai și-a cumpărat o casă cu şase dormitoare și şapte băi, de aproape 600 de metri pătrați, în San Francisco, pentru care a plătit 16,5 milioane de dolari. Cash!